Yunanistan Acil Deprem Durumu İlan Etti

Mevzu o değil, kül bulutu sana mini buz devrini bile getirebilir, güneşi bir iki sene goremedigin durum bile oluşabilir sağlam bir volkan patlamasında. Daha öncesinde milattan sonra 500lerde 2 seneye yakın güneş isigi olmadığı için soğuk ve kıtlıktan çok ciddi bir nüfus kaybı var dünyada. Aktif bir patlama çok şeye gebe olur, havacılık biter zaten bu bölgede. Santorini volkaninin gücünü bilmiyorum ama yellowstone veya Napoli/Sicilya bölgesindeki süper volkan vs patlarsa o zaman bildiğimiz dünyaya elveda der, mad Max gibi dolaniriz hayatta kalirsak
Yellowstone, Napoli ve Toba kalderası bu üçünden özellikle Yellowstone ve Toba patlarsa biz diye bir şey kalmaması maksimum 15 ay sürer.

Yellowstone, Napoli ve Toba kalderası bu üçünden özellikle Yellowstone ve Toba patlarsa biz diye bir şey kalmaması maksimum 15 ay sürer.
heh yaşa dün bahsetmiştim de isimlerini hatırlamıyordum...

belgesel izlemiştim anormal detayları var

napolide ki zaten daha önce patlayıp bi medeniyeti yokeden değil mi --onunda adını unuttum.(edit: Pompeii )

Yanardağ patlarsa deprem kadar kül bulutu da büyük sıkıntı bizim icin lodosla birlikte bütün ege kıyısını mahveder

genel anlamda Tektonik mi yoksa volkanik mi muhabbeti dönüyor.

Geri
Üst Alt