Öncelikle ben Sneijder'i sadece istatistik üzerinden değerlendirmiyorum ama siz ısrarla büyük maçlarda yok yalanı attığınız için koydum onları. Burak ile Sneijder'i ben aynı kategoride tartışmam bile. Burak'ı futbolcu olarak dikkate alıp konuşmaya değer dahi bulmam. O kadar kötü bir futbolcu nazarımda.
Son iki yildir yok zaten büyük maclarda. Bu bir gercek. Oraya Osmanlispor´u hemde yaklasik her maci kaybettigi ikinci yarida, büyük takim diye koyman, da bunu degistirmez. Konya, Bursa gibi takimlari koymazdik bile, zamaninda bu istatistiklere.
Gelelim Talisca'nın top tutmasına Sneijder'in top tutmamasına. Öncelikle Sneijder'in olmadığı her maçta veya erken çıktığı her maçta hücumda organize dahi olamadığımızı istatistiklerden bağımsız maçı izleyen herkes görebilir.
Oyun tamamen sneijder üzerine kuruldugu icin, sasirtan bir durum degil. Sneijder´siz ayni dizilis, ve oyunu oynadigimiz maclarda sirittik. Takima daha yugun bir dizilise gectigimiz anda ise, yine rahat kazanabildik. Hatta o sekilde oynadigimiz 3 maci da kazandik, bir tanesinde birde maglupken sneijder sakatlanip cikmis idi.
İkinci oalrak Talisca'nın neredeyse sıfır efor sarfettiği savunma yönünde Sneijder'in sol bekten top çıkardığı maçlar var. Takımın durumu yüzünden ve hocaların tercihi yüzünden önde top oynayamayan takımla maçı sürekli yarı sahada oynamaya çalışan takım arasındaki farkı görmek lazım burada oyuncuları kıyaslamak için.
Yahu adamin savunma yönünü bile siviyorsun Ömer, yapma bunu

Talisca hava topu kazaniyor, fiziksel üstünlük sagliyor orada. Top tutuyor, takimi rahatlatiyor.
İlk yarıdaki BJK derbisini açıp bakın. Sneijder birazcık kımıldayan takımda neler yapmış. Eğer istatistikten ayrı oyun içi katkıdan bahsediyorsak Sneijder herşeye rağmen bizim bitik takımda ne yaptığını bilen tek adamdır hücumda.
Sneijder ve Talisca'nın yerlerni değiştirip bir de öyle bakalım tabloya. Hatta Sneijder'i alıp Fener'e koyalım bakalım neler oluyor.
Birazcik kimildayan takimda ? Takim olarak en iyi deplasman performanslarimizdan bir tanesiydi ilk yarida. Takim olarak cok iyi oynadik, sneijder´in de bu sezon en iyi maciydi. Biraz kimildama ne demek ?
Ikinci yarida ne oldu ? Senol iki tane fizikli adam aldi oyuna, Talisca ve Aboubakar. Adamlar orta sahayi domine ettiler, takim yoruldu... Maci cevirdileri...
2011/2012´deki Kadiköy deplasmanina benziyor, tersini yasadik resmen. Takimda ciddi anlamda direnc eksikligi var, cünkü cok fazla direncsiz adam bulunuyor.