Zamanı Geldi (Serie A stoperi)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Zamani Geldi (Seria A stoperi)

Yahu herkes aynı şeyi söylüyor. :D Kadroda yer aldıysa , listede varsa Avrupa Liginde oynadıysa bizde oynayamaz.

Aynen bende "fielded" kelimesiyle çakıştırıyorum işte. UEFA oyuncuları ayrı ayrı tutmaz. "Oynayan-adı geçipte yedek bekleyen" diye.

Onlar için o organizasyonda aktif-pasif bulunmuş olman yeterli.

Meriç nasıl "oynayabilir" çıkardın Grygera için şimdi anlamadım. :O

Oynayabilir Grygera. Juventus Şampiyonlar Liginde olduğu için oynar. Kaladze de oynar.

Juan oynayamaz. :D Yanlışım varsa Şenes'i çaldırayım arasın.

Kaladze oynar, digerleri oynayamaz. Bu kadar basit. Vallahi bu kadar basit.

direk çevirmeye çalışırsam:

"oyuncunun başka bir takım tarafından aynı yarışmada sahaya sürülmediği öngörülürdüğünde" olur.

"Sahaya sürülmenin" içinde yedekler de olmalı bildiğim kadarıyla. Yani sırtına formasını geçirip soyunma odasında yer alan her bir eleman bunun içinde..

öngörülmek çevirisi yanlış ama "provided that" kalıbı "şartı ile" anlamına gelen bir kalıptır. Yoksa dediğim gibi fielded'in manası için kesin birşey söylemiyorum, onu bilemem, teknik bir terim çünkü. Sahada oynamak da olabilir, bazı arkadaşların dediği gibi en azından ilk 18'de yedek kulübesinde olmak da.

Yahu herkes aynı şeyi söylüyor. :D Kadroda yer aldıysa , listede varsa Avrupa Liginde oynadıysa bizde oynayamaz.

Farklı :)

listede yer alıp, kadroda yer almadıysa oynayabilir.

Liste'de atıyorum 25 oyuncu var. ilk 18'de olmayan 7 oyuncu olur. bu adamlar hiçbir zaman ilk 18'e giremedilerse başka bir takımla oynayabilirler.

Yani listede yer aldıysa bile oynayabilir.

Benim çıkardığım bu, çünkü

fielded = sahaya sürülmek.

declared = listede yer almak.

Hani oyuncuların durumlarını falan da bilmiyorum ama "listede yer aldıysa" demiyor onu söylemek istedim.

direk çevirmeye çalışırsam:

"oyuncunun başka bir takım tarafından aynı yarışmada sahaya sürülmediği öngörülürdüğünde" olur.

"Sahaya sürülmenin" içinde yedekler de olmalı bildiğim kadarıyla. Yani sırtına formasını geçirip soyunma odasında yer alan her bir eleman bunun içinde..

+1 aynen öyle renkdaş.

Liste'de atıyorum 25 oyuncu var. ilk 18'de olmayan 7 oyuncu olur. bu adamlar hiçbir zaman ilk 18'e giremedilerse başka bir takımla oynayabilirler.

Hani oyuncuların durumlarını falan da bilmiyorum ama "listede yer aldıysa" demiyor onu söylemek istedim.

+1 daha . Anlatabildim sonunda :D

illa oynayıp topa vurmasını kastetmiyor uefa. Aktif kadro olan 18 kişilik kadroda bulunması oynamış olması için yeterli.

Dersimiz: İngilizce

Konu: Oynar mı Oynamaz mı?

Evet, arkadaşlar bugün buna çözüm bulacak mıyız acaba?

İyice abarttınız. Yahu kelime kelime açıklıyorsunuz birbirinize. Listede verildiyse bitmiştir olay. Hiçbir maçta 18'e girmese de olur.

uefa da nerden buluyor bu cins cins kurallari ya :D

öngörülmek çevirisi yanlış ama "provided that" kalıbı "şartı ile" anlamına gelen bir kalıptır. Yoksa dediğim gibi fielded'in manası için kesin birşey söylemiyorum, onu bilemem, teknik bir terim çünkü. Sahada oynamak da olabilir, bazı arkadaşların dediği gibi en azından ilk 18'de yedek kulübesinde olmak da.

şart mart bilmiyorum çevirmen değilim sadece konuştuğum bir dil :) anladığımı yazıyorum mazur gör :)

Oynayabilir Grygera. Juventus Şampiyonlar Liginde olduğu için oynar. Kaladze de oynar.

Juan oynayamaz. :D Yanlışım varsa Şenes'i çaldırayım arasın.

Doğru çünkü Roma bizimle aynı kulvarda yarışıyor.zaten oynamasaydı Milan Baros oynamazdı gecen sene Lyon sampiyonlar ligindeydi biz uefa katılınca Baros geldi ve oynadı.böyle düsünün bir de:)

Saat 4'e geliyor zorunuz ne.Başka şeylerden konuşalım artık.Geldi de oynaması kaldı Avrupa'da

Meriç nasıl "oynayabilir" çıkardın Grygera için şimdi anlamadım. :O

Bana söyleyecekti sanırım :D

Juventus oyuncusu Grygera Avrupa Ligi maçında "kendiside takımıda hiçbir maça bu sezon çıkmadığı" için UEFA kanunnamesine göre oynayabilir.

Kaladzede aynı şekilde, ama Juan için 18 kişilik kadroda yer almışsa -ki bazı arkadaşlar oynadığınıda söylediler- oynayamaz çünkü Roma Avrupa Liginde mücadele etti tıpkı Galatasarayımız gibi.

Yok hayır. Bence gönderilen listede yer aldıysa olay biter isterse oynamasın kulübeye girmesin. Yani örnek verirsem , Serkan Kurtuluş şuan Anderlecht'e gitse Avrupa'da oynayamaz. Çünkü bildirilen listede var.

Oyuncu listedeymis, hatta son 10 d. oynama sansi bulmus fakat topa hic dokunmamis, bizde, Avrupa liginde oynayabilir mi? ))

Dersimiz: İngilizce

Konu: Oynar mı Oynamaz mı?

Evet, arkadaşlar bugün buna çözüm bulacak mıyız acaba?

İyice abarttınız. Yahu kelime kelime açıklıyorsunuz birbirinize. Listede verildiyse bitmiştir olay. Hiçbir maçta 18'e girmese de olur.

Moderatörüm,

olay kelime yada oynarmı meselesi değil. Gerçektende hep karşımıza çıkan bir sorunu bilgilerimizle çözmeye çalışıyoruz durum bundan ibaret.

18e girmesede olur melesi doğru ama içeriğide var, eğerki aktif kadro 18 kişilik kadroda oynamazsa diye bir ibare var bizde bunu aydınlatıyoruz.Bu ek bir koşul olduğu için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt