Yine Gel Ya Şehr-i Ramazan

Bahaneler, sadece uzak kalmayı tercih edenler içindir

alkol kullanmaya uni.2 de basladim ne sigara ne alkol vardi ,din diyanet namaz oruc aram iyidi (belki kis aylari)

son 4 5 yildir , din konusunda bosluktayim .irsad lazim galba bana

6 sene once ramazanda alkol kullandim (oruc tutamama nedenim vardi)

ve bu senede tutmadigim halde iki gundur ,alkol kullandim .

kafama asiri derecede takilan bir konu(iyice daraldim) , isin garibi son bir yildir cuma bile kilmiyorum .

Allah islah etsin beni, sanirim tovbe edip baslamam lazim ,sonucta kafama takildigima gore aliskanlik disi vicdanla alakali bir durum var.

Bu arada herkese bol sabir ve kabul edilesi oruclar diliyorum .

alkol kullanmaya uni.2 de basladim ne sigara ne alkol vardi ,din diyanet namaz oruc aram iyidi (belki kis aylari)

kafama asiri derecede takilan bir konu(iyice daraldim) , isin garibi son bir yildir cuma bile kilmiyorum .

Allah islah etsin beni, sanirim tovbe edip baslamam lazim ,sonucta kafama takildigima gore aliskanlik disi vicdanla alakali bir durum var.

Cennete gitmek bedavada isteyen yok işte

Hergun asagidaki duayi en az 100 kere oku yirttin bense yirticam.

Yüz(100) günahı silen dua | Mutluluğun Şifresi

Cennete gitmek bedavada isteyen yok işte

derdi cennet olan riza dan muhaf kalir da

benim manevi skintim orucun ,ehemmeiyetinin bu sicak aylarda tutlmasi ,genclikteyken yapilmasi

yasarsak te 60 larimizda bir daha yaz ayina denk gelecek , ama ne genclik kalir ne de ehemmeiyet

bilmiyorum ,etrafimda cok az konusabilecegim musluman olmasindan kaynakli bir bosluktayim

Peki niyetlendim ve acilen kuzey kutbuna gitmek zorunda kaldim ama ucagim yere cakildi hicbir iletisim aygitida yok ve kutubun 6 ay gunduz kismina denk geldim ne etcem:D

Kutuplara en yakın nerede gunes batıyorsa oraya gore oruc bozuyorsun diye biliyorum. Ama kutuplara gittiğinde seferi sayilacagin icin tutmana gerek yok zaten. :D

-Tapatalk-

Kutuplara en yakın nerede gunes batıyorsa oraya gore oruc bozuyorsun diye biliyorum. Ama kutuplara gittiğinde seferi sayilacagin icin tutmana gerek yok zaten. :D

-Tapatalk-

Ya turkiyeden niyetlenip gittim ama kaza sonucu hersey gitti nerden bilecem saat kac nerede batiyor hangi ara batiyor:D

Ya turkiyeden niyetlenip gittim ama kaza sonucu hersey gitti nerden bilecem saat kac nerede batiyor hangi ara batiyor:D

Seferisin dedik ya olm niye zorluyorsun :D zaten haber alamayan biri mesul tutulmaz normal bir yerde olsan hadi güneş batışı doğuşuna göre ayarlarsında kutupta oda mümkün değil

din konusu be adam, yani hayatinin hic bir evresinde mi inanmadin

ne bilim kafam allak bullak bu aralar

Kucukken inanmak zorunda gecirdigim yillar oldu ama icimden hep ne sacma ve tutarsiz bisey deyip durdum en sonunda cesaret edip sorgulamaya baslayinca kafamdaki butun soru isaretlerinin dogru oldugnu anladim. Haa bu saatten sonra tanriya bi sekilde inanma ihtimalim vardir ama tekrar islama inanip kurana inanmam imkansiz o gecti bikere yemezler o yuzden vicdanim rahat.

Seferisin dedik ya olm niye zorluyorsun :D zaten haber alamayan biri mesul tutulmaz normal bir yerde olsan hadi güneş batışı doğuşuna göre ayarlarsında kutupta oda mümkün değil

Seferi denilen sey bizim tffnin sahaya yansimadi seyi gibi bisey olsa gerek element uydurmayin kuranda apacik yaziyo gunes dogarken niyetlenir batarken acilir brehh imansizlar hicmi okumadiniz tovbeler eyleesin:D

Geri
Üst Alt