Yerli Yabancı Gruplaşması

Sinan Ünsal

Kırmızı Üye
Öncelikle yeni sezondan ve yeni teknik direktörümüzden çok umutlu olduğumu söylemek istiyorum. Hatta uzun vadede Demirören'in futbolun başından gitmesi ve yabancı sınırının değişmesi ile klübümüzün çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bir futbolsever olarak böyle pozitif ve hayal dolu olmak futbol izlememi daha heyecanlı hale getiriyor.

Geleyim başlıkta bahsettiğim konuya. Yaşım 26. Uzun zamandır futbolla ve Galatasaray ile ilgiliyim. Ne zaman ki takımda birlik beraberlik olsa takım coşuyor, coşturuyor, şampiyon oluyor. Ama ne zaman ki takım tökezlemeye başladı, işler kötü gitti, altından hep bir gruplaşma, yerli-yabancı gerginliği çıkıyor.

Bunun en yakın örneği; geçen sene. Teknik direktör değişikliğinden sonra dozajı artan bir yerli yabancı gruplaşması gördük. Daha doğrusu buna yerli gruplaşması ve yabancılar üzerinde baskı ortamı oluşturması diyebiliriz. Maç içinde tartışmalar, pas vermemeler, maç dışında yabancıların yanında durmamalar derken takım içinde ciddi çatlaklar oluştu ve olan Galatasaray futbol takımına oldu.

Sezon başında Engin, Sabri, Gökhan gibi oyuncuların kadro dışı bırakılması bu bağlamda çok önemli.

Yeni sezon ile ilgili endişe ettiğim en önemli konu: Burak, Selçuk, Olcan gibi kankaların takımda gruplaşıp, çetevari davranışlarla diğer oyuncuların performanslarını ve morallarini aşağıya çekebilme ihtimalleri. Şimdiden komplo teorisi yazmak saçma ama takım idarecilerinin her türlü ihtimali göz önünde bulundurup gerekli tedbirleri almış olmalarını umut ederek yazımı noktalıyorum.

İyi bir sezona...

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Enteresan.

Not alindi.

Ben bugün ki Honved maçında Selçuğun sanki öz kardeşi gibi burağa pas verme konusundaki istek ve azimi şaşkınlıkla izledim.

Umarım sezonun geneline yaymazlar bu davranışı. Keza Wes in tırnağı kadar yeteneği olmayan Selçuktan korkuyorum

Yerlilerin kendi aralarında , yabancılar kendi aralarında foto çekinmesi bile en büyük kanıtı bence .

BtkpMo9IIAAu4Dc.jpg

Aslında bunu yine ülkemizin eğitimsizliğine bağlayabiliriz. En basiti bile doğru dürüst yabancı dili olmadığını düşünürsek B17 ve S8 gibi topçularımızın dialog kuramadıklarından ve yabancıların sistem gereği kazandığı übersonik paraları kıskandığını ve hasetlikten böyle davrandıklarını düşünebiliriz.

son cümle çok uzatılabilirdi. Kısa tuttum

Gs taraftarı kadar yerli yabancı gruplaşması muhabbeti yapan başka takım taraftarı yoktur önce bi sakin olun kimsenin kimseyle sorun yaşadığı felan yok Selçuk sürekli Burak'a pas atıyor muhabbeti de ayrı bir saçmalık takım tek forvet Burak oynuyor tabi ki pasların çoğu ona atılacak Selçuk ileriye oynamasa bu seferde sürekli yan pas geri pas yapıyor diye eleştirirsiniz.

Forumda Türk düsmanligina devam... Melo tipik Gol sevinclerini yabancilar ile yapmasina neden aceba kimse tepki göstermiyor da, Türk oyuncularin yaptigi hersey göze batiyor ? Mesele Melo´yu hedef göstermek degil, mesele birazcik insafli olmaya davet etmek. Eger oyuncularimiz sosyal medyayi takip ediyor, ve bu yazdiklarinizdan dolay negatif bir sekilde etkileniyor ise, ozaman sizde suclusunuz...

Almanlarin cesur bir lafi vardir... "Reden ist Silber, schweigen ist Gold" diye... Yani cogu zaman süküneti korumak, bos konusmaktan cok daha degerlidir.

Aslında bunu yine ülkemizin eğitimsizliğine bağlayabiliriz. En basiti bile doğru dürüst yabancı dili olmadığını düşünürsek B17 ve S8 gibi topçularımızın dialog kuramadıklarından ve yabancıların sistem gereği kazandığı übersonik paraları kıskandığını ve hasetlikten böyle davrandıklarını düşünebiliriz.

son cümle çok uzatılabilirdi. Kısa tuttum

He canim... Türkiye´de oynayan yabancilar Türkce´yi degil, Türkler ingilizce ögrenecek. Iyimis vallah. Ispanya, Ingilitere, Fransa, Almanya gibi liglere git bakayim, nasil ögreniyorsun dillerini. Hata, bunu zorunluluk olarak getirmeyen, profesyonellikten uzak yönetim anlayisinda. Takimda ingilizce bilmeyen, yada cok az bilen yabancilar da mevcut. Hatirlatayim.

Gs taraftarı kadar yerli yabancı gruplaşması muhabbeti yapan başka takım taraftarı yoktur bence önce bi sakin olun kimsenin kimseyle sorun yaşadığı felan yok Selçuk sürekli Burak'a pas atıyor muhabbeti de ayrı bir saçmalık takım tek forvet Burak oynuyor tabi ki pasların çoğu ona atılacak Selçuk ileriye oynamasa bu seferde sürekli yan pas geri pas yapıyor diye eleştirirsiniz.

Niye insan kanatları , yanındaki adamları düşünmez de neredeyse bütün topları Burak'a atar ? Bu yerli-yabancı gruplaşması daha önce de başımıza çok büyük sorunlar açtı . Hakan Ünsal - Emre Belözoğlu - Okan Buruk tayfasını ne çabuk unuttunuz ? Jardel koşmuyor diye soyunma odasında tartaklayanları ? Hasan Şaş'ın açıklamalarını okumuyor musunuz ?

Bir yandan bizimkilerin yabanci dil bilmemesi, bir yandan da cogu yabancilarin yabanci dil bilmemesi böyle bir sonuc ortaya cikartiyor.

Melo, Muslera, Alex Telles, Bruma ve Chedjou. Bunlar aceba ingilizce biliyor mu? (Burak, Selcuk, Olcan, Yekta, ... bunlarin ingilizce bilmediginden eminim zaten de ...)

Bence futbolcularimiza zorunlu ingilizce dersi verilmesi lazim (TR'nin alt yapisini kast ediyorum). Böyle de olmuyor ki ...

Türk insanında ki ön yargı bu seviyede oldukça daha çok yerimizde sayarız biz.

Şu konuların konuşulmadığı gün, ülke olarak da ileri gideceğiz.

o ayristima var yada bana öyle geldi. Macin icinde belirtmistim. Melo bos olan selcuga degil hep zorda olan tellese verdi. Emre colak hep selcukla birde veyselle paslasmaya özen gösterdi. Insallah yanilirim.

bunun olmamasını sağlayacak olan kişi kaptandır. kaptan sahada en iyi oynayan oyuncudan seçilmez. kaptan karakter olarak en iyi kimse o olur. gerektiğinde çıkarıp masaya vurabilecek ağır başlı takıma aidiyet duygusu hisseden ve takımın menfaatlerini önde tutan biri olmalı.

Geri
Üst Alt