Yıllardır Çektiğim Baş Ağrısı Problemi

benimde uzun yıllar baş ağrım vardı. tomografi dahi çektirmiştim ama sebebini bulamamışlardı. uykudan dahi uyandırıyordu. strese bağlı artıyor veya azalıyordu. migren değildi internetten araştırdığım kadarıyla küme baş ağrısıydı. ağrı kesici, cırtatan, it kavunu, it keleği de derler onun damlasını da yaptım sinüzittir diyerek o da işe yaramadı. en sonunda asprin içmeye başladım geçti ağrım. ama bin çeşit baş ağrısı sebebi var senin ki tam olarak nedir bilemedim iyice araştır kendi teşhisini koy. sinüzütse denize bol bol gireceksin.

Stress tipi baş ağrıso demişti dr bana da, hala da çekerim

kurtulusu yok, ayni sorun bendede var, gelince cekmek zorundasin, hic birsey yaptirmiyor o an belki 1-2 gün sürebiliyor, tafsiyem biraz o an hareket etmeye calis ve kesinlikle karanlik yerlerde dur uzun bi süre rahatlamasi acisindan, uyuyunca genelde geciyor, gecmis olsun bende 15 senedir cekiyorum o yüzden tecrübeden konusuyorum, o doktor bu doktor fayda etmiyor, gecmiyor!
tam olarak tabiri: gerilim bas agrisi.

ve sunuda ilave edeyim sorun bas degil, boyun, basa dogru vuruyor.

Bende de var bu problem sürekli olarak baş ağrısı çekiyorum o yüzden ağrı kesici kullanmak zorunda kalıyorum. Daha önce burun kemiği eğriliği ameliyatı da oldum düzgün nefes alamadığım için. Problemin bu olduğunu düşünüyordum ama fayda etmedi sıkıntım devam ediyor maalesef. Belki spor eksikliğinden olabilir onu da bilemiyorum.

Kafani öne egdiginde baş ağrısı giriyorsa migren olabilir benim migrenim var

Tanısı ile gelen hasta durumu olmuş biraz , tabi detaylı KBB muayenesi görmeden konuşmak doğru olmaz.

Emin olduğunuz bir KBB hekiminden randevu alıp , onu takip etmenizi öneririm.

Ayrıca sigarayi bırakmanız bile hayat kalitenizi bariz yükseltecektir.

Otrivine tarzı ilaçlar uzun süreli kullanımda , kendisi tıkanıklığa neden olur , çok sık uzun süre kullanilmamali. Tuzlu su ile temizleme yoluna gidebilirsiniz azaltmak için.

Son düzenleme:
Bende de var bu problem sürekli olarak baş ağrısı çekiyorum o yüzden ağrı kesici kullanmak zorunda kalıyorum. Daha önce burun kemiği eğriliği ameliyatı da oldum düzgün nefes alamadığım için. Problemin bu olduğunu düşünüyordum ama fayda etmedi sıkıntım devam ediyor maalesef. Belki spor eksikliğinden olabilir onu da bilemiyorum.
Pozitif bir etki oldu mu? Bir de ameliyat süreci ve sonrası sıkıntılı oluyor mu?

Öncelikle geçmiş olsun.
Ben küme baş ağrısı hastasıyım kendimi rahatlattığını düşündüğüm için burun spreyi kullanıyordum doktorum kesinlikle ama kesinlikle düzenli kullanmamam gerektiğini ileride büyük zararları olacağını söyleyip bana yasaklaşmıştı. Baskı hissinden ve sinüzit geçmişinden bahsetmişsin zaten tedavisi zor bir rahatsızlık hatta bazılarına göre kesin bir tedaviside yok, üzerine düşer iyi bir kaç doktora görünürsen sorunun çözüleceğine inanıyorum, şifalar dilerim.

Bu durumlar belli olmuyor Annemin bir rahatsızlığı vardı ağrı atakları geçiriyordu başka bir bölgeden, 2 senede belki 5 farklı hastaneye gittik 50 ye yakın tahlil yapıldı bir şey bulunmadı. Yine bir gün atak döneminde bir acil hekimi tarafından teşhisi konuldu şu ameliyat ile bu sorun çözülecek dedi ve sorunu çözdü. Allah da ondan razı olsun. İnşallah sende şifa bulursun.

Ortodontist’te git belki çene tarafı’nda bir eğrılik söz konusu. Yutunmakta problemin olabilir oda kafa ağrısına neden olabilir.

alerji testi oldun mu hic?

benim de burnum sürekli tikali olur

normalde burun spreyi kullanmam gerekir doktorun receteyle yazdigi ama almaya üseniyorum

toz alerjisi var bende bu da burnumi tikiyor

bir de kücükken ameliyat da olmustum burnumdaki et yüzünden

bas agrisi icin de göz doktoruna gitmeni tavsiye edebilirim sana

görme konusunda sikintin var ise ve gözlük takmiyorsan bu bas agrisina sebep olabiliyor

bende de bir ara hic dinmeyen bir bas agrisi vardi, düzenli sekilde gözlük takmaya baslayinca kayboldu

Gesendet von meinem SM-G965F mit Tapatalk

Bana o zaman doktor migren sinuzitin ilerlemiş halidir demişti ne derece doğru bilemiyorum tabi bende de sinüzit vardı
Seninki sinüzit muhtemelen hocam.

Migren daha çok beyin damarlarinin geçici genişlemesine dayanır , pek sinuslerle alakalı bir durum değil.

Muhtemelen yanlış ifade edilmis .

Ataklar halinde gelen , basının yarısını tutan ağrı olur genelde migrende , ataklar arası normal olursun.

Çözümü veriyorum beklomil 100 mcg nazal sprey mucize gibin birşey.
10 gün her gece iki buruna bir fıs basıyoruz. En az 1 ay burun deliklerimiz ağzımız kadar genişlediğini hissedip temiz bir yaşam sürüyoruz.

Seninki sinüzit muhtemelen hocam.

Migren daha çok beyin damarlarinin geçici genişlemesine dayanır , pek sinuslerle alakalı bir durum değil.

Muhtemelen yanlış ifade edilmis .

Ataklar halinde gelen , basının yarısını tutan ağrı olur genelde migrende , ataklar arası normal olursun.
12 senedir migrenim var hocam fazla yemek yerden baş ağrır çok yer sen baş agirir az uyursam baş agirir çok uyursan baş agirir stres de baş agirir boyundan girer ağrı bazen damar çıkar sakaklarda bazen misket gibi kafanın içinde ağrı dolaşır migreni iyi yaşıyorum 😂

Sprey dışında ilaç kullanıyor musun peki
Doktor tavsiyesi dışında ağrı kesici kullandın mı
Kullandıysan ağrıda hafifleme oldu mu

Böyle yazışmayla olmaz tabi ama tanı almışsın zaten bence de sinüzitten kaynaklanıyordur ama dediğim gibi radyolojik tetkiklerin de yorumlanması gerek. Doktora şikayetlerinin sürekli devam ettiğini ve hayat kaliteni etkilediğini vurgula . Gerekirse nsai dediğimiz ilaç grubundan farklı ilaçlar yazabilir

MR'dan başka bir şey çıkmaz ilaç tedavisi de etkisiz kalırsa sonrasında cerrahi denenebilir

Çok geçmiş olsun.

Antibiyotik vs. hayır kullanmadım. Bir ara aferin sinüs denemiştim ama faydası olmadığını gördüm, uyku yaptığını fark edince de kestim. Ağrı kesici olarak çok sık kullanmaya başladım apranax vs. kısa süreli rahatlama yaşatsalar da etkileri kısa sürüyor aynı tas aynı hamam devam ediyor.

Teşekkür ederim doktorla görüşeyim bakalım hem burnumda hem başımda problem yaşamak inanılmaz etkiliyor insanı, bu zamana kadar nasıl sabrettim ben de bilmiyorum.

Bir de "Sinus Rinse Kit" kullanmanı tavsiye ederim.

Kanalları açıp sinüsleri temizlemekte en doğal ve etkili yöntem.

Bunun daha doğal versiyonu tuzlu suda dalış yapmak zaten.

Tabii yoğun tıkanma varsa kulağı zorluyor bu kez, o durumda kullanmak doğru değil.

Son düzenleme:
Hastalık yoktur, hasta vardır. Nerdeyse yazılan her mesajdaki durumlar farklı.Güvendiğiniz ve kontrole gidebileceğiniz bir uzman hekime muayene olup gerekli tetkikleri ve tedavileri(bazen deneme yanılma tarzı olabilir) uygulamanız. Geçmiş olsun umarım heryerden gelen tavsiyeleri tek tek denemezsiniz.

Geri
Üst Alt