#11 Abdul Kader Keita

Cevap: # 11 Abdul Kader Keita

abdulkadirgsimza15.grid-4x3.jpg

fener Keita'yı Sever.! :D

Cevap: keita: galatasaray o.lyon dan daha büyük klüp

Başlıktaki Galatasaray yazısını büyütseniz iyi olur ;). Bence az atmış taraftarın gönlü olsun ama:D

inan bana ben lyon kadar şansız klüp görmedim her sene ya barçayı seçiyorlar ya m.unitedi ayrıca lyon uefa ya katılsa çok rahat alır

Önce kaynak koyarsan iyi olur ve lafla alınmıyor öyle olsa geçen sene ya biz ya Milan alırdı

Selam vererek basladi aslan konusmaya :)

Cok guzel tören olmus, keske daha cok taraftar olsaydi...

Önce kaynak koyarsan iyi olur ve lafla alınmıyor öyle olsa geçen sene ya biz ya Milan alırdı

kaynağa gerek varmı s.donets in werder bremenin g.rangers ın zenit tin final oynadığı kupada lyon hayli hayli oynardı hemde nağmağlup oynardı milan farklı takım bir sürü kupası var uefayı önemsemediler lige baktılar üstelik kadrolarıda çok yaşlıydı yani kopma noktasında şu anda milan bizim kupayı alamayacağımız zaten belliydi biz saece kendimizi çok inandırmıştık liverpool forumlarında bile yazıyordu gala bu savunmayla kupa alamaz diye

Lyon bizden suan performans olarak bizden daha buyuk bir klup. Adamlar 6 yil boyunca her sene CL'de grup lari gecti.

Onun ustune 2002'den beri frans'nin sampiyonu. Lyon gercekten buyuk bir klup.

Müslüman oldugunu aciklayinca ramazan ayinda gazetelere manset yaparlar illaki ama olsun- kIskananlar ÇatlasIn-

Cevap: Keita: Galatasaray O.Lyon'dan Daha Büyük Klüp

sözü alan Kader Keita, "Sizin aranızda olmaktan çok mutluyum. Benim Galatasaray'a gelmemde taraftarın büyük bir etkisi oldu. Ben elimden geleni yaparak, Galatasaray'a faydalı olacağım. Biz bir aileyiz ve bu ailenin bir parçası olmak için elimden geleni yapacağım. Dedikodular olur. İnsanlar sizi tanımadıkları zaman dedikodu yapmayı sever. Ben özel hayatımla değil sahadaki performansımla konuşacağımı düşünüyorum. Ben inançlı bir aileden gelen müslüman bir çocuğum. Lille'de hiç buna benzer tartışmalar yapılmadı. Lyon'da ise bu dedikodular yapılmaya başladı. Bu dedikoduları ortaya atanın bir menfaati var heralde yoksa niye ortaya atsınlar ama ben sahadaki performansımla herkese cevabı vereceğim. Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum. Galatasaray çok büyük bir kulüp belki Lyon'dan daha büyük bir kulüp. Benim Galatasaray'da oynamak hem benim için, hem ülkem için gurur kaynağı. Heralde Türkiye'de oynayacak ilk Fildişi Sahilli oyuncuyum. Bana gösterilen ilgiyi hak etmek için elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullandı

adam doğru söylüyor bu sene fransa liginde şampiyon olan bordeaux yu biz

rahat eledik.ama şaka tabiki lyon daha büyük klüp şimdilik tabiki başarı olarak

Rahat mı eledik:D:D

Kaynak nedir?

Popülist Keita.

Dur iki dakika ya, ne bu hız.

9 numara deniyordu ben istemiyordum yakışacağını sanmıyordum ve 11 i verdiler bence 7 daha çok yakışırdı

Lyon'a garezi olduğu gün gibi ortada. Ona orada oynarken yapılan yakıştırmalar fena canını sıkmış ki, böyle bir cümle kurabiliyor.

Objektif bakmamız durumunda net olarak Lyon daha büyük kulüptür.

Bu arada kaynak soran arkadaşlar için, kendisi bunları imza töreninde söyledi.

Lyon'a garezi olduğu gün gibi ortada. Ona orada oynarken yapılan yakıştırmalar fena canını sıkmışki, böyle bir cümle kurabiliyor.

Objektif bakmamız durumunda net olarak Lyon daha büyük kulüptür.

Bu arada kaynak soran arkadaşlar için, kendisi bunları imza töreninde söyledi.

Peki bunları söylerken Keita'nın kaynağı neydi :m26:

Artık öyle bir duruma geldi ki; "Arkadaşlar bugün işten eve gelirken yağmura yakalandım, çok ıslandım" dense; birisi çıkıp "Kaynak ne kardeşim" diye soracak.

Şimdi o kadarda aşağılık kompleksinede girmeyelim.Sonuçta 2002 yılına kadar Lyondan kat be kat iyi klüp olduğumuz ortada.2003 te idi heralde Deinzliye mi Gençlere mi ne elenmişlerdi uefada o kadar yani.Yok katılırsa kesin uefayı alır vs. boş bunlar.Adamlar her sene sirkülasyon yapıyorlar kadroda o yüzden de birşey olmuyor.

Totalde baktığımızda Lyondan daha büyük kulübüz tabi.Son 5-6 seneye bakarsak bizden daha başarılılar orası doğru tabi.Bilmem kaç sene şampiyonlularıda çok çok önemli değil.Çünkü en yakın rakipleri 2 senedir doğru düzgün oynuyorlar.

Sonuç olarak Real,Man Utd vs. !. sınıf takımlardır.Biz, Lyon ve. takımlarda 2. sınıf ;)

Böyle birşey demedi aslında yani tam olarak bunu söylemedi.. Belki de GALATASARAY Lyon'dan daha büyük bir klüptür dedi sonrasında birşeyler daha söyleyip cümleyi bağladı sanırım ama çevirmen öyle bir çevirdi ki işte sonuç ortada.. Ben kasten böyle birşey söylediğine inanmıyorum açıkçası..

Lyon son 8 yılda büyük atılım yapmış ve her sene Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma başarısı gösteren üst üste 7 sene lig şampiyonu olan bir kulüp.Ama 2002 yılından geriye gidersek Ol.Lyon Fransa'nın başaltı takımlarından biriydi.2002'deki şampiyonluğa kadar hiç şampiyonlukları yoktu.60'lı yıllarda kazandıkları 3 Fransa Kupası vardı.Avrupa Kupalarında herhangi bir derecesi yoktu.Hatta 97-98 sezonu Intertoto Kupasında İstanbulspor'u zar zor eleyen,92-93 sezonunda Trabzonspor'a elenen bir takımdı.Bu sezon ligde şampiyon olamadılar.Bir hanedanlık çöktü.Daha da önemlisi Benzema,Juninho ve Keita gibi 3 starını satan Lyon artık Fransa Ligi'nde bile en iyi kadroya sahip değil.Büyük bir ihtimalle küçülecekler ve 90'lı yıllardaki seviyelerine gelecekler.O yüzden Ol.Lyon Galatasaray'dan büyük bir kulüp değil bence de..

Büyüklüğü neye göre değerlendirdiğinize bakar.

Somut başarı olarak bakarsan Avrupa da her sene ŞL de mücadele etmesine rağmen Avrupa da 1 tek kupası bile olmayan bir takım. ama Çeyrek Final ve Yarıfinale çıkmış bir kulüptür.

Futbol branşı olarak 1950 yılı kuruşulu kabul edilir.

Galatasaray a gelecek olursak 2 adet Avrupa da kupa almış bir takım.

Özellikle Avrupa kulüpleri gibi ileri bir ülkede olmadığmızdan başarılı olmak adına büyük futbolcuları rahatça getirme az paraya oynatma şansımız da yok. Lyon gibi Fransa nın sömürgesi olmuş ülkelerden yetenekli adamları getirme şansımızda yok.

GS nin Lyon dan en az 2 kat büyük bir kulüp olmasının asıl nedeni bana göre Tarihi 1800 lerin öncesine dek dayana Sultan ı Mektep den başlayan bir büyük bir Kültür ve Eğitim camiası olmasıdır. Galatasaray 30 milyon taraftarı yanında. Kendi içinden yetiştirdiği GS Lisesi + Üniversitesi ile sayısız Kariyerli insanlar ile adeta ayrı bir Kültür Uygarlığıdır.

Emin olun Galatasaray ismi birçok Futbolcuyu Kulünümze çekmektedir. Galatasaray hiçbir zaman ara takım olmamıştır. Yıldız alır iyiyse oynatır kendi başarısını ve her zaman en iyiyi hedefler LYON ise bir ara takımıdır. Futbolcuyu alır yetiştirir ve satar şunu düşünmez ben bu sene ŞL ni kazancam hedefim var vs demez. PAra için alır piysasa yapar satar.

Eğer Yapmasa o zaman Lyon ve GS mizi kıyaslama şansımız olmazdı. çünkü 3-4 tane ŞL kupası ellerinde olurdu. İnanılmaz yıldızları her sene satıyorlar.

Bunlar tamamen kendi yorumlarım. isteyen katılır isteyen katılmaz.

Galatasaray ın ününü bilmek için biraz Dünya da dolaşmakk gerek kanımca.

Geri
Üst Alt