Bu adam bildiğiniz ön libero işte. Gerçek bir stoper asla 3 maç arka arkaya penaltı yapmaz. Şimdi hazırlık maçında olur böyle şeyler diyebilirsiniz ama geçen sene lig'de de bu tip hataları fazlası ile yaptı. Haa şimdi çıkar yarın öbür gün Puyol tarzı defans yapar, onu bilemem. Dany bu sonuçta. :)

Belli bir standartı yok.

Yani ısrar etmenin alemi yok! Olmayacağını zaten kendi bas bas bağırıyor. Fatih Terim Türk futbolcuda ısrar etse yine sorun yok ama bu adam kontenjanıda öldürüyor. Danny'nin takım oyunu gibi bir düşüncesi yok. Hızlı diye takımda yer alacaksa o zaman pistlerden de transferler yapalım; üstelik mental açıdan yerlerde... Altyapıdan futbolcu çıkarıp, hazırlık maçlarında denenseydi çok daha faydalı ve verimli olabilirdi...

Bu arada Danny sevicilerde artık olmayacağını anladılar sanırım :D

Geçen sezon başı Süper Kupa maçında, daha ilk maçta belli etmişti kalitesini. Ama nedense sezon boyunca Dany aynı hataları yapmasına rağmen forumda inanılmaz beğeniliyordu. Korkudan eleştiremiyorduk adamı bir ara :D Halbuki iyi adam bulabileceğin en kolay mevki stoper, mecbur muyuz yüreğimiz ağzımızda maç izlemeye? Bildiğin Ufuk'un stoper hali Dany. Allah'a çok şükür ki ne kadar kalitesiz bir oyuncu olduğunu fazlasıyla gösterdi. Bir zahmet yol versinler artık, bitsin bu işkence.

Dany, bireysel olarak iyi oynuyor gibi gozukse de, aslinda takimin defans kurgusunun icine ediyor birakiyor.

Gecen sezon ki Sampiyonlar Ligi seruveninden sonra bir takima 5-6 milyona okuturuz demistim ama kimse enayi degil anlasilan.

Bu adamin alindigi paraya Aykut Demir gibi yerli bir stoper vardi.

Ki, Turkiye lig'inden Galatasaray'a yabanci bir oyuncu transfer etmenin mantigini hicbir Allah'in kulu anlatamaz.

Dany'nin sorunu yabancı sınırına bağlı psikolojik düşüklük değil. Adam maç içinde hata yapsa bile birşey olmamış gibi devam ediyor. Geçen seneden beri sürekli pozisyon hataları yapıyor. İyi oynadığı maçlarda oluyor, bunda takım savunmasının ön plana çıktığı için öyle gözüküyor. Mesela Porto maçının 2. yarısı iyi takım savunması yapmaya çalıştık.

Dany yapması gereken şeyleri yapamadığı için eleştiriliyor. Mesela bu maçta yine ciddi bir pozisyon hatası yaptı kafa vuruşunu zamanlamasını ayarlayamadığı için rakip (yanılmıyorsam Kelvin) kaleci ile karşı karşıya kaldı ve geriye çıkarttığı pozisyonda top neyseki Chedjou'ya çarptı ve gol olmadı.

Bunlar herkesin gözüne batan şeyler değil ama kritik hatalar. Dany her an büyük hata yapmaya müsait bir oyuncu. Ligimizde bazı zayıf rakiplere karşı oynayabilir ama üst düzey maçlarda çok iyi oynuyor gibi gözükse de maçlarda bir anlık büyük hata ile maçın içine edebiliyor. (Manchester deplasmanı, Schalke ilk maç, Malaga karşısında ilk yediğimiz gol) bunlar aklıma ilk gelenler.

Ayrıca daha önce sağ bek olarak iki maçını izledim ofansif anlamda çok yetersiz kalıyor, sürekli kararsızlık içinde. Bizim sistemde hele modern futbolda sağ ve sol bekin ofansif anlamda katkı yapması şart onun için sol bekte denemeye bile gerek yok.

Adam zaten Toulouse'da bir sezon denendi ve başarılı olamadı. Toulouse'a gelmeden önce 5. ve 4. lig'de oynuyordu.

Bazı konuları beyin fırtınası için yazıyorum,genelde de senin yorumlarını beğendiğim için cevaplaman için bırakıyorum.

Bugün Cüneyt Tanman bir yorum ortaya attı, evet Hakan Balta'nın yeteneği olmamasına rağmen çıkmaya kalkması faydasız görünüyor. Sence dediği gibi çıkışlarda Hakan ve Semih(Dany) geride kalsa,ofansif yönü kuvvetli olan Chedjou ve bindirmelerle Eboué hücuma destek olsa sence daha mı karlı çıkarız yoksa daha mı zararlı? Hakan Balta sadece defansa konsantre olduğu zamanlarda sırıtmıyor ama olası bir kontrayı düşününce karşılayabilir mi sence?

İlk oynadığı maçta nasılsa şimdi de öyle.

Yani Real maçıyla göklere çıkarılan ve 1.stoperimiz ilan edilen adamla, hazırlık maçlarındaki kötü performansı sonrası takımdan defolup gitmesi istenen adam, aynı adam.

4-5 ayda Dany bu kadar değişmedi.

Hani bir film var ya, hergün hafızası yenileniyor kızın... İzlemedim ama hikayesi sanırım öyleydi.

Siz de onun gibi her maç oyuncuları yeniden izliyor gibi oluyorsunuz. Sanki ilk defa izliyor gibi yorumlar geliyor. Dany'de de, Amrabat'ta da,Burak'ta da bu adamları geçen sezon yeterince izledik zaten. Ne oynadıkları, ne oynayacakları az çok belli. Onlarla ilgili bazı net hükümler çıkarmanın zamanı geçti. Bu hazırlık maçlarıyla değerlendiremezsiniz onları.

Rote_Karte.gif

Bazı konuları beyin fırtınası için yazıyorum,genelde de senin yorumlarını beğendiğim için cevaplaman için bırakıyorum.

Bugün Cüneyt Tanman bir yorum ortaya attı, evet Hakan Balta'nın yeteneği olmamasına rağmen çıkmaya kalkması faydasız görünüyor. Sence dediği gibi çıkışlarda Hakan ve Semih(Dany) geride kalsa,ofansif yönü kuvvetli olan Chedjou ve bindirmelerle Eboué hücuma destek olsa sence daha mı karlı çıkarız yoksa daha mı zararlı? Hakan Balta sadece defansa konsantre olduğu zamanlarda sırıtmıyor ama olası bir kontrayı düşününce karşılayabilir mi sence?

Ben stoperlerin sürekli oyunun icinde olmasi gerektigini düsünüyorum, toptan kacmayacak sürekli pas almaya musait bir yerde duracaklar. Chedjou topu aldimi oyun kurabilecek bazi meziyetleri var, dribling halinde orta sahaya kadar cikabilir ve dikine pas atar zaman zaman. Ujfalusi'nin 2 sezon önce yaptiginin az birazini yapsa bizim oyun kurmamizda yardimci olur defanstan top cikartmadan zorlanirsak.

Hakan'in, Riera gibi tempo sorunu var 90 dakika boyunca git geli yapamiyor. Dönüslerde zorluk yasiyor. 4312 sisteminde devam edersek Balta ile oynamak intihar olur ama tek forvetli sistemde 4411 veya 4231 oynarsak dün oynanan macta gibi önünde bir kanat oyuncusu ile daha az siritir bence Balta. 4312 sisteminde iki bekler hem kanat gibi oynayabilmeli hem de defansi iyi yapmali. Zaten Sneijder ve Selcuk gibi oyunculari daha etkili kullanmak istiyorsak oyunu kanatlara yaymaliyiz. Bu sistemde etkili olacak sol bekimiz olmadigi icin ve Eboue'nin bu performansini her maca yayamamasi bizim icin büyük sikinti.

Yabanci siniri elverdikce dün oynadigimiz gibi oynamaya devam etmeliyiz, hem takim savunmasini 2. yarida oldugu gibi daha iyi yapiyoruz. Fatih hocanin isi cok zor bu sezon. Allah sabir versin.

Geçen sezon özellikle avrupa kupası maçlarında çok iyiydi ama şuana kadar hazırlık maçlarında çok kötüydü :S

Dany gibi takımın tek hızlı stoperini kesmek risk bi açıdan... ama mentali yok zayıf ve pozisyon hatası yapıyor hava hakimiyeti çok kötü...

En iyisi 3 lu savunma oynayalım Eboue sağ kanat oynasın zaten Hamit'in kanatla alakası yok.

3-5-2 oynamalıyız.

--------Burak----Drogba--------

------------Sneijder---------------

Riera---Selçuk---Melo---Eboue

-----Dany--Gökhan--Semih-----

-------------Muslera--------------- 7 yabancı

Fatih Terim çok iyi söyledi dün.

"Bireysel hata yapıyoruz ama oraya gelene kadar takım olarak çok fazla hatamız var" ama taraftarda haklı Selçuk'a laf edilir mi yada Melo'ya tövbe...

Manchester maçındaki gibi uçamaz her maç sadece hızı var diğer stoperlerden extra olarak

Dany gibi takımın tek hızlı stoperini kesmek risk bi açıdan... ama mentali yok zayıf ve pozisyon hatası yapıyor hava hakimiyeti çok kötü...

En iyisi 3 lu savunma oynayalım Eboue sağ kanat oynasın zaten Hamit'in kanatla alakası yok.

3-5-2 oynamalıyız.

--------Burak----Drogba--------

------------Sneijder---------------

Riera---Selçuk---Melo---Eboue

-----Dany--Gökhan--Semih-----

-------------Muslera--------------- 7 yabancı

Senin bu dediğin sistemin biraz değişiğini uefa kupası alırken oynardık.

-----H.Şükür----Arif-------

------------Hagi----------

-------Emre---Okan---?-----

--H.Ünsal-----------Ü.Davala---

---- B.Korkmaz--Popescu------

--------- Taffarel----------

Soru işaretli yerde kim vardı hatırlamıyorum :)

suat.

Sağ bek Capone banko oynuyordu, Davala ortasaha oynadı genel de, Suat-Emre-Okan-Ergün-Davala bunlardan 3'de orta sahayı oluşturuyordu genelde, Hasan'la da Arif yada Hagi değişirdi.

Geri
Üst Alt