Yunanistan Acil Deprem Durumu İlan Etti

ada guzel yer severım ama merkez genelde dag tepe kayalık zemınde gibi davutlar ve güzelçamlı tarafları bence zemin cok kötü hatta cok eskiden oralar zaten bostanlıkmış sonra doldurulmuş yazlıklar vs
ada gibi turistik ilçeleri şehirle kıyaslamak dogru degil zemini çok kötüde olsa ada da 4 kattan yuksek bina yok gibi
ben izmirliym ama yamanlar ve egekent tepeleri harici izmirde saglam zemin yok karsıyaka bostanlı alsancak filan doldurma zemin üzerinde binalar

bornov bayraklı konak tarafı doldurma degil ama ova eski tarım arazileri özellıkle bayraklı ve alsancak eski bataklık heleki bayraklıya yuksek katlılara izin verdiler
iç ilçeler desen kuzey guney ilceler desen yine aynı cünkü izmirde her ilçenin içinden parçalı onlarca fay hattı geçiyor
yani tüm şehri bosaltmak gerek yada yerınde güclendırme ve dönüşüm yapılmalı baska formulü yok

bostnlı sahilinde güzelyalı sahilinde 40 50 yaşında aşagıya ev yok
2013te geldim ilk buraya tatile 2 senedir de burda yaşıyorum ilk geldigim günden beri diyorum ben bu kadar eski bina stoğu olan başka bir şehir görmedim.

Kentsel dönüşüm de yavaş ilerliyor. İstanbul'da orda burda hafriyat kamyonlarindan inşaat gürültüsünden bahsederler ben bir kere İzmir için bunu duymadım çünkü inşaat yok

2013te geldim ilk buraya tatile 2 senedir de burda yaşıyorum ilk geldigim günden beri diyorum ben bu kadar eski bina stoğu olan başka bir şehir görmedim.

Kentsel dönüşüm de yavaş ilerliyor. İstanbul'da orda burda hafriyat kamyonlarindan inşaat gürültüsünden bahsederler ben bir kere İzmir için bunu duymadım çünkü inşaat yok
ben izmirliyim,izmirin iç siyaseti böyledir iç kaos herzaman vardır bişeyler yapıyormuş gibi görünürler ama günün sonunda hiçbirşey yapmazlar
izmirde kentsel dönüşüm yok istanbulda da yok aslında
izmirde lokal birkaç yerde basladı onuda aziz kocaoglu baslattı ksk örnekköyde kadıfekalde ve karabaglarda ki onlar bile hala tam bitmedi yarım yamalak tabi ev sahipleride haklı
eski bina stogu konusunda istanbulun eline kimse su dökemez orada da yaşadım ama orası şehir degil
izmirde müstakil evler cok sıkıntı degil 3-4 katlı olanlar eski olsa bile bayraklıda onlarca apartman cöktü kendim gittim gördüm müstakiller hepsi ayakta
izmiri esas acilen yenilenmesi gereken ksk dan balcovaya uzanan hattaki min 8 10 katlı 30 40 yasındaki apartmanlar bunlar berbat durumda
herif göztepede 45 yasında daire 20 milyon istiyor dalga geçer gibi duvara 2 çekic vurunca göcüyor
esas sucluda bizim izmir halkı fazla rahat aman benım keyfim kaçmasında kafasında o yüzden bostanlıdaki alsancaktaki znginde yada gültepedeki fakirde yanaşmıyor yada baskı yapmıyor evini güclendirmek icin

ada guzel yer severım ama merkez genelde dag tepe kayalık zemınde gibi davutlar ve güzelçamlı tarafları bence zemin cok kötü hatta cok eskiden oralar zaten bostanlıkmış sonra doldurulmuş yazlıklar vs
ada gibi turistik ilçeleri şehirle kıyaslamak dogru degil zemini çok kötüde olsa ada da 4 kattan yuksek bina yok gibi
ben izmirliym ama yamanlar ve egekent tepeleri harici izmirde saglam zemin yok karsıyaka bostanlı alsancak filan doldurma zemin üzerinde binalar

bornov bayraklı konak tarafı doldurma degil ama ova eski tarım arazileri özellıkle bayraklı ve alsancak eski bataklık heleki bayraklıya yuksek katlılara izin verdiler
iç ilçeler desen kuzey guney ilceler desen yine aynı cünkü izmirde her ilçenin içinden parçalı onlarca fay hattı geçiyor
yani tüm şehri bosaltmak gerek yada yerınde güclendırme ve dönüşüm yapılmalı baska formulü yok

bostnlı sahilinde güzelyalı sahilinde 40 50 yaşında aşagıya ev yok
Hocam yanildigin bir kac sey var ada merkezin zemini davutlar guzelcamlidan daha gevsek ozellikle degirmendere ve ikicesmelik acaip kotu her sarsintiyi hissediyorlar arkadaslar orda oturuyor

Guzelcamlida hic bir sarsinti hissetmedik
Davutlar ve Guzelcamlinin sahil kesimleri dolma
Ama yolun ust taraflari adadan daha saglam zemine sahip ve binalarin hepsi yenilendi eski bina az kaldi

Edit:Az once 5.2 deprem olmus benim haberim yok ada merkezde baya uzun surdu diye beni ariyorlar enteresan

Hocam yanildigin bir kac sey var ada merkezin zemini davutlar guzelcamlidan daha gevsek ozellikle degirmendere ve ikicesmelik acaip kotu her sarsintiyi hissediyorlar arkadaslar orda oturuyor

Guzelcamlida hic bir sarsinti hissetmedik
Davutlar ve Guzelcamlinin sahil kesimleri dolma
Ama yolun ust taraflari adadan daha saglam zemine sahip ve binalarin hepsi yenilendi eski bina az kaldi
dogrudur ben yazdan yaza geliyorum adaya ki dedigim gibi zemin çok kötü bile olsa çok katlı bina yok 3 max 4 katlı bu avantaj
birde millet eleştiriyor ama ada arka yamacta daga dogru büyümesi dogru olay

sahil ilçelerinde misal bodrumda saglam zemin hep tepelerde kurulu ama didim marmaris filan buralar hep bostanlıgın uzerıne kurulu özellıkle didim dümdük bataklık alanmış eskiden cogu yeri

dogrudur ben yazdan yaza geliyorum adaya ki dedigim gibi zemin çok kötü bile olsa çok katlı bina yok 3 max 4 katlı bu avantaj
birde millet eleştiriyor ama ada arka yamacta daga dogru büyümesi dogru olay

sahil ilçelerinde misal bodrumda saglam zemin hep tepelerde kurulu ama didim marmaris filan buralar hep bostanlıgın uzerıne kurulu özellıkle didim dümdük bataklık alanmış eskiden cogu yeri
Yasak zaten imar izni zemin dahil 4 kat
Zemini saymazsan 3 katli uzerine imar yok
Bir tek uydukent var onlarda cok eskiden yapilmis

Zaten kusadasinda buyuyecek yer kalmadi mecbur daga dogru buyuyor deniz tarafi doldu tasti baska buyucek yeri yok 😊

Ege Denizi ve Santorini Adası'nda 28 Ocak'tan bu yana bini aşkın deprem meydana geldi. Yaşanan depremler hem Türkiye'yi hem de Yunanistan'ı alarma geçirdi. Ege Denizi'nde meydana gelen depremlerin ardından uzmanlar, Muğla, Denizli ve İzmir'de olası büyük bir depreme karşı önlemler alınması gerektiğini bildirdi. AFAD, İzmir'de alarma geçti ve olası acil durum müdahalesi için çeşitli illerden toplam 70 kişilik bir ekibi bölgeye sevk etti.

Cok korkunc ya Allah yardimcisiniz olsun umarim buyuk birsey olmaz.

3.4 - 3.3 görünüyor benim hep baktığım yerde ama

edit : 3.7 diye güncellendi.

Yüksek katta ve eski evde oturmak pişmanlıktır. Koltuk dürttu baya avize de iyi sallandı. 5e yakın gibi hissettim

Geri
Üst Alt