#10 Leroy Sané

heis sane'nin (adam akıllı oynadığı durumda) en iyi 5 kanattan biri olduğunu biz değil neredeyse tüm premier lig taraftarları söylüyor. bize transfer olduğunda ilk bluemoon'a bakmıştım mesela herkes şaşkın haldeydi, sane nasıl gider turkeye, yeni psg gala mı fln şeklinde konuşuluyodu

izlediğimiz herif normal sane değil, güçleri alınmış gibi herif. geçen sezon bayern'de düşüşteydi ama yine süper golleri vardı, bu derece dramatik bi mental çöküşü yoktu. düzelir mi bilmiyorum ama öyle bi niyeti yoksa zaten ocak ayında gider, ki bu haliyle saudi bile almayabilir saneyi. almanyaya dönebilir belki. sözleşme meselesinde sorun çıkaracağını zannetmiyorum karşılıklı fesh edilir bi şekilde, kendi de farkında çünkü durumu.

En son "adamakıllı" ne zaman oynamış Sane... En iyi 5 kanattan biri olduğu iddia edilebilecek dönemi taa City'deki bir iki istisna sezonu.. Bayern'e gittiğinden beri hiçbir yılında bence dünyadaki en iyi 5 kanattan biri olmadı... ilk 10 bile olmamıştır... Hiçbir zaman Bayern seviyesi için "şüphesiz işte budur" denecek performansı vermedi bence... Öyle bir iki maçlık değil uzun dönemden bahsediyorum ama... Özellikle CL'de falan üst düzey maçlarda bence hiç Bayern'in as oyuncusu olarak güvenilemeyeceğini belli ediyordu...

EPL taraftar forumlarında yazanlar da söylemesi ayıp şeyimde bile değil... Onlar da yeterince alıcı gözle izlememişlerdir. Bayern'de oynayan, yetenekli ve çok hızlı kanat olduğu için onlar da öyle sanıyorlardır...

En son "adamakıllı" ne zaman oynamış Sane... En iyi 5 kanattan biri olduğu iddia edilebilecek dönemi taa City'deki bir iki istisna sezonu.. Bayern'e gittiğinden beri hiçbir yılında bence dünyadaki en iyi 5 kanattan biri olmadı... ilk 10 bile olmamıştır... Hiçbir zaman Bayern seviyesi için "şüphesiz işte budur" denecek performansı vermedi bence... Öyle bir iki maçlık değil uzun dönemden bahsediyorum ama... Özellikle CL'de falan üst düzey maçlarda bence hiç Bayern'in as oyuncusu olarak güvenilemeyeceğini belli ediyordu...

EPL taraftar forumlarında yazanlar da söylemesi ayıp şeyimde bile değil... Onlar da yeterince alıcı gözle izlememişlerdir. Bayern'de oynayan, yetenekli ve çok hızlı kanat olduğu için onlar da öyle sanıyorlardır...

citydeki istisna sezonları dediğin zaten adamın identitesini belirleyen sezonlar heis, o dönem net olarak dünyanın en iilerindendi

en son adamakıllı geçen sezon çoğu maçta oynadı bence, çok ii golleri var, sürüyle şans yarattı tek paslarla gelip, adam da geçiyordu. bizde bunların esamesi okunmuyor

bu arada bayern'e geldiğinden beri ortalama 20 gol üreten bi oyuncu sane, asist vs dahil. bizde 9 maçta 1 gol 3 asist, oyun-içi berbat performans. fiziksel bi sorunsa hala çözülebileceğini düşünüyorum, mentalse de dediğim gibi ocakta gönderilir muht.

citydeki istisna sezonları dediğin zaten adamın identitesini belirleyen sezonlar heis, o dönem net olarak dünyanın en iilerindendi

en son adamakıllı geçen sezon çoğu maçta oynadı bence, çok ii golleri var, sürüyle şans yarattı tek paslarla gelip, adam da geçiyordu. bizde bunların esamesi okunmuyor

bu arada bayern'e geldiğinden beri ortalama 20 gol üreten bi oyuncu sane, asist vs dahil. bizde 9 maçta 1 gol 3 asist, oyun-içi berbat performans. fiziksel bi sorunsa hala çözülebileceğini düşünüyorum, mentalse de dediğim gibi ocakta gönderilir muht.

Ben zaten bizdeki Sane'den bahsetmiyorum. Bizdekinin Bayern'dekinden de çok geride olduğu zaten açık... Aynı oyuncu olduğuna bin şahit ister... Yazdım zaten bunu... Ancak Bayern'deki Sane de istatistiğinden bağımsız hiçbir zaman dünyanın en elit (öyle ilk 5-10) kanatları arasında olmadı. City'deki hali de artık adamın identitesi falan değil. 5 senedir gösterilemeyen performans artık kimlik olmaktan çıkmıştır. Zaten City'deki son sezonu da dizini miydi neydi eline almamış mıydı bu? Belki de ondan City Sane olamadı tekrar bilemiyorum. O sakatlık sezonunu da ekle 6 senedir City Sane falan artık yok... Bu 7. sene... Ki bu arada City'de uçarken bile kendisiyle ilgili ufak şüpheler mevcuttu ama o zaman hayli gençti, o konularda da gelişir deniyordu... Sonra gelişeceğine geriledi ama...

Bu arada Bayern istatistiklerini de bir tık şişik saymak lazım. Bundesliga son yıllarda zaten çok gol olan bir lig ve Bayern zaten bir sürü maçta yakaladığına 4-5 atıyor, hatta 6'ları 8'leri falan bile oluyor... CL'de de zayıf rakip yakaladı mı öyle maçları çok oluyor... O istatistiklerin kayda değer bir kısmı kopmuş ve rakibin saldığı maçlarda kasılan istatistikler... Ki oyuncu hakkında karar verirken öyle salt istatistiğe bakmak bazen yanıltır. Sonuçta izleyen göz görüyordu ki Bayern hücumunun yeteneklerine ve hızına rağmen oyun zekası, istikrar, devamlılık vs açısından bir tık zayıf halkasıydı genelde... Benim iddiam Bayern'in son yıllardaki kısmi gerilemesinin ve CL'de nispeten başarısız olmasının sebeplerinden biriydi... (Başka birçok sebep de sayılabilir tabi)

Bayern Sane çok kötü oyuncuydu demiyorum bu arada yanlış anlaşılıyor. Abarttığınız kadar da iyi oyuncu değildi diyorum sadece ve o her zamanki oyun zekası/savrukluk/tercih/dar alanda bazen problem yaşama gibi eksiklerine ek olarak, biraz da son sezon artık bir tık daha da gerilemişken; bize, lige, Buruk'un pres oyununa falan uyum sağlayıp aidiyet göstereceğinden ve o beklediğimiz süper yıldız performansı vereceğinden ciddi şüphelerim vardı... Biraz da gamsız karakter olduğu söylenirdi... Ancak ben bile bu kadar Yusuf Demir seviyesi rezalet performans beklemiyordum.

Geçen yıl bundesliga 21 Eylül-30 Kasım tarihine kadar çoğu yedekten 8 maç 1 gol 0 asist. Sonraki 1 aralıl, 21 ocak arası 8 maç tamamı 11, 4 gol 2 asist.

Scout geçmişimden dolayı Sane’yi Schalke zamanlarından beri izlerim. Hiçbir zaman tüm sezona yayılmış istatistikleri olmadı. En top sezonu 17-18 City’dir bana göre o zaman bile 7-8 maçlık sallandığı dönem var. Zaha ve Ziyech travmaları tetiklenip adama yüklenmemek lazım. 2’sinden farklı özellikleri ve karakteri var.

Böyle devam ederse sezon arasi ve ya en gec sezon sonu gider. 3 senelik parasinin tamamini alir. Gidecegi baska takimda tabiki bizden aldigi paranin yarisini alir, diger yarisi da zaten bizden aldigi maas ile kapatir. Adamin plani bu yönde.
Pas dahi düzgün atamiyorsa, kafasinda bitirmistir bazi seyler.

Şu ana kadar bir şey oynamadı doğru lakin gömüldüğü gibi kötü topçu olduğunu düşünmüyorum. Takımda teknik sıkıntılar var, iyi bir oyunda iş yapabilir, bir süre daha denenip olmuyorsa gönderilir

Oyuna girene kadar hocaya kızıyordum neden ilk 11 değil diye, girdikten sonra kendisine kızmaya başladım.

6-7 dk lik oynayacak oyuncu degil Okan Buruk oyuncuyu kaybeder bu sekilde.Bu adam piyasaya yeni cikmis bir oyuncu degil dogru sekilde kullanmasi lazim.Dun Yunus da Baris da cok kotuydu adami yine oyuna almadi.

Bunu barış ve yunus yiyor şu an. Kendileri ayıp ediyor ama alistik tr topçuların bu haline. En kısa zamanda yabancı limit kalkar umarım.

dünkü pozisyonda pas verip en net pozisyonu yakalamaya çalıştı

toplasan 7-8 dakika oynamış oyuncuya da gelip şurada sallamayın

City versiyonu ve Bayern versiyonun arasinda baya fark vardi. 5-6 sene önceki hali + akıllı oynasa diye savunmak baya tuhaf.

Bayernde son 2-3 senede Goretzka ile beraber en cok elestiren oyuncuydu Sane. Taraftari artik, bunun gevsekligi, ve hic üst üste bir kac hafta performans vermedigi yüzünden, maasinda baya fedakarlik yapmazsa gidebilir diyordu. Zaten herifler nerdeyse anlasmisken, oyuncu ve menajer imza parasi istemisti diye taraftar rest cekilmeli diyordu.

Böyle gevsek, beden dilli kötü ve kisiligi sorgulanacak Starlardan ne zaman uzak kalmayi ögrenecegiz bilmiyorum. Kanat oyuncu star olsun diye flop sayisi 3 de 3 oldu. Kendinin resmini beline kocaman dövme yaptiran herifden hayir gelmeyecegi belliydi

6-7 dk lik oynayacak oyuncu degil Okan Buruk oyuncuyu kaybeder bu sekilde.Bu adam piyasaya yeni cikmis bir oyuncu degil dogru sekilde kullanmasi lazim.Dun Yunus da Baris da cok kotuydu adami yine oyuna almadi.

Pozisyona girmese anlarım ama ne pasları iyi ne şutları. Biraz da sorun kendisinde gibi.

Oyuncu için tek korkum vardı bu ligi kucumsemesi
Ve Bayern sistemi içinden gelmesiydi
Bayern makina düzeni içinde oynayan bir takim
Görevler okadar belli ki kimse düzenin dışına çıkmıyor Sane sağ açıkta topu alır pas yapar fırsat bulursa rakibin üzerine gider
En büyük özelliği hiç göremedik geriye gelip top alıp driplingle taşıması Frankfurt maçındaki ilk gol gibi
Ama bu adama pres yap koş savunma yap dedi mi olmuyor işte bize tek kişilik sololar lazım o adamda Sane degil

Performansı, vücut dili filan bir yana, baştan beri çekincem, doğru profilde oyuncu olmadığına yönelik kanaatimdi. Başlıca mahareti olan dripling özelliğini, organizasyon yeteneği yüksek takımlarda sergileyebilen birine gitmek planlama hatası idi. Bu takıma öncelikle lazım olan kanat, Tadic-Berghuis gibi oyun kurucu özellikli adamlardı.

Şimdi benim anlamadığım nokta, biz bu oyun planından zerre taviz vermeyeceksek niye gidip her seferinde teknik kanat alıyoruz. Tete, Zaha, Ziyech, Sane hepsinin ortak yönü topsuz oyunda defoları olan, haldur huldur 90 dk rakibe basacak tipte oyuncular olmaması. Bunu oynamak istiyorsan eğer Sallai, BAY, Singo, Boey gibi fiziksel olarak anomali yaratacak oyuncu aldır. Ha onda da kadro mühendisliğini iyi yapmak lazım. Teknik ve skorer oyuncun yeterli nitelikte ve nicelikte değilse sabaha kadar koşsan da bassan da bir şey yapamazsın. Sane hücumda bu kadar berbat işler yapmasa bu tartışmayı yapmıyorduk şu an o da ayrı konu. Defoları zaten biliniyordu gelirken. Kimse hücumda bu denli herhangi bir adam görüntüsünde olacağını tahmin edemezdi.

öyle ya da böyle bu adamın bir şekilde skor katkısına başlaması gerekiyor
yoksa bütün yük osimhene kalıyor.

Kulüpler dk'daki sane şimdikinin en az 5 kat daha ileride bir herif. Geride bekleyiş, direkt topla dikine koşu vs Benfica maçında vurdukları gol olsa beyern size 10 verelim salın diyebilirdi.

Geri
Üst Alt