Younes Belhanda’nın Sözleşmesi Feshedildi

son haftalarda belhande 11 oynamayınca neler olduğunu gördük bu adam sahada ağırlığını koyunca maç kazandırıyor göndermek çok yanlış mustafa cengiz bana hakaret etti demiş

Sarı-kırmızılıların resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü Disiplin Kurulu Yedek Üyesi Cem Emiroğlu görevinden istifa etmiştir. Kendisine vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

herife bedevi diyene tşk et sonra twitter instagramda turlamak yerine sahayı düzeltin dedi diye bu şekilde kov 1 kelime ile gülünç

Ben kendisini pek sevmiyorum. Oynadığı süreçte çok da aman aman katkısı olduğunu düşünmüyorum. On numara olarak da hiç bakmadım zaten. Genelde bölgesi o bu değil diye savunuyorlar şahsını. O açıdan da beklentim hiç kendisi için bir Sneijder, efendime diyeyim Hagi tarzı olmadı. O numaraya bazlı bakarak da eleştirmedim. Minimum bir beklentiyle bakmama rağmen, talibi olduğu söylendiği zamanlar satılmamasına da tepki koyarak, bu kararın zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyorum.

Ama bazı şeyler de çok evvelinden sanki geliyorum diye bağırıyordu. Şöyle biraz hafızamı yokluyorum, taraftar ile olan durumlarında yani, gerek sosyal medya eleştirilerinde gerekse bire bir olan münakaşalarda resmi site devamlı olarak şahsını korur gibi antrenman pozlarında falan hep ön planda tutardı. Yani şimdi bu kararı eleştirenlerin, o zaman da farklı görüşte olup sahip çıktığına eminim.

Aynı yönetim içinde gerçekleşen iki eylem. Birinde bence kulübün gerçek sahibi olan taraftara yapılmış bir saygı sınırını aşan tepki vardı ve buna rağmen Fatih Terim de dahil olmak üzere hepsi onun yanında yer almıştı. Şu ansa yönetim -bana göre saygı çerçevesinde eleştirilmiş- sırf kendileri eleştirildi diye gözünün yaşına bakmamış... Ben şimdi bu kısma şahsım adına daha çok takıldım.

Kesinlikle altını çiziyorum, zamanlaması çok yanlış bir hamle. Ama ortaya atılan bazı iddialar, bazı futbolcular için de vardı. Örneğin kim mi, Luyindama. Kendisi için disiplinsiz, antrenman aksatmaları yapıyor, hoca ondan tavırlı vs deniyordu. Sonra Falcao, parasını alamıyor, biraz da bundan sıkıntı çıkarıyor, hatta bir dönem adı bjk ile geçen Hulk için de geçen bir iddia vardı, doğru-yanlış bilinmez, gelme para ödenmiyor burada gibi. Yani bu tarz şeyler bir şekilde ya sızıyor ya da güzel hayal ürünleri. Taraftarımızın bir kısmı inanıyor-inanmıyor ama sevip sevmediğine göre öyle sanıyorum ki tepkiler konuyor. Genelde Türkiye'deki taraftar kafa yapısı budur. Körü körünelik...Ama buna rağmen, bu sızan dedikodular ama gerçek ama yanlış bilemeyiz, özellikle verdiğim iki isim, yine de takımla beraber galibiyet pozunda yer almıştı ve kendisi yoktu. Hatta espriler dönmüştü yine, bir zamanlar Falcaodaki gibi, o çekmiştir falan gibi, kimi de sözleşme üzerinden gerçekçi yaklaşmıştı. Hani sinek küçüktür ama mide bulandırır hesabı. Ki bazı futbolcularda her şey didik didik edildi. Bu adamcılık kafasından tepeden aşağıya kadar çıkılmadıkça asla başarılı olamayız, öncelikle onu söyleyeyim. Bu kulüpte dünyaca ünlü yıldız da olsa hata yaptı mı gereken yapılıp eleştirilmeli, sayısız başarı ve kupa getiren de. Tabi ki tüm bunlar saygı çerçevesinde, had-hudud aşılmadan yapılmalı.

Çok eski senelerden de bir örnek vereceğim, taraflı davranmamak adına. Yine şampiyonluk yolundaydık. Riera ve Melo arasında çıkan yumruklu bir kavga olmuştu antrenmanda ve o dönem Fatih Terim, tabi ki düşmanlara fırsat vermemişti ve bence -olay tabi ki tasvip edilecek bir şey değil ama- doğru karardı. Şimdi burada da eğer tek sebep buysa, başka herhangi bir sebep yoksa komik görünüyor... Hele de bugün şike tescil olayı gerçekleşmişken, resmen kuş medyasının ekmeğine, hedefi de saptırarak yağ sürülmüştür...Ama eğer ellerinde bundan daha güçlü gerekçeler varsa da artık tarafa açık olunmalıdır.

Bir diğer eleştireceğim konu da, talibi olduğunda elden çıkmaması. Bazı şeyleri kulüpler ve hocalar vaktinde bitirmeyi bilmiyor ve bu zaman içinde kulübe büyük bir zarar olarak dönüyor. Öyle sanıyorum ki burada da Fatih hoca veto etmişti. Bu kısım da ona yazar.

Özetlemem gerekirse,

1- Yönetim yanlış zamanlama yapmıştır ve gönderiliş şekli açısından tek sebep buysa tatmin edici değildir. Başka şeyler de varsa, daha önce habersiz verilen ihtar, para cezası vs onlar da haklarımızın gözetilmesi açısından açık olarak bizlere aktarılmalıdır. Yeter artık bizi uyuttuğunuz. Biraz şeffaflık. Az da tepkilerinizi başka takımlara karşı da koyun da biz de diyelim, adamlar için harbiden Galatasaray hakları öncelikli... En son ki olayda TS kadar olamadık misal. Göstermelik ağlamalar da hoş olmuyor. Ekrana oynamayın, gereğini yapın. Hakkaniyetli olun.

2- Fatih Terim vaktinde satışına onay vermeyerek ve taraftar ile olan polemiklerinde de -kendi kararlarının sorgulanmayacağı üzerinden biz taraftarlara tavır takınıp- bu arkadaşın yanında olarak yüzde yüz hatalı davranmıştır. Şimdi elimizde güçlü bir şey yoksa kazanacağımız para kadar olmasa da kasamızdan para çıkacak. Vaktinde vazgeçmek bazı şeylerde hayat kurtarır. İnatlaşmak bazen hoş değildir. Taraftar ile gerek yönetim gerekse kendisi bazı konularda gereksizce restleşiyor. Birilerinin gönlü olacaksa artık bu taraftar kesimi olmalıdır. Futbolcuyu bize karşı savunan hoca- bazen yönetimken, biz hepsini savunuyoruz. Onca denilen şeylere rağmen bu yolda birlik olan, hadi bunu da yutalım diyen bence tek kesimiz. Kimse kusura bakmasın...Ve bunu da hak ettiğimizi düşünmüyorum.

3-Belhanda. Kişiden kişiye göre, sahada ve saha dışında kattıkların değişebilir. Herkesin fikrine saygı duyuyorum. En başında düşüncelerimi yazdım zaten. Buna rağmen, Omarı bile mağdur etmemiş kulübün, bunca zaman yaptıkların veyahut yapamadıkların için de seni de mağdur etmemesini temenni ediyorum. Tek taraflı fesih olmasından ötürü çok da bir beklentim yok ama umarım en azından taraftarın ona bazı şeyler de göz yumduğu gibi, saha içi değil-dışını kastediyorum, onun hatırına o da aksi şekilde davranıp, sırf yönetimin yaptığı açıklama sebebiyle Galatasaray kulübüne, ekmeğini de yemişken zarar ettirmez. Sezon sonuna kadar hakkını almasın demiyorum, altını çizeyim. Ancak o süreçte maddi anlamda mağdur edersek ya da bir tazminat verip anlaşamazsak o zaman tamam, elbette bu insanlar köle değil...Galatasaray'a da zaten aksi yakışmaz.

Yönetimin enine boyuna bunu düşünerek bir karar aldığını düşünmek istiyorum. Aksi halde kasadan çıkan her kuruşun hesabı sorulmalı. Ama sonra bakıyorum, Amrabat ve Luyi olayında dava kazandık, elleri genelen güçlü, pek yaş tahtaya basmazlar diyorum. Fatih Terim'in bu olaya bakış açısını da maç öncesi değerlendirmesine bırakıyorum. Şu an herkesin ağzında farklı türkü çalıyor. Muhtemelen belki de Riera-Melo olayı gibi davranmak istedi. Ara bulmaya çalıştı. Takım şampiyonluk yolunda diye de tatsızlık çıksın, gündemi meşgul etsin istemedi...

Bir diğer kafama takılan şeyse Muslera olayı. Katkı işine bakarsak, Belhanda ile müthiş fark var. Hiç mütevazi olamayacağım. Hakkını ne yerim ne de yediririm. Florya'ya ikinci bir futbolcu heykeli dikilecek deseler, hiç düşünmeden adını veririm. Her şeyiyle Galatasaray kulübüne yakışan bir futbolcu. Taraflı-tarafsız sevilmesi de zaten bunu ortaya koyuyor. Aynı yönetim onu da ikna edemedi henüz sözleşme anlamında. Bu konuda da misal soru işaretlerim yönetime evriliyor. Bu adam için mesai harcanması gerekirken bu tarz topçularla uğraşmak benim için vakit kaybıdır. Elimizden çıkarmak için çok da geç kalmışken... Yani bizim artık Mohamed tarzı yatırımlar yapmamız gerek. Bu kulüp de bu yaş üstlerinde kalabilecek tek kişi Muslera'dır . Bu kulübün tek kırmızı çizgisi odur.

Yani ben ortalığı da yangın yerine ancak onu kaybedersek çıkarırım. Onun harici kimse için çok da kafa yormam, kulübe maddi anlamda zarar gelmedikçe. Zaten sezon sonu bitecek ve maddi konuda pek de verim alamayacağımız biriydi...Uzasa ne uzamasa ne...Bu açıdan takılamadım ama zamanlama, geçmişte teptiğimiz fırsatlar, üzerine bir de gereksiz başka kaosun çıkararak önemli gündemin kaynatılması kafada çoğu kişi hakkında soru işareti bırakmaktadır. İşin içinde menajer, sözleşme kapma, taraftarla sorun yaşama gibi konular olunca da işte kurcalayanı da çok olur. Benim beklentim artık herkesin daha açık olup bir şekilde sorumluluk alması ve düşündüğüm tek şey de Galatasaray kulübünün çıkarlarıdır... Bir futbolcunun kazanımına da Galatasaray yönünden bakarım, kaybedilmesine de. Benim düşüncelerimi şekillerinden şey kişinin Galatasaray'a başarı anlamında kattığı ve katacağı ölçüyle değişir. Kimsenin avukatı olmam. Hak ettiği yerde sevmediğim insanın da hakkını savunurum, sevdiğim insanı da eleştiririm. Aslolan şey Galatasaray'dır. Geri kalan hepsi gelir geçer. Bizler de gelip geçeceğiz. O sebeple bu kararın bize hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum düşünülerek alınmış bir karardır. Bize ekstra maddi anlamda dert çıkarmaz. Aksinde eleştireceğim ve hedef tahtasına oturtacağım çok insan olur...

Valla ne yalan söyleyim bu herif 1.5M a bizde kalacak diye ödüm kopuyordu. Böyle sezon ortası biraz apar topar oldu ama hiç olmamasından iyidir.

Çok iyi oldu zaten inanılmaz yüksek maaş alıyordu ve indirimede yanaşmadı,benim çalışanım bana sağda solda gezeceğine işini yap dese bende kovarım.

Ben yönetimin yerinde olsam, halı gibi sahalarda oynan ve belhandanın 2m yanına veremediği paslardan bir kolaj yapıp, bu salaklığın sahayla alakası yok derim.

Kalan parasını alma ihtimali nedir acaba? Hatta onun imajına zarar geldiğini iddia ederek kalan parasından daha yüksek bir meblağ tazminat alma olasılığı olur mu? Korkuyorum açıkçası.
Dava acar mi ? Acar bence ama sonucunu kestirmek zor.

Ozel bu konuya yazabilmesi icin Can Arabacak icin ozgurluk talep edebilirmiyiz?

Kendisini beğenmemem ve Galatasaray 10 numaralı formasını yakıştırmasamda gidiş şekli bence de ne yeri ne zamanıydı. Son iki 10 numaramızı hiç hoş bir şekilde göndermedik maalesef.
Ayrıca hem takımımız hem belhanda için hayırlı olur inşalah. Son olarak bir dipnot; 10 numarayı Ardaya verirler ise ben şahsen buna da karşı olurum.

Geri
Üst Alt