Mert Şerifoğlu
Cezalı
- 23 Kasım 2008
- 224
- 0
- 266
Cevap: Keita: Galatasaray O.Lyon'dan Daha Büyük Klüp

Büyüklüğü neye göre değerlendirdiğinize bakar.
Somut başarı olarak bakarsan Avrupa da her sene ŞL de mücadele etmesine rağmen Avrupa da 1 tek kupası bile olmayan bir takım. ama Çeyrek Final ve Yarıfinale çıkmış bir kulüptür.
Futbol branşı olarak 1950 yılı kuruşulu kabul edilir.
Galatasaray a gelecek olursak 2 adet Avrupa da kupa almış bir takım.
Özellikle Avrupa kulüpleri gibi ileri bir ülkede olmadığmızdan başarılı olmak adına büyük futbolcuları rahatça getirme az paraya oynatma şansımız da yok. Lyon gibi Fransa nın sömürgesi olmuş ülkelerden yetenekli adamları getirme şansımızda yok.
GS nin Lyon dan en az 2 kat büyük bir kulüp olmasının asıl nedeni bana göre Tarihi 1800 lerin öncesine dek dayana Sultan ı Mektep den başlayan bir büyük bir Kültür ve Eğitim camiası olmasıdır. Galatasaray 30 milyon taraftarı yanında. Kendi içinden yetiştirdiği GS Lisesi + Üniversitesi ile sayısız Kariyerli insanlar ile adeta ayrı bir Kültür Uygarlığıdır.
Emin olun Galatasaray ismi birçok Futbolcuyu Kulünümze çekmektedir. Galatasaray hiçbir zaman ara takım olmamıştır. Yıldız alır iyiyse oynatır kendi başarısını ve her zaman en iyiyi hedefler LYON ise bir ara takımıdır. Futbolcuyu alır yetiştirir ve satar şunu düşünmez ben bu sene ŞL ni kazancam hedefim var vs demez. PAra için alır piysasa yapar satar.
Eğer Yapmasa o zaman Lyon ve GS mizi kıyaslama şansımız olmazdı. çünkü 3-4 tane ŞL kupası ellerinde olurdu. İnanılmaz yıldızları her sene satıyorlar.
Bunlar tamamen kendi yorumlarım. isteyen katılır isteyen katılmaz.
Galatasaray ın ününü bilmek için biraz Dünya da dolaşmakk gerek kanımca.