#14 Wilfried Zaha

Yedek bırakıldıktan sonra saldı açıkçası, kimsede hata aramıyorum ama rezalet ötesi oynuyor. Kupa maçında dahi hırsla oynayan adam gitti umursamaz birisi geldi. İki taraf için de hatalı bir süreç yönetimi oldu.

Ne olursa olsun önde oynaması taraftarıydım, bu adam 90 dk sahada kalsa gol atamama ihtimali yok çünkü kolay kolay.
Hatanın %90'ı Zaha'da. Net olarak küçümseyerek gelmiş hem ülkeyi, hem kulübü hem de takım arkadaşlarını. İlk andan itibaren kendisini herkesten üstün görüyor, Okan Hoca dahil. İlginin Icardi üzerinden kendisine kayacağını falan düşündü heralde bence ona bile bozuk. Saha içinde sürekli bir el kollar. Halbuki takımın oyununu baltalayan, el frenliği yapan kendisi. 3e 2 kontrada bile topu sağa çekip şut sevdasıyla pozisyonların içine edip, kontrayı mahvediyor, müsait anda pas verme yok vs vs.

Wolverhampton deplasmanından 1 puanla dönünce sabaha kadar kutlayan takımdan geldiğini unutmayıp, önce bir Rahmetullah'a çalım atsın ondan sonra saha içinde/dışında artistlik yapsın.

Zaha iyi veya kötü bir yana

Kaldı ki bence performansı kötü zaten

Ama bizim sıkıntımız daha ciddi bir durum esasında

Mesela ben bu adamın yerinde olsam İcardi'yi görünce salarım yani

Ben sahada elimden geleni yapacağım

Ama olur ama olmaz sonuçta bir şeyler yapmaya çalışacağım

İcardi ise sahada mücadele etmeyecek yürüyecek ve nasıl oynarsa oynasın 90 dakika kalacak

Ve bir de bir sonraki maç banko 11'de olacak

Bu imtiyazı Hagi'ye bile vermedik yahu

İcardi kim yaa

Bence takımın önündeki en büyük sıkıntı bu
Hagi'ye imtiyaz mı vermedik. Galatasaray'da padişah gibi takılan 2 heriften biridir Hagi ve yetenekle üstünlük kurulan dönemde şans eseri kendisine sahip olduk da tarihe birlikte başarı hikayesi yazdık.

2. padişahı merak ediyorsan İcardi oynuyor diye saldığını düşündüğün adam.

Keza analizin de yanlış. İcardi ayağında kocaman şiş varken bu beyimiz türlü bahanelerle oynamamak için can atmaktaydı ve takımın huzurunu da kaçıran kendisi.
İcardi eleştirilebilir bir oyuncu ancak sahada ölüsü bile pozisyona sokuyor keza kerem gibi.
Bu herif oyuna girdiğinde oyun baltalanıyor, icardinin oyun içi etkinliği bitiyor icardiyi orta sahada solda falan top dağıtırken görüyoruz. Zaha bu sırada ne yapıyor topu bana atsa da çalım atıp kaptırsam diye tetikte bekleyip kuruluyor.

Hatanın %90'ı Zaha'da. Net olarak küçümseyerek gelmiş hem ülkeyi, hem kulübü hem de takım arkadaşlarını. İlk andan itibaren kendisini herkesten üstün görüyor, Okan Hoca dahil. İlginin Icardi üzerinden kendisine kayacağını falan düşündü heralde bence ona bile bozuk. Saha içinde sürekli bir el kollar. Halbuki takımın oyununu baltalayan, el frenliği yapan kendisi. 3e 2 kontrada bile topu sağa çekip şut sevdasıyla pozisyonların içine edip, kontrayı mahvediyor, müsait anda pas verme yok vs vs.

Wolverhampton deplasmanından 1 puanla dönünce sabaha kadar kutlayan takımdan geldiğini unutmayıp, önce bir Rahmetullah'a çalım atsın ondan sonra saha içinde/dışında artistlik yapsın.
Bu memnuniyetsiz ifade Palace’ta da vardı ya adamın vücut dili o.

Gereksiz agresiflik falan da vardı açıkçası küçümsediğini zannetmiyorum ama orada kraldım burada değilim kafası olabilir.

Allah aşkına bir daha kanat transferinde 27-28 yaş üstü adam almayın.

öyle bi dünya mı var ya. dünyanın parasını vermişsin almışsın adamı ismi de zaha. orlarda rotasyon eksikliğinde varken sahada 11 çıkan oyuncularından da performans alamıyorken kadro dışı mı bırakılacak yani.
E abi hoca istemiyor çok belli yani. Kerem'i çok özel bir oyuncu olarak görüyor Icardi ile birlikte hücumda bu takımın belkemiği, mihenk taşı olarak görüyor. Keremsiz ve Icardisiz plan yapmam mümkün değil diye düşünüyor

Ben de diyorum ki madem böyle düşünüyodu herif alınmadan önce delikanlıca çıkıp söyleseydi milyonlarca yuromuz cebimizde kalsaydı

Bu memnuniyetsiz ifade Palace’ta da vardı ya adamın vücut dili o.

Gereksiz agresiflik falan da vardı açıkçası küçümsediğini zannetmiyorum ama orada kraldım burada değilim kafası olabilir.
Fenerin zort diye kalması çok iyiydi de valla başından beri içime sinmeyen bir herifti, elimizde de patladı. Bunun parasıyla çok iyi bir orta saha alabilirdik ilk ihtiyacımız orta sahaydı, parayı buna gömdük; geçen sene en çok verim aldığımız (Icardi ile birlikte) adamı da bunun yüzünden 10 no'ya kaydırdık; takımın ayarlarıyla oynadık. Ekonomik olarak en verim aldığımız mevkiye (altını çiziyorum başka temel eksiklerimiz mevcutken) transfer yapma lüksümüz yokken parayı buna vermemiz büyük hataydı.

Ya abi herif şu Kerem Aktürkoğlu'nun gerisinde

Herhangi bir PL seyircisini kenara çekin Kerem'in son beş maçındaki tüm aksiyonlarını gösterin

Sonra diyin ki Zaha bu adamın yedeği bu adamı kesemedi

Hayırdır kötürüm mü ayakları üzerinde duramıyor mu derler

Fenerin zort diye kalması çok iyiydi de valla başından beri içime sinmeyen bir herifti, elimizde de patladı. Bunun parasıyla çok iyi bir orta saha alabilirdik ilk ihtiyacımız orta sahaydı, parayı buna gömdük; geçen sene en çok verim aldığımız (Icardi ile birlikte) adamı da bunun yüzünden 10 no'ya kaydırdık; takımın ayarlarıyla oynadık. Ekonomik olarak en verim aldığımız mevkiye (altını çiziyorum başka temel eksiklerimiz mevcutken) transfer yapma lüksümüz yokken parayı buna vermemiz büyük hataydı.
Orta saha konusundan hala emin değilim, çok iyi bir orta saha alamazdık, sponsorlar ona katkı vermeyebilirdi keza.

Genel olarak mesele motivasyondur bu konularda, Trabzon maçı sonrası daha doğru yönetip önde devam ettirmeliydik bence bir süre daha.

Tete, beceriksiz ve yeteneksiz diyebilirsin. Ortama ayak uyduramadı diyebilirsin. Ama ne suratını asıyor ne de bireysel oyunu tercih ediyor.

Ama Zaha'nın sürekli bireysel oynaması, kendisini takımdan üstün görmesi gibi şeyler can sıkıyor. Tamam abi, kalma git istediğin yere git, ama şu 3-4 ay boyunca takım için mücadele edin. Ruh hali ve vücut dili hiç iyi gözükmüyor.
suratını asmaması bize ne kazandırıyor ona bakıyorum bende kenarda oturarak 3M alsam bende surat asmam hadi zaha yine istediğimiz beklediğimiz gibi olmasa da gollerini attı bazı maçlarda katkı verdi ama bizim beklentimizin çok çok altında kaldı tete de o da yok sonuç olarak ikisinede dünya para ödeniyor ama hakkını veremiyorlar.

Orta saha konusundan hala emin değilim, çok iyi bir orta saha alamazdık, sponsorlar ona katkı vermeyebilirdi keza.

Genel olarak mesele motivasyondur bu konularda, Trabzon maçı sonrası daha doğru yönetip önde devam ettirmeliydik bence bir süre daha.
Söylediğine katılıyorum, bu iş teknik ekibin işi ama sürekli birilerini küstürmemeye çalışmak da hocayı aşırı yorar. Icardi küsmesin sahada kalsın, Kerem bizim çocuk küsmesin, Zaha'yı da idare edelim, Ziyech'i gaza getirelim, Barış da sonuna kadar oynamayı hak ediyor aman o da küsmesin vs. hepsi aynı anda zor işler. Ama Icardi kenarda bekletilip Zaha biraz daha forvette takılabilirdi haklısın, Icardi de yürüyor zaten.

Ya abi herif şu Kerem Aktürkoğlu'nun gerisinde

Herhangi bir PL seyircisini kenara çekin Kerem'in son beş maçındaki tüm aksiyonlarını gösterin

Sonra diyin ki Zaha bu adamın yedeği bu adamı kesemedi

Hayırdır kötürüm mü ayakları üzerinde duramıyor mu derler
Salmış herif maalesef salıncada keremden kotu olması dogal

1) Beklentileri karşılayacak bir orta saha alınmaması bu adamın suçu değil
2) Bu adama verilen parayla hangi bonservissiz orta saha alınabilirdi??? Yoksa Icardi yerine mi demek istediniz keza son gün haricinde doğru düzgün bonservis harcayabildiğimiz tek adam Icardi idi. Icardi yerine X bir orta saha almak ise dangalakça olurdu

Takim icinde gruplasan ileri 3lu nedeniyle kenara atıldı kıvırmaya gerek yok.

Herkesin hataları var bu süreçte ama en suçlu Zaha bu denklemde, Kerem yerinden eildi o zaman kazanamadın, Kerem leş atıyor yine kazanamadın ee abi napalım zaten bir tane adama ne yapsa tolerans gösteriliyor ikincisine de jokerimiz yok kaldı ki onu hak edecek bir şey de yapmadın.

Hiç Kerem falan demeye gerek yok veteran liginde yedek kalır şu haliyle.

Geri
Üst Alt