#11 Abdul Kader Keita

Cevap: #11 Abdul Kader Keita

Kewell a beşiktaş maçında "al da at ulan" şeklindeki 2 pası(bakın orta demiyorum) ve başka maçlarda baros a açtığı çok güzel ortaları(baros değerlendiremedi) değerlendirmeye almıyorsun sanırım. Keita çok güzel orta açıyor, sorunu rahat şekilde açamaması, hiçbir pozisyonda rahat değil hemen iki kişi yakasına yapışıyor, bu baskıya rağmen güzel kullanıyo topu. Hem tüm sahayı katet yakanda iki elle hem de adrese teslim, estetik bir orta yap. Evet, haklısın bunu yapamaz işte. Bence en büyük problemi geri pasları, dikkatsizce attığı bazı toplar kalemizde tehlike görmemize sebep oluyor.

tek demeye çalıştığım pas yüzdesinin çok düşük olduğu, bak ordaki pası güzeldi burdaki ortası muhteşemdi gibi tek tek verdiğin örnekler benim için hiçbişey ifade etmiyor, Sabrinin bile tek tek açtığı bir sürü güzel orta ve şut bulunur..

Yüzdesi düşük demek hiç yapamadığı anlamına gelmez..

Bkz: Sabri

Baros ve Nonda dan sonra gol atmayi becerebilen ender oyuncularimizdan

assist

calim

hiz

gol

sut

yurek

hersey var bu adamda.

Aydin birseyler ogrense

tek demeye çalıştığım pas yüzdesinin çok düşük olduğu, bak ordaki pası güzeldi burdaki ortası muhteşemdi gibi tek tek verdiğin örnekler benim için hiçbişey ifade etmiyor, Sabrinin bile tek tek açtığı bir sürü güzel orta ve şut bulunur..

sanirim demek istedigin, Keita'nin bu iyi oyunun uzerine daha fazlasini koyma imkani var diye.

evet Keita baya bir top kaptirma anlari oluyor, ama calim atan oyuncunun her calimi olacak diye birsey yok, top kayibi gayet normal

oynadigi futbol elestirilmesi ince bir sekilde olur, o da biraz daha pas yuzdesini yukseltmesi, baska yapilacak yorum bence yok Keita hakkinda, iyi oynuyor, cok iyi oynuyor bence...

Hayır ben fantastik anlardan ya da rastgele yapılmış hareketlerden bahsetmiyorum. Kewell a çıkardığı toplarda kafasını kaldırdı baktı ve istediği yere gönderdi. Daha önce de o ortaların benzerlerini yapabildiğini bildiğim için böyle konuştum. Ve yaptı da. Ayrıca Sabriyle uzaktan yakından alakası yok. Sabriyi sever, beğenirim ama ortalarının verimsizliğinden ya da isabet oranından çok ortayı yapma şekliyle keita nınki arasında en ufak bir benzerlik yok. İkisi de sağ ayaklı belki bu olabilir. Ha ayağa pasla oyunu sete çeviremez eğer pastan kastın buysa. Bir ayhan ya da emre gibi oynayamaz.

sanirim demek istedigin, Keita'nin bu iyi oyunun uzerine daha fazlasini koyma imkani var diye.

evet Keita baya bir top kaptirma anlari oluyor, ama calim atan oyuncunun her calimi olacak diye birsey yok, top kayibi gayet normal

oynadigi futbol elestirilmesi ince bir sekilde olur, o da biraz daha pas yuzdesini yukseltmesi, baska yapilacak yorum bence yok Keita hakkinda, iyi oynuyor, cok iyi oynuyor bence...

çalım atarken top kaybetmesi elbet normal, sonuçta risktir çalım atmak kaldı ki zaten fiziği çok yerinde olduğu için kolay kolayda kaybetmiyor çalım denemelerinde..

ama basit pasları atarken çok top kaybediyor, bunu düzeltmesi lazım, özellikle eses maçında çok göze battı pas hataları, epey kontra verdik o yüzden..

ama adam at maşallah gözlüğü de var hem :D

çalım atarken top kaybetmesi elbet normal, sonuçta risktir çalım atmak kaldı ki zaten fiziği çok yerinde olduğu için kolay kolayda kaybetmiyor çalım denemelerinde..

ama basit pasları atarken çok top kaybediyor, bunu düzeltmesi lazım, özellikle eses maçında çok göze battı pas hataları, epey kontra verdik o yüzden..

ama adam at maşallah gözlüğü de var hem :D

Tam tersi olmasın ;)

Dünya futbolunun gözdesi olan adam eksilten, sert ve adrese teslim ortalan yapan, yeri geldiğinde şut atan, ortalama sezonda 8-10 golü geçebilen ve tribüne taraftar çekecek futbolcu türünün Türkiye'deki tek temsilcisi.

Keita'yı çok seviyorum.Attığı çalımlar rüya gibi.

Bence Keita bu sene Türkiye'de en iyi transfer oldu.

Bunu bizim başarmamız gerçekten gurur verici.

Herkezi kendine hayran bırakıyor.

Keita'yı getirenlere burdan bir kez daha teşekkür ediyorum :)

perşembe akşamı sağ tarafı yine otobana çevirmesi dileğinle...

Eskişehir maçında asist yaptığı pozisyondan önce topu alışı inanılmazdı...Sonraki deparla da birleştirince Fifa demosu izliyormuş gibi hissettim kendimi. Adam normal değil.

Mükemmel bir transfer Keita. Adamın ayağından top alabilen yok, ancak faul yapabiliyorlar. Şutları, ortaları, pasları istediği yerlere atabiliyor. Son 2 lig maçında biraz fazla yüklendik ona Eskişehir maçında yoktan golü var etti. Yinede üzerindeki yükü biraz azaltmamız lazım. Organize ataklar yaparak, ofanstaki her adamımızın taşın altına elini koyması lazım. Sadece Keitaya yüklenmek, hem onu yorar hemde performansını etkiler.

Seni daha çok konuşacağa benziyoruz Papito:) İyiki bize geldin.

Gürcan falloş oldu ya bunca kapaktan sonra...

Valla Afrikalı biraz teknik adam bul direk takımına al.Biz hem Afrika'lı hem de çok teknik bir adam aldık.İnşallah yönetimimiz bunu gözardı etmiyordur.Ayrıca TSL sertliği hiç etkilemiyor.

yılın transferidir bence sadece yakın paslarında biraz daha başarılı olsa tam süper olur :D

Yeteneklerini göstermekle hata etti galiba :) Bütün oyunu adamın üstüne yıkmaya başladık, çok yoruluyor.

Sezon başında olduğu gibi ofansif oyuncularımızı ekonomik kullanmalıyız..

Geri
Üst Alt