Adem Çakar
Büyük Kaptan
- 25 Haziran 2013
- 20.667
- 4.279
- 1.233
Dediklerin doğru da sen takımın dirençsiz olmasını normalde takımda en az direnç göstermesini beklediğin ve bunun için almadığın adamın üstüne niye yıkıyorsun? Sneijder yerine desen ki Podolski, Selçuk, De Jong, stoperler filan yeterince direnç koymadılar anlarım da Sneijder ne yapsın?
Direnc sahanin her yerinde koyulur. Bunun pozisyon ayrimi yok. Oynadigimiz lig cok fizik olarak güclü bir lig degil, buna ragmen fiziksel acidan siritiyoruz. Burak´da forvetti, ama adam direnc koymuyordu ortaya. Rahat cikiyordu rakipler yari sahalarindan, bu otomatikmen diger oyuncularin performansini düsürdü.
Sneijder, Podolski, Selcuk... Bunlar icinde gecerli bu durum. De Jong da 5 metre kare icinde oynuyor. Zaman zaman 10 numarayi saklamak, DM´de zayif adami saklamaktan daha bile zor. Van Gaal bu arguman ile, DM´ye koydu sneijderi. Mancini sola atti. Orta saha baski yiyor diye.
Olay bundan ibaret, iki üc adam kosmayinca, bir süre sonra tüm takim saliyor. Bruma´da fizik olarak en iyimiz olmasina ragmen saliyordu.
O yüzden takima yük olacak topcu istemiyorum. Eger bir oyuncu takima yük oluyorsa fizik anlamda, cok önemli özel meziyetleri olmasi gerekiyor, topun her alaninda. Sneijder´de top tutmak, dribbling, top tasimak, hiz, sprint atmak, savunma arkasi kosususu felan fistik yok.
Sadece sut ve pas yetersiz.
-----------------------------------------------
Podolski transferini en cok isteyenlerden bir tanesiydim, konum bile var. Ama bu hali ile oda yaramiyor takima. O yüzden gitmesine sevindim.