Yıl 1985, Fener 11 Cimbom 6

Ya o dönem çok olay döndü. Aslında Faruk Süreni istifaya zorlayanlar galatasaraylılar derneğiydi. Eğitim vakfı değil. Eğitim vakfı bir önceki seçimde bastırdı İnan Kıraç rakip çıktı. Ardından uefa kupası kazanılınca sesini kesti. Vakıfla dernek ortak aday olarak İzzettin Doğanı aday belirledi.

Kamuoyu alevi başkan diye baskı yapınca ikinci aday üstünde anlaşamadılar. Fırsattan istifade Cem Uzan devreye girdi. Yönetime destek olduğundan içeriden bilgi alıyordu. Ateş Ünal Erzeni aday yaptı. O zaman Mehmet Cansun eski yönetimin adamı olarak geçici olarak destek gördü. Hem Sürenden hem de Dernekten. Eğitim vakfı o tarihlerde Aysalı üye yapıp direkt aday gösterme işinden 10 seneliğine vazgeçti. Dernek de zaten 9 ay sonra kendi adayı olan Özhan Canaydını çıkardı.

Mehmet Cansunun tarihi bir söylevi vardır o kongrede; "Galatasaray bugün beni değil teamüllere uygun başkanlığı seçmiştir" diye cem uzanı kastederek.

Faruk sürenin transtürkü de iflas ettiğinden esasında aday olmadı.
Cem Uzan Beyefendi hazretleri o donemde golge baskan olabilseydi ekonomik olarak o kadar sikinti cekmeyecegimize suphe yok. Ayrica saha disinda da azizle baş ederdi. Kulübümüz acısından kaçırılmış bir fırsat idi. Sonradan Canaydın gelip kulübün içine zıçtı zati.

Cem Uzan Beyefendi hazretleri o donemde golge baskan olabilseydi ekonomik olarak o kadar sikinti cekmeyecegimize suphe yok. Ayrica saha disinda da azizle baş ederdi. Kulübümüz acısından kaçırılmış bir fırsat idi. Sonradan Canaydın gelip kulübün içine zıçtı zati.
Aynen öyle ama cansun başkan efsane iş çıkardı

galatasaray da 2000 kadrosu dağıldıktan sonra küçülmesi çok doğaldı şimdiki gibi gelirler olmadığı gibi alp yalman yönetiminden sonra kulüp sürekli borç içine girmeye başlamıştı 96 2000 arasında topçuların parasını veremiyorlardı üstüne yabancı oyuncularla sürekli sorun yasıyordu yönetim, yeri geliyordu adamlar idmana çıkmıyordu. 2000 sonrası da bu hız kesmeden devam etti hatta bi cl maçı öncesi oyuncular para alamadıkları için maça çıkmak istemediler.
sonra gelenler daha beter etti durumu milyon tane vaat milyon kere değişim
Sadece Jardel, Serkan, Bulent icin 30 milyon dolar vermistik. Luis Figo 55 milyona mi ne gitmisti.

Sadece Jardel, Serkan, Bulent icin 30 milyon dolar vermistik. Luis Figo 55 milyona mi ne gitmisti.
jardel neysede diğer ikisi ayranı yok içmeye mevzusu gibi.
hadi verilmesi değilde işte biz bunlardan bişey de alamadık geri. serkanla bülentin ayrılıkları komedi.
jardelin gönderilişi ise arka arkaya bi ton saçmalıktı. cem uzan veya adamı neyse seçimi kaybedince sponsoruluğu çekti jardelde öyle yok pahasına 4 tane malla takas edildi. üstüne bir de cem mehmet cansunun evine, kulübe haciz gönderdi.

hadi verilmesi değilde işte biz bunlardan bişey de alamadık geri. serkanla bülentin ayrılıkları komedi.
jardelin gönderilişi ise arka arkaya bi ton saçmalıktı. cem uzan veya adamı neyse seçimi kaybedince sponsoruluğu çekti jardelde öyle yok pahasına 4 tane malla takas edildi. üstüne bir de cem mehmet cansunun evine kulübe haciz falan gönderdi.
Valla bülent akın tamamen haginin yüzünden oldu çok ısrar etti. Ama o demedi o paraya alın diye basına sızınca fiyat arttı. Serkan da gol kralıydı hakanın eksikliğini boksic ve jardelle yapacaktık. Olmayınca mecbur serkana bayıldık ki çok katkısı oldu bize istatistik manyağıdır ve gerçekten muazzam bir golcüydü. Ayrıca çok ahlaklı, efendi ve iyi bir galatasaraylıdır.

Valla bülent akın tamamen haginin yüzünden oldu çok ısrar etti. Ama o demedi o paraya alın diye basına sızınca fiyat arttı. Serkan da gol kralıydı hakanın eksikliğini boksic ve jardelle yapacaktık. Olmayınca mecbur serkana bayıldık ki çok katkısı oldu bize istatistik manyağıdır ve gerçekten muazzam bir golcüydü. Ayrıca çok ahlaklı, efendi ve iyi bir galatasaraylıdır.
gelmelerine bişey demiyorum ben zaten reis 3 oyuncunun da ayrılığı çok saçma şekilde oldu o yoklukta neredeyse minumum yarar aldık 3ünden de.
jardel super kupa mevzusunu ayrı koyuyorum

gelmelerine bişey demiyorum ben zaten reis 3 oyuncunun da ayrılığı çok saçma şekilde oldu o yoklukta neredeyse minumum yarar aldık 3ünden de.
jardel super kupa mevzusunu ayrı koyuyorum
Jardeli hakan şükür göndertti. O dönem lucescu aynen şunu dedi floryada; "hala bana hakan şükürün yaptığı presi anlatıyor çaycı yeter artık jardel büyük golcü".

Ben Jardel yerine su Bayernli Jancker'i istemistim. Hatirlar misin? Uzun boylu ayi gibi gucluydu.
Jardel parasini biraz cikarmistir ama yine de kazik oldu. 30 milyon para gelecegi de bitirdi. Kac tane iyi yerli oyuncuyu kacirdik. Suan rahat 25 filan olabilirdik.
jardelin gönderilişi ise arka arkaya bi ton saçmalıktı. cem uzan veya adamı neyse seçimi kaybedince sponsoruluğu çekti jardelde öyle yok pahasına 4 tane malla takas edildi. üstüne bir de cem mehmet cansunun evine kulübe haciz falan gönderdi.

Jardeli hakan şükür göndertti. O dönem lucescu aynen şunu dedi floryada; "hala bana hakan şükürün yaptığı presi anlatıyor çaycı yeter artık jardel büyük golcü".
alakası yok üstat

Ben Jardel yerine su Bayernli Jancker'i istemistim. Hatirlar misin? Uzun boylu ayi gibi gucluydu.
Jardel parasini biraz cikarmistir ama yine de kazik oldu. 30 milyon para gelecegi de bitirdi. Kac tane iyi yerli oyuncuyu kacirdik. Suan rahat 25 filan olabilirdik.
janker değilde yanında oynayan bi herif vardı ufak tefek kavruk bi tip onu daha çok beğenirdim ben reis adı gelmedi şuan aklıma.

alakası yok üstat

janker değilde yanında oynayan bi herif vardı ufak tefek kavruk bi tip onu daha çok beğenirdim ben reis adı gelmedi şuan aklıma.
Brezilyali olan mi? Elber, onu vermezlerdi ana Janker 5 7 arasi biterdi ve tam bizlik oyuncuydu. Kazmaligi vardi ama iyi katki verirdi.

Belki daha once yazdim ama benim dersler ilk kez kotuydu ve 4 dersten ilk yazililarda 1 almistim. Hem korku, telas hem utanma derken United 2. macini babamla izliyorduk. Neyse mac 0 0 bitip gruplara kalinca babamla sevinirken " baba, 4 dersten 1 aldim" demistim. O da " ziktir et simdi" deyip konvoya gitmistik :)
Yalniz taraftar kazanma konusunda UCL gruplarina kalmanin cok faydasini gorduk. Star tvde hergun Hadi Hadi Cimbom'um , Alem Buysa Kral Cimbom vs vs gibi sarkilar calinirdi :) Allah'tan 70'li yillarda tv filan her eve girmiyordu.

Bizim cl maclarindan sonra gece yarısı zamlar aciklanirdi. Hey gidi günler.
Denk gelmiştir.
O günlerde her hafta zam oluyordu.
100 dolar bozduruyordum bir torba para veriyorlardı.

Ben de o senelerde acayip okuma merakı vardı.
7 yaşından itibaren caminin gençlik cafesinde gazeteleri deli gibi okurdum.
Gazete 3 günlük se bile okurdum.
Maç zamanı benden sorulurdu.
Derwallı dönemi hatırlamıyorum ama Denizli, Kalli, Hollmann hepsini iyi hatırlıyorum.

Babam Beşiktaşlı kardeşim bütün arkadaşları fbli diye fbli oldu.
Ben o gazete kupürlerino ve Neuchatel zaferlerini gördüğüm için Galatasaraylı oldum.

Alman ekolü bir de üstüne Erdal Keserle aynı semte oturmamız tabii büyük etkendi.

Gscimbom mobil

Geri
Üst Alt