YGS ve LYS Hakkında

Cevap: YGS ve LYS hakkında |Tercih Dönemi Başladı

Aslında hepsine ilgim var kısmen; benim için önemli olan iş olanakları ve üniversite dönemi. Bunlara göre bi tercih yapmayı düşünüyorum. Daha çok o konularda yardımcı olursanız beni de daha çok aydınlatmış olursunuz. Cevap yazdığınız için de teşekkür ederim.

mekatronik müh. cok az üniversitede var... mezunlarının iş bulması kolay... inşaat mühendisliği yazacaksan teknik üni yaz, teknik üniversiteler daha avantajlı..

Kardeşler mf-4 sıram 28 bin. Şu anda yazmayı düşündüğüm bölümleri yazdım sıralama yapmadan:

Yeditepe-İnşaat Müh.

Kocaeli Üni-Mekatronik Müh. (İÖ)

Yıldız Teknik Üni-İnşaat Müh. (İÖ)

Bahçeşehir Üni-Enerji Sistemleri Müh.

Okan Üni- Mekatronik Müh.

İTÜ-Uzay Müh.

Kocaeli Üni- Elektronik ve Haberleşme Müh. (I. ve II. Öğr.)

Hangisini veya hangilerini önerirsiniz? Yahut sizin önerdiğiniz bölümler veya üniversiteler varsa yazabilirseniz çok iyi olur. Bu genç kardeşinizi bi aydınlatın :)

valla girebiliyorssan mekatronike gir ya da elek/haber mühde iyidir.ayrıca nerede oturuyorsun tam bilmiyorum ama eğer istanbulda oturuyorsan ve kocaeliye günübirlik gideceksen 2.öğretim sakat.ikinci öğretimleri dağın başındaa bir yere veriyorlarmış.hatta abimin 3 arkadaşı yüz felci geçirmiş soğuktan:)ben de yazacaktım vazgeçtim.

Muğla üniversitesi/Metalurji ve Malzeme Muhendisliği bilgisi olan varmı?

bu bölümü yazmayı düşünüyordum ama kuzenim de maden mühendisi.metalurji de madenle alakalı bakır,altın falan araştırmışsındır belki.neyse ona sordum onun arkadaşı bu bölümü bitirmiş.hiç tavsiye etmedi.tehlikeli ve kanserojen ağırlıklı maddelerle ilgileniyormuşsun.iyice araştırmak lazım aklında bulunsun.

Muğla üniversitesi/Metalurji ve Malzeme Muhendisliği bilgisi olan varmı?

Özge Muğla'nın nasıl bir şehir olduğunu biliyomusun ? Daha doğrusu şehir görünümlü bir köy olduğunu.

Kardeşler mf-4 sıram 28 bin. Şu anda yazmayı düşündüğüm bölümleri yazdım sıralama yapmadan:

Yeditepe-İnşaat Müh.

Kocaeli Üni-Mekatronik Müh. (İÖ)

Yıldız Teknik Üni-İnşaat Müh. (İÖ)

Bahçeşehir Üni-Enerji Sistemleri Müh.

Okan Üni- Mekatronik Müh.

İTÜ-Uzay Müh.

Kocaeli Üni- Elektronik ve Haberleşme Müh. (I. ve II. Öğr.)

Hangisini veya hangilerini önerirsiniz? Yahut sizin önerdiğiniz bölümler veya üniversiteler varsa yazabilirseniz çok iyi olur. Bu genç kardeşinizi bi aydınlatın :)

Bölüm olarak Elektronik ve Haberleşme ya da Mekatronik Mühendisliklerini seçmeni tavsiye ederim. Daha sonra da inşaat derim.

Üniversite adına önem veriyorsan ise, mühendislik için İstanbul'da İtü ve Boğaziçi önceliklidir Yıldız da iyidir ama. Okan Üniversitesi hakkında da iyi şeyler söylüyorlar, yeni olduğu için benim pek fikrim yok ama onu da araştırmanı tavsiye ederim.

valla girebiliyorssan mekatronike gir ya da elek/haber mühde iyidir.ayrıca nerede oturuyorsun tam bilmiyorum ama eğer istanbulda oturuyorsan ve kocaeliye günübirlik gideceksen 2.öğretim sakat.ikinci öğretimleri dağın başındaa bir yere veriyorlarmış.hatta abimin 3 arkadaşı yüz felci geçirmiş soğuktan:)ben de yazacaktım vazgeçtim.

Mekatronik ile aynı binadayız,zaten bütün mühendislikler aynı binada. Kışlar kötü geçer, genelde de büt zamanına vuru, çok çok fazla etkilenmezsin büte kalmaz isen. Mekatronik bölümü yeni yeni gelişen bir bölüm, Kocaeli'de okuyanlarda tam da memnun değiller, dersler, hocalardan. Çıkınca bir de imza yetki konusunda birşeyler diyorlar;ama pek haberim yok.

Edit: Yeni gelecekler için büt kalkmış olabilir. Geçme notu da 65 yükselecekti galiba.

bu bölümü yazmayı düşünüyordum ama kuzenim de maden mühendisi.metalurji de madenle alakalı bakır,altın falan araştırmışsındır belki.neyse ona sordum onun arkadaşı bu bölümü bitirmiş.hiç tavsiye etmedi.tehlikeli ve kanserojen ağırlıklı maddelerle ilgileniyormuşsun.iyice araştırmak lazım aklında bulunsun.

Maden mi ? :o Direk onunla alakalı olduğunu iddia ediyorsan ya karıştırıyorsan ya da yanlış söylemişler sana.

Bu bölümü bitiren bir kaç kişi tanıyorum ve çok iyi yerlere geldiler. Yabana atılacak bir bölüm değildir kesinlikle. Malzeme alanı zaten her türlü bölümü içeriyor, bu yüzden alanı da oldukça geniş.

7-8 sene sonra patlama yapabilcek ama şuan pek rağbet olmayan bi meslek var mı ?.onu yazmayı düşünüyorumda bi köşeye

izmir Üniversitesi % 50 işletmeye gideceğim %90

Beyler kimya veya biyoloji bölümleri hakkında bilginiz var mı?

Beyler kimya veya biyoloji bölümleri hakkında bilginiz var mı?

Direk fizik, kimya, biyoloji gibi bölümleri tercih etmeni pek tavsiye etmem ama seçmek istiyorum dersen biyoloji ve kimya arasında, kimya konusunda çok aşırı kötüyüm ve hiç sevmiyorum demiyorsan kimyayı seç.

Direk fizik, kimya, biyoloji gibi bölümleri tercih etmeni pek tavsiye etmem ama seçmek istiyorum dersen biyoloji ve kimya arasında, kimya konusunda çok aşırı kötüyüm ve hiç sevmiyorum demiyorsan kimyayı seç.

Zaten bende önceliği kimyadan yana kullanacam bide fen bilgisi ögretmenligi diyorlar o bölüm hakkında bilginiz var mı acaba?

Zaten bende önceliği kimyadan yana kullanacam bide fen bilgisi ögretmenligi diyorlar o bölüm hakkında bilginiz var mı acaba?

O konu hakkında fikrim yok, atanan öğretmen sayısının yeterli olup olmadığını araştırmak lazım.

Beyler kuzenimin tercihlerine yardım ediyorum da hemen cevap almam gereken bir şey sormam lazım.

İstanbul Üniversitesi - İktisat bölümünden notlara bağlı olarak İstanbul Üniversitesi - İktisat (İngilizce) bölümüne geçiş mümkün müdür?

Benim de okuyan arkadaşım var kocaelide.Oda anı şeyleri söylüyor soğuk konusunda. Belylikdüzü'nde oturuyorum ama başka ile gitmemek gibi bi sıkıntım yok. Benim bildiğim hazırlık hariç bütün bölümler aynı yerde; hepsi de dağ başında diye biliyorum :). AÇıkçası benim için önemli olan bölümün teni imkanları ve hocalar. O konuda bilgin varsa yardım edersen çok iyi olur.

Geri
Üst Alt