O zaman kendi fikrimi yazayım. Yönetimler tüzel kişiliklerin temsil makamıdır. Eleştiri elbette olacak ancak bu eleştiri dozunda ve yerinde olmalı. Mesela genel kurul ve muhalefet hakarete varmayan ağır eleştiride bulabilir çünkü genel kurul seçiyor temsil malamı muhalefet ise adaydır. Rakip takımlar rekabet gereği yapar hatta haddini aşanlar da var. Buna KB de dahil (hatırlayınız 17 klübün geçen yıl ki bildirisi). Yönetim teknik heyete eleştiri getirebilir çünkü teknik heyetin idari yönetime karşı sorumluluğu var. Buna rağmen teknik heyette kendini konumunu bilerek eleştirebilir ki Fatih hoca çok defa yaptı hatta ağır eleştiride de bulundu, transfer isterken yaptığı eleştirilere de hak vermiştim. Taraftar Galatasaray’ın gücü ve ruhudur. Ancak asla müşteri değildir. Bu nedenle de taraftarın yönetimi eleştirmesi doğaldır ama oyuncu tepki gösteremez taraftara çünkü o itici gücü yok eder. Oyuncu sadece eleştirmedi yönetimin yönetme kabiliyetini sorguladı ve bununla yetinmeyip azarlayarak siğaya çekmeye kalkıştı. Burda asıl yaratı Galatasaray alır sert bir tepki verilmez ise. Hep deriz ya hiçbir futbolcu Galatasaray’dan büyük değildir diye.. işte olgu zarar görür.. zannım belhanda kendini kovdurmak istedi. Çünkü bu söylemin sonucunu biliyor olmalı. Belhanda ırkçılığa da uğradı sert tepki olmazsa da bir bedel ödendi.. o ırkçılığı burda hergün yapılıyor oda ayrı bir konu
Tüm bu nedenlerden ötürü diyorum ki kişiler yöneticiler futbolcular (Ali Sami Yen, Metin Oktay gibi yönetici ve futbolcu gördü bu takım) geçici aslolan Galatasaray’dır. Onu temsil eden yönetimdir. Bunun farkına varmalı kulüp çalışanları ve ona göre eleştirini yapmalı. En azından kamuoyu önünde...
iPhone cihazımdan
Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi