YGS ve LYS Hakkında

Cevap: YGS ve LYS hakkında |Tercih Dönemi Başladı

Bilgi ver abi nasıl oluyor? :lol:

Makine muhendisliği cok genel bir bölümdür. Aslında böyle bir bölümün tek basına olması da cok sacmadır. Cünkü ilgi alanı cok geniştir. İçinden bir cok alt dal cıkabilir.

Bir anımı anlatayım: Bir fabrika için Almanya'dan aldıkları bir makinenin montajını yapıyorduk. Supervisor olarak 3 Alman mühendis gelmişti. Bir tanesi bana meslegimi sordu. "Makine muhendisiyim" dedim. Adam "tamam da ne muhendisisin" dedi. ben de tekrar "makine" dedim. Adam sonra dedi ki "ben mesela Şaft muhendisiyim, sen ne muhendisisin" dedi. :D İyi de biz şaftı 6 derste gördük be hocam... :D Adam sırf onu okumus muhendis olmus... :D

İnşaat muhendisliğinin hertürlü gecerliliği vardır, tavsiye ederim.

bilgisayarı odtü veya itü gelmediği sürece yazma. bende bu yıl inşaat yazmayı düşünüyorum

Öyle bir mantık yok, geçin bu şeyleri artık. Sağdan soldan duyulup dayanağı olmayan laflar bunlar. Ben İTÜ'de okuyorum, Bilgisayarı iyidir tavsiye ederim ama diğerlerini silip atmam. Sadece İTÜ mezunu olunca daha geçerli olursun o kadar. Yine de Yıldız, Boğaziçi, Galatasaray , TOBB, İYTE vs. gibi üniversitelerden mezun olanlar da çok iyi yerlere geliyor bilgisayar konusunda. Asıl mesele her zaman sende biter üniversitede değil.

benim önceliğim makina.sonra endüstri ve elektrik/elektronik diye sıralama yapacaktım ama fikrimi değiştirdim endüstriyi en sona yazmayı planlıyorum.valla elektrik ve haberleşme piyangodan çıktı diyebilirim.hiç farkında değildim bu bölümden.ünideki çocuk sayesinde biraz kafama oturdu.belli ki iyi bir bölüme benziyor ama dersleri dediğim gibi ağır biraz bakalım hayırlısı olur inşallah

Ben de şu anda Kocaeli'de Mak. Müh. son sınıftayım, sevibileceğin bir meslek ise gir. Bana soran kimseye tavsiye etmiyorum; yazabiliyorsan sağlık sektörü için ugraş diyorum genelde;ama sen mühendislik konusunda ciddiysen yapabilirsin.

Bunların dışında iki yerde staj yaptım, büyük firmalarda genelde Boğaziçi, Odtü mezunları alıyorlar, hatta ilanlara bakar isen bunun gibi iki üç ünversite yazar.Seçeceğin üniversite de önemli, İngilizce konusuna hiç girmiyorum, kesinlikle boş verme dili, girdiğin seneden itibaren dil öğren, hatta yanında bir dil daha olursa senin için daha iyi olur. Hep tavsiyelerde bulunuyorum ama; okula yeni başlamış olsam gider birazda Almanca falan öğrenirdim.

Ben de şu anda Kocaeli'de Mak. Müh. son sınıftayım, sevibileceğin bir meslek ise gir. Bana soran kimseye tavsiye etmiyorum; yazabiliyorsan sağlık sektörü için ugraş diyorum genelde;ama sen mühendislik konusunda ciddiysen yapabilirsin.

Bunların dışında iki yerde staj yaptım, büyük firmalarda genelde Boğaziçi, Odtü mezunları alıyorlar, hatta ilanlara bakar isen bunun gibi iki üç ünversite yazar.Seçeceğin üniversite de önemli, İngilizce konusuna hiç girmiyorum, kesinlikle boş verme dili, girdiğin seneden itibaren dil öğren, hatta yanında bir dil daha olursa senin için daha iyi olur. Hep tavsiyelerde bulunuyorum ama; okula yeni başlamış olsam gider birazda Almanca falan öğrenirdim.

dil konusunu önemsiyorum zaten.çoğunlukla vakıf üniversitesi yazacağım bazılarının ing. programlarına girme ihtimali de var.yani her türlü dil şart oldu:)

Bu arada İngilizce elzem artık, ikinci bir dil kesinlikle lazım.

Şu konuda bir tek bana yardımcı olmadınız.

Düz lise çıkışlıyım, 2 yıllık bölüm tercih yapıcam.

Meslek liseleri öncelik hakkına sahip yerleşmelerde. Benim yerleşme imkanım varmı? :sad007:

Meslek liseleri öncelik hakkına sahip yerleşmelerde. Benim yerleşme imkanım varmı? :sad007:

Puan durumuna göre elbette var. Meslek liseleri öncelikli ama tüm kontenjan onlara ayrılmıs da değil...

Allah herkese kolaylık versin.Çok büyük ikilemde kalmıştım geçen sene umarım herkesin istediği yer olur :)

evden tercih yapabiliyoruz demi.yapan varmı ?.veya nasıl yapılıyor

Muğla üniversitesi/Metalurji ve Malzeme Muhendisliği bilgisi olan varmı?

Adaş, için rahat olsun. Ben bile düz lise yabancı dil çıkışlıyım.. Yaş geçti ama olsun yine de 2 yıllık gideceğim. Maddi açısından sorunun yoksa özel üniversitelerin %25-50 Bursluları yaz :)

Kardeşler mf-4 sıram 28 bin. Şu anda yazmayı düşündüğüm bölümleri yazdım sıralama yapmadan:

Yeditepe-İnşaat Müh.

Kocaeli Üni-Mekatronik Müh. (İÖ)

Yıldız Teknik Üni-İnşaat Müh. (İÖ)

Bahçeşehir Üni-Enerji Sistemleri Müh.

Okan Üni- Mekatronik Müh.

İTÜ-Uzay Müh.

Kocaeli Üni- Elektronik ve Haberleşme Müh. (I. ve II. Öğr.)

Hangisini veya hangilerini önerirsiniz? Yahut sizin önerdiğiniz bölümler veya üniversiteler varsa yazabilirseniz çok iyi olur. Bu genç kardeşinizi bi aydınlatın :)

Adana ve Antalya çevre Mühendisliği geliyor, bilgisi olan var mı?

Hocam YGS puanın iyiyse optisyenlik oku, gerçi onlarda da sağlık liseleri öncelikli ama bir şansını dene..

Kardeşler mf-4 sıram 28 bin. Şu anda yazmayı düşündüğüm bölümleri yazdım sıralama yapmadan:

Yeditepe-İnşaat Müh.

Kocaeli Üni-Mekatronik Müh. (İÖ)

Yıldız Teknik Üni-İnşaat Müh. (İÖ)

Bahçeşehir Üni-Enerji Sistemleri Müh.

Okan Üni- Mekatronik Müh.

İTÜ-Uzay Müh.

Kocaeli Üni- Elektronik ve Haberleşme Müh. (I. ve II. Öğr.)

Hangisini veya hangilerini önerirsiniz? Yahut sizin önerdiğiniz bölümler veya üniversiteler varsa yazabilirseniz çok iyi olur. Bu genç kardeşinizi bi aydınlatın :)

kardeş inşaat müh. ile mekatronik&elektronik müh. cok farklı hangisine ilgin varsa ona git... mekatronik de ağır bi bölüm... elektrik,makina,bilgisayar ne ararsan var içinde :)

kardeş inşaat müh. ile mekatronik&elektronik müh. cok farklı hangisine ilgin varsa ona git... mekatronik de ağır bi bölüm... elektrik,makina,bilgisayar ne ararsan var içinde :)

Aslında hepsine ilgim var kısmen; benim için önemli olan iş olanakları ve üniversite dönemi. Bunlara göre bi tercih yapmayı düşünüyorum. Daha çok o konularda yardımcı olursanız beni de daha çok aydınlatmış olursunuz. Cevap yazdığınız için de teşekkür ederim.

daha demin liseyi okuduğum okula gittim.tercih kitapcıkları gelmedi dedi ve tercihleri yapamayız dedi mecburen.

eğer tercih kitapcığı bulursan gelirsen buraya ben yaparım dedi tercihlerini.tercih kitapcığı nette veya ösym sitesinde varmı ?.

veya nerden bulabilriim.her okulda var mıdır ?

Geri
Üst Alt