yurt dışında yaşayan gscliler

Almanya, Stuttgart‘a 15km kücük bi köyde yasiyorum. Dedem 1969/70 vs da yurt disinda calismak icin bas vuruyor. Ilk cikan yer Avustralya, Melbourne. Dedem cok gitmek istemis fakat Babaannem karsi cikmis cok uzak diye, git gel zor olur falan. Dedem ikna etmeye calisdigi halde Babaannemin fikri degismiyor. Bidaha bas vuruyor Dedem bu sefer Almanya cikiyor, Babaannem de ok liyor. 1970/71 Almanya maceralari basliyor. Babaannem Avustralya ya ok deseydi suan Melbourne sahil de sarisin ingiliz göcmen manitalarla takiliyodum herhold. Ha tabi oradaki her hangi vahsi bi hayvan hayatima son vermediyse. Adamlarin evine yilan vs giriyor. Acayip bi yer.
Sülaleni tanıdık teşekkür ederiz hakan bey

Wunderbar hem de ucuz. Sessiz sakin yerleri cok oldugu gibi Nashville, Memphis gibi buyuk metropolleri de var. Dogasi cok guzel, daglar, nehirler. Havasi da fena degil. Ayni gun icinde dort mevsimi yasamak mumkun. Bu kis eksilere dustu ama christmas'ta 25 dereceyi de gorduk vaktinde. Yaz ise su ana kadar cok sicak gecmedi. Bayagi yagmur yagdi. Bazi seneler 40'lari buluyor. Cokca yatirim da mevcut.

Sakın inanma @Hayri Cund. Michigan daha iyi doğa bakımından

Şaka maka bana hep sıcakmış gibi geliyor. Bir de aksanları garip Tennessee’lilerin. Midwest aksanı iyidir.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

O senin fikrin saygi duyarim.

Bu mantikla Istanbul'da neden yasiyor insanlar? Gitsin ayni paraya Konya'dan malikane alsinlar.

Cok yerde yasadim. Guney Kaliforniya gibi yasanacak yer yok. Tabi ki burada yasamaya butcen el vermiyorsa gayet guzel baska yerler de var. Tennessee'yi bu listede ust seviyelere koymam.

California’nın gereksiz derecede pahalı olduğu konusunda anlaşalım. Ondan sonra nerede yaşıyorsan yaşa, orası bizim konumuz değil, tercih meselesi.

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Geri
Üst Alt