#10 Dries Mertens

Hırs ve mücadele var okey ama sonuç yok. Bunun 2 sebebi var ya oliviera ile aynı anda sahada olması ya da takım oyununa ayak uyduramaması ki takımın oyun stili yok bana göre

Adamı takımdan çek orta sahanın defans bölümü aksar o derece pres yapıp top çalıyor şaka gibi bazen gerçek mevkisi ön libero muydu acaba diye düşünüyorum ama yıllardır napoli de attığı golleri izliyoruz herifin. Tek santrfor oynamali diye düşünüyorum.

Goller demissin renkdas da, adamin son iki sezonda attig toplam gol sayisi 22. Yani artik oyle cok golcu bir isimden bahsetmiyoruz acikcasi son iki sezon icin. Belli bir dusus var gunun sonunda. Bence oynatma mevkimiz kagit ustunde dogru ancak pratikte daha geride oynuyor. Ben buna ragmen ceza sahasi icinde ve cevresinde (yakininda) topla bulustugunda kendisinden daha etkili isler bekliyorum ancak bunu simdilik gosteremedi. Bunun disinda, alsan daraltmasi presi ve top kapmasi gercekten saygi ve takdiri hakediyor.

Tekrar yazayım bu adam mecbur böyle oynuyor çünkü biz zaten 3 forvetle oynuyoruz yunus ve kerem kanat forvetler arkadaşlar.
Bakın 2011-2012 de ki Galatasaray'ın kanatlarında kimler vardı biliyor musunuz, emre çolak ve engin baytar ikiside orta saha orjinli oyunculardi ve orta sahaya da yardım ediyorlardı zaten elmander de acayip pres yapan oyuncu oldugu için çok rahat çift forvet oynayabiliyorduk.

Şimdi siz bu adamı forvet oynatalim dediğinizde orta saha sadece torreira ya kalıyor böyle bir oyun sistemi olamaz

Tekrar yazayım bu adam mecbur böyle oynuyor çünkü biz zaten 3 forvetle oynuyoruz yunus ve kerem kanat forvetler arkadaşlar.
Bakın 2011-2012 de ki Galatasaray'ın kanatlarında kimler vardı biliyor musunuz, emre çolak ve engin baytar ikiside orta saha orjinli oyunculardi ve orta sahaya da yardım ediyorlardı zaten elmander de acayip pres yapan oyuncu oldugu için çok rahat çift forvet oynayabiliyorduk.

Şimdi siz bu adamı forvet oynatalim dediğinizde orta saha sadece torreira ya kalıyor böyle bir oyun sistemi olamaz

Önemli olan 3 forvet 4 forvet değil. Önemli olan forvet oynayan oyuncuların oyuna katkısı. Mesela Gomis ilk yarıda 7 kez topla buluşabilmiş, onlarda da geriye gelip top alarak yaptı, kanat forvet oyuncuların sürekli tercih hataları yapıyor. Onların yaptığı tercih hatalarından kaynaklanan top kayıplarına Mertens koşmak zorunda kalıyor, belki bu tercih hatalarından kaynaklanan top kayıplarını asgariye indirsek Mertens geriye bu kadar gelmek zorunda kalmayıp doğru yerde doğru zamanda buluşacak. İstersen 4 forvetle oyna hiç farketmez, önemli olan topun değerini bilmek. Doğru oyunu oynamak. Hem Yunus hem Kerem ikisinin de oyuna katkıları çok üst düzey değil evet tehlikeli oyuncular rakip için ama büyük takım için üst düzey oyun aklı yok ikisinde de o yüzden bizim farklı seçenekler ortaya koymamız lazım. Ya gelişim göstermelerine sabredeceğiz ki Yunus bu konuda biraz daha avantajlı set oyununa yatkınlığından ayağının daha iyi olmasından dolayı ya da takım içinde kadro tercihlerinde değişiklik yapacağız Mertens'i daha efektif kullanabilmek için.

Bence deplasman da Mertens forvet oynamalı ve böylece 6 lı orta saha ile daha dar oynamalıyız. Mertens de böylece gerçek oyununu gösterir. Forvetlerimiz çok kopuk oynuyor

Cok farklı gorevler veriliyor kendisine, vazgeçilmeli bundan

6 maçta 0 çekmesi hayalkırıklığı oldu malesef. Hiç beklemiyordum bunu. Kanatlar kötü, Mertens skor yapamıyor, forvet belirsiz. Takımın bu haliyle lider olması sevindirici ama bu sorunları çözemezsek şampiyonluk hayal.

Biz kontra oynayamiyoruzken yunus ve kerem ortasahaya yardima gelmiyorlar bu yuzden 3 tane forvet varken ileride bu adamida geride kullandiriliyor yanlış durum budur.Geriye gelip verkacla çıkmasi lazim kanatlarin.

Ya kanatta oynar ya da ileri de. 10 numara oynayınca çok gerilerde top ile buluşuyor ki ısı haritası bunu gösteriyor. Bu durum sut istatistiklerine de yansimis. Ceza sahasina girisler azalmis. Adamın maçlarda doğru düzgün sutu yok. Birde kendini fazlaca yoruyor. 60'da 70'de oyundan çıkmış ama maçta en fazla defansif aksiyona giren isim olmuş.

Ya sol kanata alırsın maksimum 50-60 dakika oynar kenara gelir. Icardi varken ileri uçta oynayamaz. Yada maçta Kerem ile değişmeli sol acik oynayabilir. Kerem 10 geçer Mertens sola. Değişip dururlar.

Fizik olarak hala hazır değil. Biraz zamana ihtiyacı var. Milli takım arası iyi oldu. Fizik olarak iyileşse de 90 dakika' yi oynayacak bir fiziğe ulaşacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Ya kanatta oynar ya da ileri de. 10 numara oynayınca çok gerilerde top ile buluşuyor ki ısı haritası bunu gösteriyor. Bu durum sut istatistiklerine de yansimis. Ceza sahasina girisler azalmis. Adamın maçlarda doğru düzgün sutu yok. Birde kendini fazlaca yoruyor. 60'da 70'de oyundan çıkmış ama maçta en fazla defansif aksiyona giren isim olmuş.

Ya sol kanata alırsın maksimum 50-60 dakika oynar kenara gelir. Icardi varken ileri uçta oynayamaz. Yada maçta Kerem ile değişmeli solbek oynayabilir. Kerem 10 geçer Mertens sola. Değişip dururlar.

Fizik olarak hala hazır değil. Biraz zamana ihtiyacı var. Milli takım arası iyi oldu. Fizik olarak iyileşse de 90 dakika' yi oynayacak bir fiziğe ulaşacağını düşünmüyorum.

Solbek mi ?

Sırada Mertens var, artık hayırlısıyla onun da gollerini sıraladığı bir takım izlersek herşey bizim adımıza çok daha kolay hale gelecek

form durumu sebebiyle sadece santrafor oynayabilir. napolide de öyle oynuyordu.

Bence çok iyi bir hamle oyuncusu olur. Yalniz forvet ve sol forvete geçtiği zaman. 10 numara bence olmayacak.

Hoca hunerini göstermeli.

Tamamen oyuncu tipi uyumsuzluğu. Kerem - Yunus - Mertens uyumlu olamadılar. Bunun bir çok sebebi var. İlk kez tutuktu bu arada. Önceki maçlarda iyi oynamıştı. Bunun sebeplerinden biri Konya'nın kompakt bir takım olması. Diğer sebep de boş alanlar bulduğumuzda Kerem ve Yunus'un istikrarlı yanlış tercihleri.

2022-09-17 (3).png

Şunun gibi onlarca sekans oluyor maçlarda. Yunus maalesef iyi de oynasa göremiyor bu ince pasları. Mesela şu atakta top Dubois'nın ayağında olsa muhtemelen Mertens'in önüne bırakabilirdi topu. Yunus bekleyip Boey ile oynadı.

Tam olarak Mertens'i topla bu tip pozisyonlarda buluşturmalıyız ki nitelikli pozisyon bulalım. Geriye gelip topları dağıtıp, sonrasında ileri koşup bitirici pozisyonda bulunacak fizik kapasitesi yok artık Mertens'de.

Geri
Üst Alt