#11 Abdul Kader Keita

Cevap: Keita: Galatasaray O.Lyon'dan Daha Büyük Klüp

Büyüklüğü neye göre değerlendirdiğinize bakar.

Somut başarı olarak bakarsan Avrupa da her sene ŞL de mücadele etmesine rağmen Avrupa da 1 tek kupası bile olmayan bir takım. ama Çeyrek Final ve Yarıfinale çıkmış bir kulüptür.

Futbol branşı olarak 1950 yılı kuruşulu kabul edilir.

Galatasaray a gelecek olursak 2 adet Avrupa da kupa almış bir takım.

Özellikle Avrupa kulüpleri gibi ileri bir ülkede olmadığmızdan başarılı olmak adına büyük futbolcuları rahatça getirme az paraya oynatma şansımız da yok. Lyon gibi Fransa nın sömürgesi olmuş ülkelerden yetenekli adamları getirme şansımızda yok.

GS nin Lyon dan en az 2 kat büyük bir kulüp olmasının asıl nedeni bana göre Tarihi 1800 lerin öncesine dek dayana Sultan ı Mektep den başlayan bir büyük bir Kültür ve Eğitim camiası olmasıdır. Galatasaray 30 milyon taraftarı yanında. Kendi içinden yetiştirdiği GS Lisesi + Üniversitesi ile sayısız Kariyerli insanlar ile adeta ayrı bir Kültür Uygarlığıdır.

Emin olun Galatasaray ismi birçok Futbolcuyu Kulünümze çekmektedir. Galatasaray hiçbir zaman ara takım olmamıştır. Yıldız alır iyiyse oynatır kendi başarısını ve her zaman en iyiyi hedefler LYON ise bir ara takımıdır. Futbolcuyu alır yetiştirir ve satar şunu düşünmez ben bu sene ŞL ni kazancam hedefim var vs demez. PAra için alır piysasa yapar satar.

Eğer Yapmasa o zaman Lyon ve GS mizi kıyaslama şansımız olmazdı. çünkü 3-4 tane ŞL kupası ellerinde olurdu. İnanılmaz yıldızları her sene satıyorlar.

Bunlar tamamen kendi yorumlarım. isteyen katılır isteyen katılmaz.

Galatasaray ın ününü bilmek için biraz Dünya da dolaşmakk gerek kanımca.

;)

Büyüklüğü neye göre değerlendirdiğinize bakar.

Somut başarı olarak bakarsan Avrupa da her sene ŞL de mücadele etmesine rağmen Avrupa da 1 tek kupası bile olmayan bir takım. ama Çeyrek Final ve Yarıfinale çıkmış bir kulüptür.

Futbol branşı olarak 1950 yılı kuruşulu kabul edilir.

Galatasaray a gelecek olursak 2 adet Avrupa da kupa almış bir takım.

Özellikle Avrupa kulüpleri gibi ileri bir ülkede olmadığmızdan başarılı olmak adına büyük futbolcuları rahatça getirme az paraya oynatma şansımız da yok. Lyon gibi Fransa nın sömürgesi olmuş ülkelerden yetenekli adamları getirme şansımızda yok.

GS nin Lyon dan en az 2 kat büyük bir kulüp olmasının asıl nedeni bana göre Tarihi 1800 lerin öncesine dek dayana Sultan ı Mektep den başlayan bir büyük bir Kültür ve Eğitim camiası olmasıdır. Galatasaray 30 milyon taraftarı yanında. Kendi içinden yetiştirdiği GS Lisesi + Üniversitesi ile sayısız Kariyerli insanlar ile adeta ayrı bir Kültür Uygarlığıdır.

Emin olun Galatasaray ismi birçok Futbolcuyu Kulünümze çekmektedir. Galatasaray hiçbir zaman ara takım olmamıştır. Yıldız alır iyiyse oynatır kendi başarısını ve her zaman en iyiyi hedefler LYON ise bir ara takımıdır. Futbolcuyu alır yetiştirir ve satar şunu düşünmez ben bu sene ŞL ni kazancam hedefim var vs demez. PAra için alır piysasa yapar satar.

Eğer Yapmasa o zaman Lyon ve GS mizi kıyaslama şansımız olmazdı. çünkü 3-4 tane ŞL kupası ellerinde olurdu. İnanılmaz yıldızları her sene satıyorlar.

Bunlar tamamen kendi yorumlarım. isteyen katılır isteyen katılmaz.

Galatasaray ın ününü bilmek için biraz Dünya da dolaşmakk gerek kanımca.

;)

Galatasaray Lyon'dan daha köklü bir kulüp. Daha cok kupasi, daha cok taraftari var. Galatasaray'in kuruldugu günden bu yana tarihinde bir cok basarisi var, Lyon ise son 7-8 senedir somut basarilar elde edebildi ancak. Ama su anki duruma bakarak 2 kulübü karsilastirmak mantiksiz, Lyon'un 2002'den bu yana elde ettigi basarilardan dolayi hem marka degeri daha yüksek hem de maddi acidan cok daha üst noktadalar. Ve futbolda dünün pek önemi olmadigi icin Lyon su an daha büyük bir kulüp demek mantiksiz olmaz. Fakat bana sorsaniz dünyanin en büyük kulübü Liverpool'dur, Galatasaray da kesinlikle Lyon'dan büyüktür..!

İyi kulüp olmakla büyük kulüp olmak ayrı şeylerdir.10 yıllık 20 yıllık dönemlerde çok büyük başarılar elde edebilirsiniz.Ama daha sonra yerle bir olmuşsanız o sizin büyük kulüplüğünüze darbe vurur.2000'li yıllar itibariyle Lyon büyük bir kulüptür ama ondan öncesinde sıradandır.Bu sezon kadrosunu dağıttığını da göz önüne alırsak 2010'lu yıllarda da sıradanlaşan bir kulüp olacağa benziyor.Lyon ve Galatasaray aynı liglerde yer almadıkları için kıyaslamak pek doğru olmaz.

Onun yerine aynı liglerde yer alan kulüpleri kıyaslamayı öneriyorum.Mesela Chelsea ve Liverpool.Son 10 yıldaki başarılarına bakarsak Chelsea'nin daha başarılı olduğunu görürüz.Ama 100 yıllık geçmişlerine bakarsak Liverpool açık ara öndedir Chelsea'den.Yada Sevilla ile Valencia'yı ele alalım.Sevilla 2000'lerde daha üstündü Valencia'dan.2 kulübün tarihine bakarsak Valencia Sevilla'dan daha büyük bir kulüp.

Büyük kulüp kıstasımda ben bunu baz alıyorum ama tabiki de 60'lı yıllarda Avrupa Şampiyonu olmuş daha sonra 30-40 yıl boyunca alt liglerde yer almış takımları da en büyük takımlar arasında saymamak lazım..

Lyon u gerçekten çok büyütmeyin. 1.600.000 nüfuslu kentin takımı ile 20 milyonluk İstanbul un ve Dünyanın en kilit noktasında tarihin yazıldığı yerde kurulmuş bir takım :)

Galatasaray şu şartlarda bile Avrupa da dev bir kulüpken eğer Ekonomimiz iyi olsa herkesin geliri Fransa - İspanya gibi yıllık 30 bin euro olsa Galatasaray Real Madrid le bile yarışırdı. Ekonomi herşeyi belirliyor malesef.

Lyon'un kuruluş tarihi 1950.

Galatasarayın kuruluş tarihi 1905.

Galatasaray yaşadıkları ve yaşattıklarıyla Avrupada en az Lyon kadar bilinen bir kulüp.

Lyon'un 6 sene üst üste şampiyon olması ve gruplardan çıkmasıda tabiki bir başarıdır. Ama şuan kadro yapılarına baktığınız zaman Galatasaray daha üstündür. Benzema ve Juninho gibi oyuncularını da kaybettiler.

Cevap: # 11 Abdul Kader Keita

Gercekten konusmalar cok olgun. 2. Lincoln olur diyenlere kapak olur!

Doğru söylemiş. Tarihi anlamda Olympique Lyonnais'ten daha büyüğüz.

17 Süper Lig şampiyonluğu, 7 Ligue 1 şampiyonluğu (ilk şampiyonluk 2002 yılında)

14 Türkiye Kupası şampiyonluğu , 4 Fransa Kupası şampiyonluğu

1 UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa şampiyonluğu, 1 UEFA Intertoto Kupası şampiyonluğu. :D

Fransa'nın Avrupa'da Süper Kupası dahi yok. :)

2002'ye kadar Lyon bir hiçti.

Basari, kupa sayisi, maddi sartlar, stad..vs. bunlari düsünerek söyledigini düsünmüyorum bu sözü. Bir camianin büyüklügünü bunlarla ölcemezsin, adam burdaki havayi, yaklasimi, taraftarlari görünce bu kaniya varmis. Galatasaray cok büyük bir camiadir, sadece sportif basariyla gelen bir büyüklük degildir bu!

Basari, kupa sayisi, maddi sartlar, stad..vs. bunlari düsünerek söyledigini düsünmüyorum bu sözü. Bir camianin büyüklügünü bunlarla ölcemezsin, adam burdaki havayi, yaklasimi, taraftarlari görünce bu kaniya varmis. Galatasaray cok büyük bir camiadir, sadece sportif basariyla gelen bir büyüklük degildir bu!

katılıyorum, real madrid'in dünya'nın en büyük kulübü olması gibi mesela.

barça madrid'den çok daha iyi olduğu zamanlarda bile, madrid yıllardır yarı final oynayamamasına rağmen bu değişmez, madrid tartışmasız dünyanın en büyüğüdür.

galatasaray da isim ve büyüklük olarak türkiyenin tartışmasız en büyüğü ve avrupa'da belli bir yeri olan bir camiadır.

isterse galatasaray 10 yıl üst üste şampiyon olamasın bu değişecek birşey değil. :)

galatasaray - lyon karşılaştırmasına gelirsek eğer lyon yönetim ve takım olarak belli şeyler belki daha iyi oturtmuş, daha düzenli ve kadrosu da bize oranla daha güçlü bir takım belki ama galatasaray'dan camia ve isim olarak kesinlikle ve kesinlikle büyük değil.

arkadaşlar keita 9 numara giymeyecek miydi 11 numara vardı elinde

Lyon u gerçekten çok büyütmeyin. 1.600.000 nüfuslu kentin takımı ile 20 milyonluk İstanbul un ve Dünyanın en kilit noktasında tarihin yazıldığı yerde kurulmuş bir takım :)

Galatasaray şu şartlarda bile Avrupa da dev bir kulüpken eğer Ekonomimiz iyi olsa herkesin geliri Fransa - İspanya gibi yıllık 30 bin euro olsa Galatasaray Real Madrid le bile yarışırdı. Ekonomi herşeyi belirliyor malesef.

Bu fikrinize tam olarak katılamayacağım. Ekonomi herşeyi etkilediği gibi futbolu da etkiler. Ama ekonomisi en az bizim ki kadar kötü Brezilya, Arjantin, Meksika, gibi ülkeler futbolda bizden çoook çok ileriler.

Cevap: # 11 Abdul Kader Keita

abi KAİTA yazmışlar İ ne

10_k.jpg

Evet Lyon'un avrupa kupası yok diye biliyorum.

Büyük ile iyi arasında ki farkı ayırt edelim.

Tabiki biz daha büyük külübüz.

Galatasaray>Lyon akıllarına sokucaz bunu beklesinler Şampiyonlar Ligine fırtına öncesi sessizlik bunlar...

Geri
Üst Alt