Yıllardır Çektiğim Baş Ağrısı Problemi

ben akutta, yani yılda 1 kere gelip ağır vuranda ateş filan yapıyo diye biliyorum. benim çocukluğumda öyle olurdu misal, ateşli yatardım 2-3 gün okuldan raporla. yıllarca tedavi medavi edilmeyince artık kroniğe döndü, yılın 3 ayı geliyor ama kafadaki sersemlik ve vücuttaki bitkinlik haricinde çok bi sıkıntı yaratmıyo. senin ekstra burunda eğrilik de varsa benim gibi akmasını engelleyip başta ağrı yapıyo olabilir. benim gibi işinin çoğu dışardaysa bu mevsim geçişleri sıkıntı tabi. ben hırkayla gidip penyeyle eve dönüyorum, gün içinde kat edilen o kadar yolda da illa soğuk alıyo vücut ister istemez. o da en geç akşamına zaten baş ağrısıyla kendini göstermeye başlıyo. ya hiç terlemeyeceksin ya da ıslak vücutla akşam soğuğunu almayacaksın. bu ikisini de sinüzitle karşılıyosan zaten 3-4 gün kafanı kolayca toplayamayacağını kabul etmen gerek. ben yıllardır onu da bi nurofen, bi de arveles'le geçiştiriyorum. şu diş hekimleri pandemi takviminden çıkıp tam zamanlı çalışmaya girince kulak burun boğazdan da önce oraya gidip bi sinüzit için muayene ettireceğim ama.
tam olarak ben de böyle düşünüyorum. lanet burun hiç akmıyor bende. bana sinüzit teşhisi yıllar önce konmuştu, nereden baksan 13-14 yıl olmuştur. Hangi şikayetle doktora gittigimizi bile hatırlamıyorum o dönemde. Onun sonucunu hiç takiplemedim. Birkaç yıl sonra liseye başladım liseden beri baş ağrısı ve burun problemi ile yatıp kalkıyorum. Eğer sorun buysa gerçekten kronikleşti ve başımda tıkanma benzeri bir sorun oluşturdu sanırım. bu arada sana da geçmiş olsun.

Bir de "Sinus Rinse Kit" kullanmanı tavsiye ederim.

Kanalları açıp sinüsleri temizlemekte en doğal ve etkili yöntem.

Bunun daha doğal versiyonu tuzlu suda dalış yapmak zaten.
Merhaba, denedim. Hiçbir faydasını görmedim. KBB doktoruna da sordum kullansam mi diye, hayır gerek yok dedi.

Merhaba, denedim. Hiçbir faydasını görmedim. KBB doktoruna da sordum kullansam mi diye, hayır gerek yok dedi.

Ben kendi tıkanıklık ve sinüs problemlerine en iyi çözümü onda buldum açıkçası, gittiğim iki KBB uzmanı da tavsiye etmişti kullanmamı ama doktor gerek yok dediyse senin durumun farklı olduğu için uygun olmayabilir tabii.

Bende de var bu problem sürekli olarak baş ağrısı çekiyorum o yüzden ağrı kesici kullanmak zorunda kalıyorum. Daha önce burun kemiği eğriliği ameliyatı da oldum düzgün nefes alamadığım için. Problemin bu olduğunu düşünüyordum ama fayda etmedi sıkıntım devam ediyor maalesef. Belki spor eksikliğinden olabilir onu da bilemiyorum.
Üzüldüm hocam adınıza. Hâlbuki burun ameliyatı olup da hayata yeniden başlamış gibi hayat kalitesinin arttığını dile getiren hastalar da var. Koca tıp dünyası şu illete bir çare bulamıyor. Ben sporu da denedim şahsen etkisi olmadı.

Koca tıp dünyası diye bir şey yok bence daha doğrusu bazı semptomlara sorunsuz çözüm bulmak sanki imkansız gibi. Evet çok fazla hastalığın çözümü bulundu ve araştırılıyor ama bir noktada da çaresiz kalıyorlar.

Bir çok kronik mevzu var ve çözümü yok.

Alerjik rinit mesela, basit gözüküyor ama bir ton yan etkisi olan burun spreyleri ve alerji ilaçları dışında -onlar da dönemsel çözüm sağlıyor- net bir çözüm önerebilen yok. İnsanlar yaşadıkları yerleri değiştiriyorlar öyle bir illetki.

Tabii yoğun tıkanma varsa kulağı zorluyor bu kez, o durumda kullanmak doğru değil.
halk dilinde okyanus suyu dedikleri şey bu di mi :d

halk dilinde okyanus suyu dedikleri şey bu di mi :d

Karbonat ve tuz karışımı aslında ama doğru oranda karıştırılması lazım yoksa burun kanallarını zedeliyor.

Okyanus suyu da kullandım ama Rinse kit kadar etkili olmadı bende ondaki yoğunluk daha az.

Yazları denize gittiğimde 2-3 metreye dalıyorum normal dalış yapmadığım için, bunlardan daha etkili oluyor ama.

Karbonat ve tuz karışımı aslında ama doğru oranda karıştırılması lazım yoksa burun kanallarını zedeliyor.

Okyanus suyu da kullandım ama Rinse kit kadar etkili olmadı bende ondaki yoğunluk daha az.

Yazları denize gittiğimde 2-3 metreye dalıyorum normal dalış yapmadığım için, bunlardan daha etkili oluyor ama.

deniz en etkilisi gerçekten hoş bir görüntü olmuyor sudan çıktıktan sonra ama olsun :d
ben de çok şey denedim senin söylediğin kitin benzerini, okyanus suyunu hiçbirisi denize girip çıkmak kadar etkili olmamıştı. Bir ara hapşurma tozu falan gibi bir şey bile kullanmıştım çaresizlikten. Aktar önermişti çek burnuna açılır diye :D

Tabii yoğun tıkanma varsa kulağı zorluyor bu kez, o durumda kullanmak doğru değil.
Evet bu ürün harika bir ürün, yalnız doğru kullanmalı ilk kullanımda hata yaparsan burundan gönderdiğin tuzlu su insanın ağzına akmaya başlıyor ki çok kötü mide bulandıran bir deneyim. O zaman bir daha eline bile almak istemiyorsun bu mereti.

Ben sinüzit olduğumu lisede kaçırdığım sınava girmek için doktordan rapor alırken öğrendim :D
Doktor çat diye sen de sinüzit var ve kronikleşmiş deyince şok olmuştum. Ara ara çok şiddetli ağrılar yaşıyorum. Güneşli havalarda özellikle dışardan eve gelince yada kapalı herhangi bir ortama geçince sarhoş gibi oluyorum. Alıştım ama artık bir köşeye geçip geçmesini bekliyorum ağrının. Doktorun düzenli kullan dediği minoset+parolu da kullanmadım

Rossmann da hazır olarak satılıyo o tuzlardan aparatı ile beraber arada bende kullanıyom faydası oluyo

yine yazayım sinüzit sorunu çekenler dalış yapamıyorsa it keleği denen bitkinin bir damlasını suyla seyreltip burunlarına damlatsınlar. fazlası zehirlidir, tahribat yapar. küme baş ağrısından muzdarip olanlar da asprin içsinler bir süre belki sizde de işe yarar.

Iki taraflı baş ağrısı + burun tıkanıklığı bahsettiginiz gibi sinuzit durumuna isaret edebilir. Burunun tikali olmasi kafatasindaki sinuslerin yeterince havalandirilmasini engelleyip burda mukus birikimine sebep olur. Sigara ile birlikte bu mukus sertleşir ve orda birikip çıkması engellenir. Bunun yaninda sigara bogaz ve burun florasini degistirip ordaki hava akisimini bozar.

Durumunuz kronik sinuzite benziyor olabilir abi. Bunun için uzun süreli burun spray/damla kullanilmasi gerekebilir. Ventolin/mometason gibi kortikosteroid bazli burun sprayleri ordaki enflamasyonu azaltip mukusun sivilaşmasıni saglar zamanla. Goz altlarina tiklayinca ağrı oluyor mu? Eger varsa agri ozaman ordaki sinuslerde dolu demektir.

Buyuk olasilik MRden sinuslerin dolu olduğu cikacaktir. Bunun icin fluimucil ilaci onerilebilir. Lakin gercekten boyle kronik bir durum icin çözüm olur mu şüpheliyim. Teşhise gore KBB uzmaninin sinus girislerini genisletmesinde veya septum duzeltmesine fayda var ustat. Böylelikle hava akımı normallesir ve mukus sivilasir.

Bunun yaninda alerji arastirmasida yapilmasi uygun olur. Mevsimler durumlarda alerjik sebepler gorunebilir. Lakin bu zamanla kroniklesebilecegi icin kesinlikle alerjiler arastirilmali.

Agrilar şakaktan boyuna kadar iniyorsa eger agrinin sebebi kastan da gelebilir ve buna ozel fizyoterapi onerilebilir ustat..

Suan için yapacağınız uzun sureli burun spreyi ve havalandirma. Agriyi azaltmak icin agri kesici. Kesin çözüm MRden sonra umarim belli olacaktir

Geri
Üst Alt