Yönetim Kurulumuzca Sermaye Artışına Devam Kararı!

@Okan Özkan

Abi kısaca özet gecermisin ne demek oluyor bu?

Borsa özel ilgi alanım değil malesef :(

Spk sermaye artisi icin önümüze engeller cikardi, pes edecegimizi düsünüyorlardi. Bizimkilerde pes etmiyoruz ne yapip edip o sermaye artisini yapacagiz dediler. :D

Yapabilirmiyiz diye sorarsan, Ünal Aysala güveniyorum ne yapip edip basaracakdir.

Teknik analiz icinde Abbasi bekle, o güzel birsekilde anlatir herkesin anlayacagi sekilde.

SPK aslinda bize karş suç işliyor. Kendi kafasina göre yasa çikartmamali. Hele geriye dönük başvurulari yeni uygulamaya tabi tutmak tamamen hukuk dişi. Galatasaray taraftari bu emirlerin en yukardan geldigini anlamali. Üstümüze oynanan oyunlari görmeden yönetime sallamak ayip oluyor. Adamlar kulübü kalkindirmak için ellerinden geleni yapiyorlar sagolsunlar.

Spk sermaye artisi icin önümüze engeller cikardi, pes edecegimizi düsünüyorlardi. Bizimkilerde pes etmiyoruz ne yapip edip o sermaye artisini yapacagiz dediler. :D

Yapabilirmiyiz diye sorarsan, Ünal Aysala güveniyorum ne yapip edip basaracakdir.

Teknik analiz icinde Abbasi bekle, o güzel birsekilde anlatir herkesin anlayacagi sekilde.

aga peki başarabilme ihtimalimizi teknik açıdan yorumlayabiliyon mu?yada yorumladında ben mi göremiyom

Ünal Başkana güveniyorum. Daha Florya tesislerini değerlendirme projesi de var ilerde. Geleceğimiz parlak yani. Eğer işler yolunda giderse 2017 de borçsuz bir külüp olabiliriz.

Sondan başa doğru okuyunuz.

Mandi ‏@Mandi1905 6 dk.

Sonuçta klüp SPKnın bu akıl almaz kararını kendi lehine çevirecek formulü bulacaktır kimsemin şüphesi olmasın bugünkü karar bunun kanıtıdır

Mandi ‏@Mandi1905 7 dk.

üstünde işlem görürse borsada, ky klüpten 10 TL ye hisse almak isteyecektir doğal olarak. Çok teknik bir konu olsa da paylaşmak istedim

Mandi ‏@Mandi1905 8 dk.

Hisseler ilk işlem gününde 10 TL olacak. Ancak ky klüpten hisse almak için 1 ay hakkı var. Bu durumda eger hisse fiyatı 1 ay içinde 10 TLnin

Mandi ‏@Mandi1905 9 dk.

Yeni sermaye artırımı tutarına göre ve şirketin piyasa değerine göre bir baz fiyat belirlenecek. Ve diyelim bu fiyat 10 TL oldu.

Mandi ‏@Mandi1905 10 dk.

22.5 TL koymak anlamına geliyordu. Hisse fiyatının 23-24 TL olduğunu düşünürseniz oran %100'e yakındı. şimdi Galatasaray belirleyeceği+

Mandi ‏@Mandi1905 12 dk.

Galatasaray ilk sermaye artırımında %300 sermaye artırımı ve her bir hisse için 7.5 TL fiyat belirlemişti. Bu da her bir hisse sahibi için

Mandi ‏@Mandi1905 13 dk.

ilk planladığı küçük yatırımcıdan klübe para akışını sağlamış olacaktır. Peki bu hangi durumda olur.

Mandi ‏@Mandi1905 14 dk.

Bu ne demek?İlk önce sonuçtan başlayım böyle bi durumda ky(küçük yatırımcı) klüpten hakkı olan tüm payları almak isteyecektir ve Galatasaray

Mandi ‏@Mandi1905 15 dk.

Ayrıca önemli detay: sermeya artırım için belirlenecek baz fiyat hissenin piyasa değerinin altında olursa ky için arbitraj imkanı doğacak

Mandi ‏@Mandi1905 16 dk.

Eğer rakam sadece klübün planlanan payı yani 170 mio TL olursa ve ky hiç katılmazsa klübün payı %70 seviyesine çıkacak

Mandi ‏@Mandi1905 17 dk.

Eğer 300 mln olur ve küçük yatırımcı hiç katılmazsa klübün şirketteki payı bugünkü değerlere göre %80'in üzerine çıkacak

Mandi ‏@Mandi1905 18 dk.

Şimdi gözler serm artıım tutarında olacak, bakalım ilk açıklandığı gibi 300+ mln TL mi olacak yoksa tutar düşecek mi, göreceğiz.

Mandi ‏@Mandi1905 20 dk.

Ünal Aysal'ın hissleri geri alma fırsatını geri çevirmeyip sermaye artırımına devam etme kararı süpriz olmadı.

Mandi ‏@Mandi1905 21 dk.

Galatasaray semeya artırımına devam kararı almış ancak büyüklüğü konusunda bilgi vermemiş.

Görmemiş olanlar için öne alayım dedim.

aga peki başarabilme ihtimalimizi teknik açıdan yorumlayabiliyon mu?yada yorumladında ben mi göremiyom

Abi nasil yapacaklarini harbi bilmiyorum zaten kimsenin bildiginide sanmiyorum dogruyu söylemek gerekirse. Yani Borsada islem yaptim ben anlarim demek komik olur bu durumda, bu islerde gercekden uzman olmak gerekir teknik analizini yapabilmek icin. Ama sunu diyebilirim kredi gibi secenekler var mesela parayi denklestirmek icin ama aciklamalardan anladigim kadari ile kredi en son secenek olarak görülüyor.

Abi nasil yapacaklarini harbi bilmiyorum zaten kimsenin bildiginide sanmiyorum dogruyu söylemek gerekirse. Yani Borsada islem yaptim ben anlarim demek komik olur bu durumda, bu islerde gercekden uzman olmak gerekir teknik analizini yapabilmek icin. Ama sunu diyebilirim kredi gibi secenekler var mesela parayi denklestirmek icin ama aciklamalardan anladigim kadari ile kredi en son secenek olarak görülüyor.

en kötü 170 diyo tweet atan adam anladığım kadarıyla iyi para ,vardır bi bildiği herhalde başkanın. eyvallah saol.

bjk sessiz sedasız işini görür bize gelince icat çıkarırlar..

Fenerliler gobek atiyorlarda, onlarda ilerde bu sermaye artirimi olayina basvurabilirler, bakalim o zaman ne yapacaklar.

Orasini pek bilmiyorum ama söyle birsey var, kulübün borsada bilinmeyen borclari oldugu sürece kayitli sermaye yapamazsin yanlismiyim? Yani kayitli sermaye sistemine girebilmen icin seffaf olman gerekiyor? Yanlissam düzeltebilirsin?

Çok fazla detaya hakim değilim, ancak SPK'ya başvuruda bulunuyor şirketler kayıtlı sermayeye geçmek için. Burada diğer konular yanında şeffaflık ta kesinlikle irdelenen bir konudur, haklısın.

Burada öldük, bittik diye yorum yapanları da anlamıyorum, buna mecbur olduğumuzu anlamak istemiyorlar. Yöntem farketmez, bedelli, bedelsiz, bu sermaye artmak zorunda, sağlıklı yapıya kavuşmak için de böyle, zorunluluklarımızı yerine getirmek için de.

Üstelik bu kötü piyasada yapılmaz diyorlar, tam tersi hisseler ucuzken yapacaksın bu işi. Ne kadar ilgili tartışılır, ama piyasanın genel kuralı burada da geçerli bence, krizde al, canlılıkta sat.

1. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

18. Bakalım hangi yol uygulanacak... Final: Güzel günler için her gün yeni bir umut...

2. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

17. Bu çoklu mesaj hem rakiplere hem de iç muhalefete "ben kaynak yaratıyorum, güçlüyüm" demek. Ancak yine de borç artışı demek.

3. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

16. Eğer ikinci yol tercih edilip planlandığı gibi +330 mTL ile sermaye artışına devam edilirse bu piyasaya çoklu mesaj olabilir.

4. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

15. + bedel ile de devam edebilir. Bir kaynak bulunup 330 mTL lik sermaye artışına da devam edebilir.++

5. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

14. Son olarak şunu belirtelim... Yapılan açıklamada sermaye artışının ne kadar olacağı açıklanmamış. Kulüp hazır tutar olan 180 mTL civarı+

6. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

13. üyelere verilen sözün yerine getirilmesi demek :) Bu anlamda kulübün iç dengelerinde sermaye artışına devam aynı zamanda güç göstergesi.

7. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

12. Üçüncü olarak ta iç muhalefete karşı yapılabilecek olumlu bir hamle imkanı yarattı bu karar. Hisselerin geri alınması zorunlu da olsa +

8. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

11. İkinci olarak hisselerin önemli bir bölümünün geri alınma durumu var. Bu fırsatı da kaçırmak istemedi kulüp.

9. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

09. Yapılacak nispeten az artış ile öz kaynağımız pozitife dönecek. FFP kriterlerine uyum için çok olumlu bir yön bu!

10. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

08. Nitekim ortaya karışık bir şey çıktı. Yine de bu kararın Kulüp için yarattığı fırsatlar var: 1)Bilançoya olumlu etki... +

11. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

07. SPK ne bize hayır diyebildi ne de BASKI lara karşı durabildi. Bu baskılar hem hükümetten hem karşı yakadan hem de bizzat GS nin içinden

12. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

06. SPK nın kararını bir iki kelimeyle özetlerseniz tam anlamı şu aslında: YETMEZ AMA EVET...GS' a hayır denmiyor ama nakit girişi önleniyor

13. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

05. Sermaye artışına makro açıdan baktığınızda artışın teknik yönlerinden çıkıp siyasete ve sosyo-politik yöne girmek zorundasınız.

14. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

04. Az önce @Mandi1905 bunun teknik olarak ne olacağını açıkladı. O' nun yazdıklarını da okursunuz. Ben daha makro açıdan açıklayayım.

15. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

03. Sermaye miktarına göre kulübün geri alacağı hisse fiyatı ve dolayısıyla sonuç hisse pay oranımız değişecek.

16. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

02. Yapılan açıklamada aynen yola devam edeceğiz diyor; ancak sermaye artışının ne kadar olacağı konusunda açıklama yok.

17. Volkan Sonicempire ‏@Baltali_Ilah_05 13 sa.

01. Nitekim açıklama az önce yapıldı: https://kap.gov.tr/bildirim-sorgulari/bildirim-detayi.aspx?id=337720… Kulüp SPK nın dediği şekilde sermaye arttırımına devam kararı aldı

Baştan sona okudum, yönetimin verdiği kararın iyi bir karar olduğuna kanaat getirdim :)

İşte o açıklama;

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 10.10.2013 tarihinde almış olduğu sermaye artışına ilişkin Yönetim Kurulu kararı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun, 14.02.2014 tarih ve 2014/4 sayılı SPK bülteninde yayınlanmış olan kararı ve akabinde buna ilişkin Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.02.2014 tarih ve 2014/34 no'lu kararı gereğince iptal edilmiştir."

Kamuyu Aydınlatma Platformu

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 10.10.2013 tarihinde almış olduğu sermaye artışına ilişkin Yönetim Kurulu kararı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun, 14.02.2014 tarih ve 2014/4 sayılı SPK bülteninde yayınlanmış olan kararı ve akabinde buna ilişkin Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20.02.2014 tarih ve 2014/34 no'lu kararı gereğince iptal edilmiştir.

Geri
Üst Alt