Cevap: #14 Mehmet Topal

Ne demistik Barıs Mehmet Topal'dan daha donanımlı bir orta saha oyuncusu. Amac yana, geriye oynamaksa Barıs bunun kralını yapar.

Mehmet'i kimler istiyodu? Barca? Sevilla? Valencia?

Alright brother, here you go :pasta:

On liberolarimiz arasinda Ayhan'in hucum yonu, Topal ve Sarp'in savunma yonu cok iyi. Baris'in da mucadele gucu. Dun kesinlikle bir Ayhan'a ihtiyacimiz vardi. Mehmet Topal ileriye topu dagitmaya calisti; ama o kadar yavas bir sekilde yapti ki bunu, Eskisehir savunmasi bir turlu acik vermedi. Onun disinda cok calisti mac boyunca, zaten en fazla kosan oyuncu olmus.

Nasıl beğendiniz bu performansını merak ediyorum. Adam topu ayapına her aldığında bir 10sn düşünüyor ne yapsam diye. O kadar düşündükten sonra da gidip yana veya geriye pas veriyor. Ne anladım ben bu işten? Geçen seneki Mehmet ile bu seneki arasında dağlar kadar fark var şu anda.

Ya birakin ya pas hatasi yapmis 90 dakika'da 6 tane pas hatasi yapmis dün Arda'dan sonra top en cok Topala gelmis dün.

Futbol'dan anlamiyorsan yazmayin ya buraya at gözlükleri cikarin, yana pas yapmis bunu yapmis, dün saha'da hep dikine oynamaya calisan bi Mehmet Topal vardi ama size yaranamaz, simdi gidip sabri yorumlarini okuyacam bakalim sabri'ye ne deniliyo, hepiniz Rijkaard'dan iyi hocasiniz saten.

Ya birakin ya pas hatasi yapmis 90 dakika'da 6 tane pas hatasi yapmis dün Arda'dan sonra top en cok Topala gelmis dün.

Futbol'dan anlamiyorsan yazmayin ya buraya at gözlükleri cikarin, yana pas yapmis bunu yapmis, dün saha'da hep dikine oynamaya calisan bi Mehmet Topal vardi ama size yaranamaz, simdi gidip sabri yorumlarini okuyacam bakalim sabri'ye ne deniliyo, hepiniz Rijkaard'dan iyi hocasiniz saten.

Sen Rijkaarddan daha iyi hocasın ki herşeyi daha net görmüşsün demek ki. Herkes yourumunu yapıyor, katılırsın katılmazsın ama böyle saldırmaya lüzum yok.

Mehmet'in problemi pas hatası yapması değildi dün. Topu sürmeden, iki üç kez düzeltmeden pas atamıyor. Savunmanın dengesini falan da bozamıyor doğal olarak. Top da sürmediği için rakip savunma ön liberoları ve hatta kanatlar yerleşik şekilde beklerken top arda ya geliyor. O ne yapsın karşısında yerleşik 6-7 futbolcu...

m.topal topu alınca ya enine gidiyor yada geri pas, başka bir yaratıcılık olayı yok hep böyledi yeni birşey deil bu...

o yüzden sarp + topal değilde bunlardan birisi illaki olacaksa öteki ya linderoth olmalı yada ayhan...

Ah Mehmet

Sen bu degilsin senin gerçek seviyen bu degil:(

Paslı oyuna alışamadı sanırım biraz daha zaman diyorum

Ne demistik Barıs Mehmet Topal'dan daha donanımlı bir orta saha oyuncusu. Amac yana, geriye oynamaksa Barıs bunun kralını yapar.

Mehmet'i kimler istiyodu? Barca? Sevilla? Valencia?

Alright brother, here you go :pasta:

dedin de haklı mı çıktın..? geçen sene barış oynarken duvarları tekmeliyordum bu adam nasıl oynar diye..yine oynasın da daha mı kötü oynayalım? mehmetin gerçek performansı bu değil çok daha iyi halini gördük..sezon başı kampında yoktu sakattı. her geçen gün maç daha iyi olacaktır..milyon kere tercih ederim barışa..

dedin de haklı mı çıktın..? geçen sene barış oynarken duvarları tekmeliyordum bu adam nasıl oynar diye..yine oynasın da daha mı kötü oynayalım? mehmetin gerçek performansı bu değil çok daha iyi halini gördük..sezon başı kampında yoktu sakattı. her geçen gün maç daha iyi olacaktır..milyon kere tercih ederim barışa..

Barış ın geçen seneki benfica-hertha-iki bordeaux ve iki hamburg maçlarında da duvarları tekmelediniz mi acaba?

Mehmet Topal eskişehir maçında güzel oynadı çok koştu top çaldı topları da fena kullanmadı her geçen hafta daha iyi oyanmaya başlıyor. Hoca Musatafa ile Mehmet arasında tercih yapması lazım, bence bunu Mehmet olarak kullanmalı Mustafaya göre daha iyi savunmaya yardım ediyor şutlarıda iyi alanıda iyi daraltıyor, Sarp ın iyi yönü duran toplarda sürpriz golcü ve bazen aralara girerek topu dikine çok iyi sürüyor, Topal daha genç kesinlikle Topal oynamalı sonuçta Topal ı bi ara İngiliz kulüpleri felan takip ediyordu iyi paraya satadabiliriz...

Topal her antremandan sonra 1-2 saat topla oynamalı, çünkü ne top sürmeyi biliyor nede seri pas vermeyi, bunları düzeltirse zaten dünyanın sayılı ön liberosundan biri olacak.

Barış ın geçen seneki benfica-hertha-iki bordeaux ve iki hamburg maçlarında da duvarları tekmelediniz mi acaba?

Buna derbileri de kat. Yillar sonra Fenerbahce ile Saracoglunda berabere kaldiysak(galibiyeti kacirmistik hatta) bu Baris sayesinde olmustur. Neden? Bunu futbol dehalarina birakiyorum.

Zira dun bir kac yazar Baris'in yaptigi bir hatadan bahsediyodu. Rijkaard cocugu affetsin vs. Eger kisisel bir konu ise devre arasi gider Baris. Gitmesse Rijkaard'in gozdesi olur.

Baris özgüveni cok yüksek ve de cok sert bir oyuncu. ayhan olmadigi zaman kullanmak lazim. arkadasa katiliyorum. Bari olmasa biz o Kadiköyden puan muan alamazdik. o macta Topal ve Bari ikilisi FB ortasahasini halac pamugu gibi atti.

Topal'ın ilacı Barıs'tır. Sarp-Barıs'ta oynamaz. Sarp'la oynayacak oyuncunun top tekniginin oldukca yuksek olması gerekir. Mustafa Sarp dar alanda oyun bozuculuk yapar, yani rakibi bozar. Barıs dar ve genis alanda aynı islevi yapar, ama Sarp kadar iyi yapamaz. Zira Barıs bir dinamo gibi gelir kademelere girer, defanstan top cıkarır, ileri gider kafa golu atar, sut ceker, asist yapar, gol pozisyonu yaratir, faul alir, kimi zaman adam bile gecer.

Kendisi oyunda DMC olarak değil MC olarak oynamıştır. Normaldir çünkü Sarp'a oranla daha iyi pas atabiliyor.

Mehmet Topal'ın böyle gözükmesinin sebebi kendisinin kötü oynaması değil. Mustafa Sarp'la beraber oynamasından kaynaklı.

Ancak dediğim gibi. Arda'nın özel eğitimler alması lazım. Çünkü 4-3-3'de Arda, oynaması gerektiği şekilde oynayamıyor.

Asıl sıkıntı M. Topal - M. Sarp ikilisinde değil, Arda'da...

Buna derbileri de kat. Yillar sonra Fenerbahce ile Saracoglunda berabere kaldiysak(galibiyeti kacirmistik hatta) bu Baris sayesinde olmustur. Neden? Bunu futbol dehalarina birakiyorum.

Zira dun bir kac yazar Baris'in yaptigi bir hatadan bahsediyodu. Rijkaard cocugu affetsin vs. Eger kisisel bir konu ise devre arasi gider Baris. Gitmesse Rijkaard'in gozdesi olur.

Katılacak çok maç var, oynadığı her maç en çok top çalan oyuncu. En çok isabetli pas yapan adamlardan biri. Boş alanları kullanmayı sarp ve topal a göre çok daha iyi biliyor. Kafa topu alıyor. Neden beğenilmediği malum, belki tavırları ve top kaybetme sayısından çok topu kaybetme şekli. Saçma sapan hareketler yapıyor doğrudur ama mehmet in normal bir maçta yaptığı kadar isabetsiz paslı maç çok azdır.

Sizi bilmem ama son zamanlarda gördüğüm en iyi Mehmet vardı sahada. Rakibe örümcek gibi ısırıyordu. Pas atma özelliği olsa müthiş bir ön libero olur.

Geri
Üst Alt