Yönetim Kurulumuzca Sermaye Artışına Devam Kararı!

arkadaşlar sermaye arttırımı için gerekli olan parayı nereden bulacağız ? bahsedilen rakamlar 150-300 milyon lira civarında.

bugün maaşım yattı , gerekli olan paranın bir kısmını kulüb hesabına yatırdım :D

Ali nazi küçüke göre 174 mil. tl ile sadece sermaye artımına girecekmişiz. Yani daha önce hazır tutuğumuz miktar ile. Artıya geceriz sermaye olarak bununla ama nakit konusunda ilerde bir şey beklenemez hise satışından. Neyse hayırlısı ile sonuclansın her şey. Borsadan gelecek para güzel olurdu ama muhtacda değiliz ilaki buna.

klubun basında bı ekonomı dahısı var 300m nakit koymaktan bahsedıyoruz ve hala batar mıyız mı dıyoruz?

Ali nazi küçüke göre 174 mil. tl ile sadece sermaye artımına girecekmişiz. Yani daha önce hazır tutuğumuz miktar ile. Artıya geceriz sermaye olarak bununla ama nakit konusunda ilerde bir şey beklenemez hise satışından. Neyse hayırlısı ile sonuclansın her şey. Borsadan gelecek para güzel olurdu ama muhtacda değiliz ilaki buna.

Hanoğlu g.t oldu dedin de şimdi ağlıyor twitterda ''bence bu parayı bulamazlar '' diye :D

Eğer elimizdeki parayla girersek öz sermaye +20 milyon oluyor bu brüt zararla çok geçmeden eksiye düşeriz.Ayrıca kulübün hisse oranı %55 ten %70 e çıkıyor...

Senin piyasa bilgini yirim yirim :oops:

Ya bu çok riskklı bır olay zaten pıyasalar allak bullak

1 yıl boyunca rehin kalacak hisselerın

Bu sermaye artısının kısa sürede hiçbir faydası olmayacak

Ki keza uzun sürede daha çok büyük zararlara uğrayacağız

250 ML nakit para koyacağız 1 yıl boyunca hısse satısı yapamayacağız

Yani işin ölümü gösterip sıtmaya razı olmak

Sermaye artisinin cesitli sebepleri olabilir. Örnek:

1. kasaya para doldurmak

2. özsermaye'yi arttirmak

3. vs.

Yönetimin bu kadar israr etmesinden dolayi anladim ki, bizim nakit sorunumuz degil, özsermaye sorunumuz var. Yani yönetim bu sermaye arttirimiyla özsermayeyi arttirmak istiyor.

Ki bu da bizim icin iyi bir sey. Özsermayemiz ne kadar büyük olursa, banka kredisi almamiz da o kadar kolay ve düsük faizden olur.

Yani yönetim kisa vadede (1 yillik dönemi) banka kredisi ile atlatip, 1 yillik dönemden sonra hisseleri satip, hem banka borclarini ödeyebilir, hem de kasaya nakit doldurmus olabilir.

Arkadasa katiliyorum: kisa vadede dezavantaj gibi gözükse de, hisselerimiz deger kazanmasi durumunda, uzun vadede faydali bir is yapmis oluruz. SPK ve siyasette kazdigi kuyuya düsmüs olur.

Ünal Aysal bu isi cok iyi bilen bir kisi. Bugün atanan Faruk Isik sanirim tamamiyla sermaye arttirimini ve bu planlamanin dogru bir sekilde yürütülmesi icin yapilmistir.

Geriye yaslanin ve Ünal Aysal'a güvenin :tiphat:

:ka21:

borsa islerinden anlamam ufak bir iki sorum olacak

spk neden sartli onay verdi peki?

bi de 1 ay icerisinde kucuk yatirimcinin katilmasi icin bir hisse icin ne kadar olursa yuksek oranda katilir?

1 yil satis yapamayacaksak bu sureyi banka kredileriyle gecistirip 1 yilin sonundaki satislarda daha fazla kar elde edip kredileri de daha rahat odemez miyiz?

Bak arkadaşım, sermaye arttırımını biz yapacağız,küçük yatırımcı isterse 1 ay içinde aynı bedel ile bizden alacaklar,almazlar ise bizim hissemiz artacak(%90 bile olabilir) ve biz bu hisseleri 1 sene sonra satabileceğiz.Burada önemli olan yer(senin anlamadığın),biz burada para için değil negatif öz sermayeden kurtulmak için bu işi yapıyoruz,hisseleri 1 sene sonra satıp paraya çeviririz icap ederse.

+uefa finansal kriterler+gökayın dediği gibi banka kreedi puanı ve düşük faizli kredi için

Unal başkan yapıyorsa vardır bir bildiği sonuçta bizim hayal bile edemeyeceğimiz paranın sahibi bizden çok daha iyi anladığı kesin para konusunda :D

HANOĞLU Hakan ‏@hanoglu_hakan 1h

SONUÇ: Ben bu Ser.Artırımının yapabilirse bile (ki çok ZOR) GS ye POZITIF olarak tek katkısının bu seneki UEFA lisansı olacağını düşünüyorum

bunu yazmissa iyi birsey yazmisiz :D:D haha komedi ya

Unal başkan yapıyorsa vardır bir bildiği sonuçta bizim hayal bile edemeyeceğimiz paranın sahibi bizden çok daha iyi anladığı kesin para konusunda :D

t0ad.png

Okan Tunur'u tanıyan var mı ?Sanırım kulüp çalışanı...

Geri
Üst Alt