Mustafa Yücel
Parçalı Üye
- 22 Temmuz 2011
- 2.647
- 1.068
- 1.563
tam olarak ben de böyle düşünüyorum. lanet burun hiç akmıyor bende. bana sinüzit teşhisi yıllar önce konmuştu, nereden baksan 13-14 yıl olmuştur. Hangi şikayetle doktora gittigimizi bile hatırlamıyorum o dönemde. Onun sonucunu hiç takiplemedim. Birkaç yıl sonra liseye başladım liseden beri baş ağrısı ve burun problemi ile yatıp kalkıyorum. Eğer sorun buysa gerçekten kronikleşti ve başımda tıkanma benzeri bir sorun oluşturdu sanırım. bu arada sana da geçmiş olsun.ben akutta, yani yılda 1 kere gelip ağır vuranda ateş filan yapıyo diye biliyorum. benim çocukluğumda öyle olurdu misal, ateşli yatardım 2-3 gün okuldan raporla. yıllarca tedavi medavi edilmeyince artık kroniğe döndü, yılın 3 ayı geliyor ama kafadaki sersemlik ve vücuttaki bitkinlik haricinde çok bi sıkıntı yaratmıyo. senin ekstra burunda eğrilik de varsa benim gibi akmasını engelleyip başta ağrı yapıyo olabilir. benim gibi işinin çoğu dışardaysa bu mevsim geçişleri sıkıntı tabi. ben hırkayla gidip penyeyle eve dönüyorum, gün içinde kat edilen o kadar yolda da illa soğuk alıyo vücut ister istemez. o da en geç akşamına zaten baş ağrısıyla kendini göstermeye başlıyo. ya hiç terlemeyeceksin ya da ıslak vücutla akşam soğuğunu almayacaksın. bu ikisini de sinüzitle karşılıyosan zaten 3-4 gün kafanı kolayca toplayamayacağını kabul etmen gerek. ben yıllardır onu da bi nurofen, bi de arveles'le geçiştiriyorum. şu diş hekimleri pandemi takviminden çıkıp tam zamanlı çalışmaya girince kulak burun boğazdan da önce oraya gidip bi sinüzit için muayene ettireceğim ama.