#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #11 Abdul Kader Keita

Keita'yı eleştiren arkadaşlara inanamıyorum. Bu arada bu maç sanırım sol kanatta Youla'ya bir çalım attı umarım dikkatinizi çekmiştir. Keita çalımı attı sıfıra indi, Youla olduğu yerde çakılı kaldı ne olduğunu anlayamadı. Seviyorum bu adamı. :D

Dip Not: Ayrıca bir pozisyonda Kewell bomboştu sut çekip şansını denedi. Bencillik etti. Pası Atması lazımdı. Zannediyorum o pozisyonda Kewell değilde Nonda olsaydı o pası atardı ve gol olurdu.

Müthis yetenekli. oyun zekasi da yüksek ama bazen egosunu kontrol edemiyor. Bunu daha önceki maclarda da gördük. penaltiyi ben atayi, frikigi bana verin gibisinden hareketler yapti. yani biraz kendini begenmislik, sov man olma icgüdüsü var bu arkadasta.

o son topta rahatlikla gögsüne alip vurabilirdi ama sova kacip rövasata yapti. bu gereksi hareketleri birakmasi lazim. 3-0 önde olalim, istedigin sovu yap. ama bazen ciddiyet gerekiyo iste. bunu anlamasi lazim.

O son pozisyonda dikkat ederseniz topa vurmaya hazırlanmadı. Adam önündeki adamdan topun aştığını görünce bir anda bir refleks diyebileceğimiz bir hareketle topa uçarak vole vurdu. Orada Keita'ya kızamayız. Topu son anda gördü ve birden müthiş bir şekilde zıplayarak çok güzel bir görüntü verdi.

Peki ya o gol olsaydı sen bunları yazacakmıydın merak ediyorum. O zaman da müthiş bir yetenek, o golü neydi öyle, şahaneydi vs. söylemler duyacaktık muhtemelen.

halamin biyigi olsaydi amcam olurdu..vs. gol olmadi ve dogal olarak elestiri olacak. hem sirf o pozisyon degil. Keita genelde bazi pozisyonlarda daha olgun ve kollektiv düsünmeli. biraz sokak topcusu havasi seziyorum onda. dizginlemesi gerekilen bir yani var bence. ayni sekilde o arda nin pasinda biraz hizli düsünse solda Nonda bombostu. topu atsa Nonda kaleciyle karsi karsiya kalacakti.

Dun ofansif anlamda gol icin deneyen, calısan, saldıran 1. oyuncuydu. Elestirenlere Kazım lazım.

İddia ediyorum Türkiye'ye gelmiş en iyi oyncuların başında gelir bu adam.

Attığı çalımı atıp, o topu sürüp, o asisti yapacak başka oyuncu yok türkiye'de...

Kewell, Arda dahil...

Keita çalımı attı pasını verdi gol oldu. 5 dakika çıkamadım etkisinden. O nasıl bir çalımdır öyle ? Resmen küfür etti o çalım attığı herife.

Maçta genelde çok etkiliydi, ikinci yarı belirli bir süre sol kanat oynadı. Orada etkisiz kaldı. 1-2 pozisyona girebildi. Bu bile önemlidir. Ama bu takım için gerçekten mükemmel bir futbolcu. Son pozisyonda ise yapabileceği pek birşey yoktu.

ziya şengül dengesizi keitayı öyle bir anlattıki son pası sıfırmış, hiç pas atamıyor şeklinde.kasımpaşa maçında tüm defansı çaresiz bıraktığı pası çabuk unutmuş.

şaka yapıyorsun galiba? kasımpaşa maçındaki nondaya yaptığı asisti de mi görmedin..? yoksa yine dünkü maçta nondaya attığı yerden sert pası da mı görmedin? adrese teslim ortalarını da görmedim diyorsun yani..helal olsun..senin mantığın işte..hıncalcılık oynamaya devam et..

tabi ki benim mantığım..hıncalcılıkla ilgisi de yok hani, klasik taraftar mantığı işler iyi giderken sorun olmaz hiçbir zaman, ilk puan kaybında başladı eleştiriler ki biraz daha devam etsin bu kısır futbol o zaman daha net anlaşılır demek istediklerim..

Kasımpaşa maçındaki pasına inan çok şaşırdım bu kadar yaratıcı bi pas beklemiyodum hani Keitadan, aferin dedim..

pek adrese teslim ortasını görmedim açıkçası, Nondaya attığı pasda Nondaya gitmiyodu hani önündeki adama gidiyodu onun mallığıyla gol attık çok şükür..

görünen köy kılavuz istemez, pas yüzdesi çook düşük Keitanın geliştirmesi lazım demek istediğim bu, ha bu taraftarlar için önemlimi kesinlikle hayır, 1 sene attığı ve atacağı çalımlarla takdir kazanması çok kolay Türkiyede..

tabi ki benim mantığım..hıncalcılıkla ilgisi de yok hani, klasik taraftar mantığı işler iyi giderken sorun olmaz hiçbir zaman, ilk puan kaybında başladı eleştiriler ki biraz daha devam etsin bu kısır futbol o zaman daha net anlaşılır demek istediklerim..

Kasımpaşa maçındaki pasına inan çok şaşırdım bu kadar yaratıcı bi pas beklemiyodum hani Keitadan, aferin dedim..

pek adrese teslim ortasını görmedim açıkçası, Nondaya attığı pasda Nondaya gitmiyodu hani önündeki adama gidiyodu onun mallığıyla gol attık çok şükür..

görünen köy kılavuz istemez, pas yüzdesi çook düşük Keitanın geliştirmesi lazım demek istediğim bu, ha bu taraftarlar için önemlimi kesinlikle hayır, 1 sene attığı ve atacağı çalımlarla takdir kazanması çok kolay Türkiyede..

Kewell a beşiktaş maçında "al da at ulan" şeklindeki 2 pası(bakın orta demiyorum) ve başka maçlarda baros a açtığı çok güzel ortaları(baros değerlendiremedi) değerlendirmeye almıyorsun sanırım. Keita çok güzel orta açıyor, sorunu rahat şekilde açamaması, hiçbir pozisyonda rahat değil hemen iki kişi yakasına yapışıyor, bu baskıya rağmen güzel kullanıyo topu. Hem tüm sahayı katet yakanda iki elle hem de adrese teslim, estetik bir orta yap. Evet, haklısın bunu yapamaz işte. Bence en büyük problemi geri pasları, dikkatsizce attığı bazı toplar kalemizde tehlike görmemize sebep oluyor.

Arada sırada sabriyle karıştırıyor :Dolabilirsin malum çok git gel oluyor o kanatta :D

Geri
Üst Alt