Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Kimi kastettiğimi gayet iyi anladın bence. Misimovic'i bu kadar üsteliyorsunuz ama şuan takımı sürekleyecek bir isim değil. Neden kadro dışı bıraktıysa bıraktı, fazla takılmak yanlış. İstediği oyuncuları bunlarla sınırlı sanıyorsan aldanıyorsun. Yönetim Kazım'ı sadece Hagi'nin isteğiyle alındı diyor. O zaman Necati neden alınmadı?

Zapata, Culio ve Stancu ilk tercihi değildi. Bu kadar basit. Zapata boştaydı, o kadar süre onu ikna etmeye mi çalıştılar? Culio söylediğine göre 1-1 buçuk ay önce temas kurulmuş. Neden bu kadar sürede alabilmişler? Gündemde Mutu, Marica, El Hamdoui, Cisse isimleri geçti. Sonra birden Stancu geldi. Bu bir tesadüf mü? Tabii o kadar istenmesine rağmen kampa yetişmedi bunlar.

Son yaptıracağı transfer falan yok. Yekta'ya 3.750 euro verildi. Türk oyuncuların piyasa değerlerini anlaman lazım artık. Culio 2 milyon ki gayet cüzzi bir miktar. Stancu'ya 5 milyon verdiler ama yukarda yazdığım nedenlere göre doğal kalıyor.

5.6 hocam yapma yahu hagi bu kadar istemese hiç tanımadıkları adama bu parayı verirler mi?.Bence fazla olumlu bakmaya çalışıyosun anlıyorum ama durum bu değil.Bir tane daha orta saha aldıracak işte muresan mıdır nedir 3 te ona versek 15 e geliyo neredeyse bonservis bedelleri.Yönetimi korumuyorum tabi yanlış anlaşılmasın da bu konuda eleştiremem çünkü ipleri hagi nin eline bıraktıkları çok belli,karışmıyorlar işte hagi ye.Misimovic te takımı sürüklerdi BANA GÖRE.Ama Hagi'ye sorsan muhtemelen yeterince koşmuyor falan diyecektir o yüzden misi yi kadro dışı bırakmak Hagi'ye büyük bi kayıp gibi gelmez:o

5.6 hocam yapma yahu hagi bu kadar istemese hiç tanımadıkları adama bu parayı verirler mi?.Bence fazla olumlu bakmaya çalışıyosun anlıyorum ama durum bu değil.Bir tane daha orta saha aldıracak işte muresan mıdır nedir 3 te ona versek 15 e geliyo neredeyse bonservis bedelleri.Yönetimi korumuyorum tabi yanlış anlaşılmasın da bu konuda eleştiremem çünkü ipleri hagi nin eline bıraktıkları çok belli,karışmıyorlar işte hagi ye.Misimovic te takımı sürüklerdi BANA GÖRE.Ama Hagi'ye sorsan muhtemelen yeterince koşmuyor falan diyecektir o yüzden misi yi kadro dışı bırakmak Hagi'ye büyük bi kayıp gibi gelmez:o

Misimovic'i bende büyük bir kayıp olarak görmüyorum ama bu ayrı konu. Ben Stancu olayını anlatamıyor muyum gerçekten yoksa kafa mı buluyorsun? Stancu'yu Hagi istedi. Buraya kadar tamam. La ilk tercihi değildi işte be kardeşim. :) Gece gece kendimden şüphelendim yahu. :) Bu isimler 1 ay peşinden koşulacak isimler değil. Romero, Biglia, El Hamdoui gibi isimleri almayı beceremeyen yönetime bu isimleri aldırdı. Bunu anlamak zor değil. Muresan diyorsun da aynı kapıya çıkıyor. Biglia veya Kranjcar gelse Hagi onun yüzüne mi bakacak.

''Hagi istifa!'' sesleri yakın gibi geliyor

Hagi, bir gazetecinin, ''Yeni transferlerden biri yedek kulübesinde, diğeri de tribündeydi. Neden bu oyunculara şans vermediniz?'' sorusuna, ''Yeni transferlerin takıma ne zaman katıldığını biliyoruz. Bu bizim için maalesef kaybettiğimiz haksız bir maç oldu. Ufak detaylara bağlı olarak maçı kaybettim. Yeni transferlerin adaptasyon için zamana ihtiyacı var. Yavaş yavaş hepsini sahada göreceksiniz'' yanıtını verdi.

Bu arada Stancu'nun hazır olmadığını öne süren arkadaşlar için.

1 - Hepsi aynı.

2 - İstediği oyuncular alınmıyor demiyorum zaten. İlk tercihleri alınmıyor diyorum.

3 - Daha iyilerini Hagi de istedi zaten.

1 - Aynı değil. Servet gibi bir stoper bulamayız. Daha iyiyim diyen milli takımın stoperi olsun. Hakan Balta da bu maçta görüldüğü gibi yeterince iyi. Stoper ve sol bek oynayabilecek bu kalitede adam yok.

2 - Mourinho'nun ilk tercihi Drogba'ydı, Adebayor alındı. Sezon başında Maicon, Milito gibi adamları alamadılar. Evra'yı istediler ancak alamadılar.

3 - Daha iyisini Hagi istedi diye bir şey yok. Piyasaya bak. 11 milyon €'ya çok daha iyileri alınabilirdi. Alınamıyorsa kiralanabilirdi. Kiralık oyuncudan kimse utanmıyor.

Bana Hagi'yi savunma.

Karşıyım ben buna.Hagi'nin kendisinin istifa etmesini bekliyorum ve diliyorum.Onun gibi bir efsaneye tribünlerde bu şekilde bağırmak yakışmaz.Bunu da zaten ergen çocuklar yapar ancak.

ben de istifa seslerine karsıyım ama daha o sesleri duymadan serefiyle istifa eden goremedik

1 - Hepsi aynı.

2 - İstediği oyuncular alınmıyor demiyorum zaten. İlk tercihleri alınmıyor diyorum.

3 - Daha iyilerini Hagi de istedi zaten.

Hagi'nin ilk tercihlerinin bunlar ve daha iyilerini istediğini düşünmüyorum.Zaten Culio kendisi söylemişti:''Adnan Sezgin benim için 1.5 ay uğraşmıştı'' diye.

1 - Aynı değil. Servet gibi bir stoper bulamayız. Daha iyiyim diyen milli takımın stoperi olsun. Hakan Balta da bu maçta görüldüğü gibi yeterince iyi. Stoper ve sol bek oynayabilecek bu kalitede adam yok.

2 - Mourinho'nun ilk tercihi Drogba'ydı, Adebayor alındı. Sezon başında Maicon, Milito gibi adamları alamadılar. Evra'yı istediler ancak alamadılar.

3 - Daha iyisini Hagi istedi diye bir şey yok. Piyasaya bak. 11 milyon €'ya çok daha iyileri alınabilirdi. Alınamıyorsa kiralanabilirdi. Kiralık oyuncudan kimse utanmıyor.

Bana Hagi'yi savunma.

Sana savunmuyorum zaten, o kadar yazmışsın ciddiye almasam bile karşılık vermemek ayıp olur diye düşündüm. Ki yanılmışım. 11 milyon diye tutturmuşsun, git yerli oyuncuların piyasa değerini öğren gel.

Hagi'nin ilk tercihlerinin bunlar ve daha iyilerini istediğini düşünmüyorum.Zaten Culio kendisi söylemişti:''Adnan Sezgin benim için 1.5 ay uğraşmıştı'' diye.

1,5 ay boyunca Culio'nun kapısında yatılmadı ya sonuçta. Zapata boşta olduğu halde onu ikna etmek 2 ay mı sürmüş? Bunların aynısını yukarıda yazdım.

Hagi'nin yaptığı transferler tamamen kendisini bağlar.İyi ki yabancı kontenjanımız dolu.Yoksa 2-3 boş kontenjan olsa büyük ihtimalle onlarda Romanya'dan olurdu.Ne yazıkki Hagi'nin avrupa ve dünya futboluyla ilgili bilgisi kendi demir perdesiyle sınırlı.Yani utanmasa Culio ve Zapata yerine de Rumen futbolcu aldırırdı.

Ama sanırım hepsi Rumen oldu demesinler diye Romanyadan Arjantinli falan aldırıyor. Hollanda'dan, Almanya'dan, Brezilya'dan,Afrika'dan futbolcu falan tanıdığını sanmıyorum.Anca tvde izlediklerini biliyordur. (Bu lafları Hagi gibi bir fenomene söyledğim için çok üzgünüm)

En iyi Hagi Futbolcu Hagi. En kötü Hagi ise teknik adam Hagi .

11 lig maçında 3 galibiyet.analiz yapmaya devam et hagi

Kimi kastettiğimi gayet iyi anladın bence. Misimovic'i bu kadar üsteliyorsunuz ama şuan takımı sürekleyecek bir isim değil. Neden kadro dışı bıraktıysa bıraktı, fazla takılmak yanlış. İstediği oyuncuları bunlarla sınırlı sanıyorsan aldanıyorsun. Yönetim Kazım'ı sadece Hagi'nin isteğiyle alındı diyor. O zaman Necati neden alınmadı?

Zapata, Culio ve Stancu ilk tercihi değildi. Bu kadar basit. Zapata boştaydı, o kadar süre onu ikna etmeye mi çalıştılar? Culio söylediğine göre 1-1 buçuk ay önce temas kurulmuş. Neden bu kadar sürede alabilmişler? Gündemde Mutu, Marica, El Hamdoui, Cisse isimleri geçti. Sonra birden Stancu geldi. Bu bir tesadüf mü? Tabii o kadar istenmesine rağmen kampa yetişmedi bunlar.

Son yaptıracağı transfer falan yok. Yekta'ya 3.750 euro verildi. Türk oyuncuların piyasa değerlerini anlaman lazım artık. Culio 2 milyon ki gayet cüzzi bir miktar. Stancu'ya 5 milyon verdiler ama yukarda yazdığım nedenlere göre doğal kalıyor.

1,5 ay boyunca Culio'nun kapısında yatılmadı ya sonuçta. Zapata boşta olduğu halde onu ikna etmek 2 ay mı sürmüş? Bunların aynısını yukarıda yazdım.

Basında çıkan her habere inanmamak gerek.Adnan Sezgin'in ne kadar sıkı pazarlık yaptığını biliyoruz.Mutu'yu zaten Adnan Polat yalanlamıştı galba.Marica falan da Stancu'dan çok daha iyi bir oyuncu değil.El hamdoui'yi Frank De Bour maçtan sonra yalanlamıştı.Culio da öyle çok geç bir zamanda alınmadı,kampın son günlerine yetişti.Kazım da Hagi'nin isteği ile alındı,bunu kendiside söyledi.Ayrıca Kazım'dan önce ilgilenilen oyuncu Necatiyse zaten fazla yoruma da gerek yok.

Hadi dediklerin doğru sayalım bu da klasik yönetim hatalarından biridir.Ki eğer varsayalım Hagi daha iyi oyuncular istemişse bile,o oyuncular da şu anki durumu değiştirmezdi.Sorun Hagi'de kesinlikle.Onun yapmak istedikleri çok farklı ve bunu da Galatasaray gibi bir klüpte başaramaz,başaramaz ve başaracağının da garantisi yok,tıpkı kariyerinde olduğu gibi.

Geçmişinde ne kadar küme düşürme olan antrenör varsa aldık. Skibbe,Rijkaard,Hagi ve 3., 5., kimbilir kaçıncı olarak lig bitircez. Milletin verdiği parayı geçtim harcanan zamana yazık. Bunlar geldi de ekonomik olarak az paralı transfer yapılıpta takımın yeteneklerimi köreltildi deseniz; hayır. Aynı parayı harcayıp kötü t.d ler kötü transferler tam gaz. Hagi iyi oyuncuydu ama Adnanların oyununa geldi. Yakında bunuda istemiycek bütün stad, ama Adnans devam ediyor. Bide tarihi başarılarla dolu T.D ler gelsin onları deneyelim( Ama Rijkaard gibi değil, Terim gibi)

anıl dilaver adam konyada hayatımızı kurtardı bidaha forma yüzü göremedi.nasıl bir mantık bu ya.kazımı al sağ koy anılı forvete,arkasına al stancu yu,cok mu zor.değişik bişeyler yap,olmuyor işte ayhan sarp barışın forma giydiği ortasaha.neden hala ısrar ediyon

Basında çıkan her habere inanmamak gerek.Adnan Sezgin'in ne kadar sıkı pazarlık yaptığını biliyoruz.Mutu'yu zaten Adnan Polat yalanlamıştı galba.Marica falan da Stancu'dan çok daha iyi bir oyuncu değil.El hamdoui'yi Frank De Bour maçtan sonra yalanlamıştı.Culio da öyle çok geç bir zamanda alınmadı,kampın son günlerine yetişti.Kazım da Hagi'nin isteği ile alındı,bunu kendiside söyledi.Ayrıca Kazım'dan önce ilgilenilen oyuncu Necatiyse zaten fazla yoruma da gerek yok.

Hadi dediklerin doğru sayalım bu da klasik yönetim hatalarından biridir.Ki eğer varsayalım Hagi daha iyi oyuncular istemişse bile,o oyuncular da şu anki durumu değiştirmezdi.Sorun Hagi'de kesinlikle.Onun yapmak istedikleri çok farklı ve bunu da Galatasaray gibi bir klüpte başaramaz,başaramaz ve başaracağının da garantisi yok,tıpkı kariyerinde olduğu gibi.

Her habere inanmamak lazım tabii ki. Ama akıl var mantık var. Culio, Stancu ve Zapata'yı ilk tercih olarak sayarsak, bunların bu kadar geç alınabilmesi nasıl açıklanır ben bilmiyorum. O kadar düştük demek ki. Sonra da teknik direktöründen başarı beklemek mantık dışı. Asıl sorunlara bakalım artık.

Ayrıca şunu da eklemem lazım. Kazım sadece Hagi istedi deniyorsa Necati'nin neden alınmadığı açıklanmalı.

Birçok mesaj yazdım, şöyle bir toparlamak lazım sanırım. Son yazdıklarım üzerine yorumlar gelince yanlış anlama olabilir. Ben Hagi mükemmel bir teknik direktör harika olağanüstü diye sloganlar atmıyorum. Rijkaard'ı da belirttim. Hagi yerine kim gelirse gelsin takımın her sorunu düzelmeyecek. Bunu idrak ederek yorum yapılmasını arzuluyorum. Suçu ilk önce teknik direktörde aramak çok abes kaçıyor artık. Skibbe, Bülent Kaptan, Rijkaard dönemlerinde de böyle oldu. Bu dönemlerdeki sabit durumlara bakılması lazım ilk önce. Teknik direktörü konuşmak en son iş olmalı.

Her habere inanmamak lazım tabii ki. Ama akıl var mantık var. Culio, Stancu ve Zapata'yı ilk tercih olarak sayarsak, bunların bu kadar geç alınabilmesi nasıl açıklanır ben bilmiyorum. O kadar düştük demek ki. Sonra da teknik direktöründen başarı beklemek mantık dışı. Asıl sorunlara bakalım artık.

Ayrıca şunu da eklemem lazım. Kazım sadece Hagi istedi deniyorsa Necati'nin neden alınmadığı açıklanmalı.

Rijkaard'ın da ilk istedikleri alınmamıştır mesela.Yönetimin bu konulardaki beceriksizliği,sezon başından beri sıkça tartışılıyor zaten.O konuda herkez hemfikir.Yaptıkları her açıklama ile zaten kendi kendileriyle çelişiyorlarken,öyle bir açıklamayı beklememek lazım.

Burada bence asıl tartışılması gereken konu;Hagi'nin düşünce tarzıdır!

Geri
Üst Alt