#16 Mustafa Sarp

Cevap: # 16 Mustafa Sarp

ben begenmiyorum Mustafa'yi, su haliyle ilk 11 oyuncusu olamaz olmamamli.

Düşündügümden iyi oynuyor ama topalın sakatlıgı gecti takdirde bençe gidicektir buyuk ihtimal

Mehmet Topal olmadığı sürece oraya şu an için Mustafa Sarp'tan başka birini koymak zor olur zaten.

Gidipte 2 senedir oturan Tobias Linderoth'u koyacak halimiz yok ya hocam ?

Topal kadar iyi bir kesici olmayabilir ama tecrübesi ön plana çıkıyor bence, oyunu okumada gayet başarılı, Topalla kıyasıya bir rekabet içinde olacaktır.

MUSTAFA CEZALI

Galatasaray'da dün Maccabi Netanya önünde Mustafa Sarp ve Milan Baros sarı kart gördü. Sarp, tıpkı Tobol maçında olduğu gibi rakip futbolcuyla duran topta itişince sarardı ve cezalı duruma düştü. Geçen sezon elle oynamadan birçok kart gören Baros ise rakibini arkadan çektiği için sarardı. Cimbom'da böylece Avrupa Ligi'ndeki üç maç sonunda toplam sarı kart 7'ye ulaştı.

https://www.maraton.com.tr/news.php?news_id=83540

hücuma daha sık katılmaya gayret etti, pasları önceki maçlara oranla daha olumluydu ama da önce de dediğim gibi bursa'dan tanıdığımız sarp zaten bu yönde fazla sıkıntıları olan bir oyuncu değildi oynadığı mevki gereği çok iyi bir tekniğe sahip olması da gerekmiyor zaten. asıl sorulması gereken kesiciliğinin orada oynamaya yeterli olup olmadığıdır ki bence yeterli değil. topal'ın eksikliği orada bu kesicilik görevini tam anlamıyla yerine getirecek başka bir oyuncu olmadığından çok hissediliyor.

topal ilk geldiğinde nasıl oynadı biraz zaman vermek lazım rijkaard tutmuşsa bu adamı bi iş vardır güveniyorum gerçek galatasaraylı mustafa sarp

Hala Topal'la karşılaştıranları anlamıyorum.. Yahu Mustafa Sarp 28 yaşında 28.. Daha ne bekliyorsunuz?? Elano da 28 yaşında farkı hissedebiliyor musunuz?? Topal ilk geldiğinde nerden geldi?? Adam gençti geliştirmesini bekleyebilirdik.. Mustafa Sarp'ın neyini bekleyeceğim allah aşkına.. Bırakın şu herifi tartışmayı.. O kafa topuna o boyla çıkamadı ya artık ilk 18'e bile almam ben.. Getir alt yapıdan bir herifi o da yeter.. En azından gelişebilir umuduyla bakarım ona.. Cumhur vardı alt yapıda o bundan kat kat iyidir..

adamı hemen asmayın ilk mactada guzel gitti golu atti bir macta gole sebep oldu diye ilk onsekize almam falan noluyo kardeşim futbol bu olabilir daha ilk macları adamın

İlk geldiğinde de düşüncem aynıydı. Şimdi de aynı şeyleri düşünüyorum. İyi oyuncu düz filan belki ama, takımı için savaşan, herşeyini ortaya koyan bir adam.

Takımda Linde daha iyi olana kadar ve Topal'da iyileşene kadar da oynayacaktır bence. Rijkaard güveniyor Sarp'a. Bu zamana kadar ki kadro seçimlerinde de az-çok belli etti zaten. Sonra da gerekirse yedek otursun. Ama kadro da olsun. Zararı yok bence.

Hala Topal'la karşılaştıranları anlamıyorum.. Yahu Mustafa Sarp 28 yaşında 28.. Daha ne bekliyorsunuz?? Elano da 28 yaşında farkı hissedebiliyor musunuz?? Topal ilk geldiğinde nerden geldi?? Adam gençti geliştirmesini bekleyebilirdik.. Mustafa Sarp'ın neyini bekleyeceğim allah aşkına.. Bırakın şu herifi tartışmayı.. O kafa topuna o boyla çıkamadı ya artık ilk 18'e bile almam ben.. Getir alt yapıdan bir herifi o da yeter.. En azından gelişebilir umuduyla bakarım ona.. Cumhur vardı alt yapıda o bundan kat kat iyidir..

kafa topuna cikmadi diye 18'e almamak.. bir kere futbolcuyu begenip begenmedigini temellendirirken ilk basta oynadigi pozisyonu dusun, Elano da 28 yasinda? ne alaka?

Sarp defansif orta saha, arkadaslarimiz "kesiciligi yeter mi?" demis, sen daha takimin seneler boyu yanindan gecmedigi bir sistemin emekleme asamasindayken; yanindaki futbolcularla daha dogru duzgun hic beraber oynamamis birini bir pozisyonda bir kafa topuna cikmadi diye ilk 18'e hic almayacaksin..

Hadi pozisyon falan onu biraktim Lincoln'un topa dokunusu Elano'dan daha yumusak. O da 30 yasinda, ama brezilya milli takimina hic giremedi ayni pozisyonda oynamasina ragmen. Bu ornekle anlatmak istedigim bir futbolcumuz hakkinda fikir yuruturken futbolcunun oynadigi sistemi ve o sistemin icindeki pozisyonuna gore ondan beklentiler nelerdir onu dusuneceksin. FR'in sisteminde orta saha vucut vucuda mucadeleden cok alan kapatarak ve daraltarak oyun bozuyor, FCB'de boyleydi, Galatasaray'da bunu yapmaya calisiyor. Mustafa Sarp'da bunu gayet guzel yapmistir. Oyle adama koyunca cotank diye oturtmak gibi fiziksel bir yaptirimi da yoktur FR'in felsefinde bu bolge icin. Busquets'i fizik olarak ezer zaten butun Man U ileri alani. Xavi'yi de, Iniesta'yi da ezer. Peki hangi orta saha daha cok sahipti topa?

Hadi onu da gectim, artik defansif orta sahayi "yana cok top atiyor, hep geriye oynuyor" diye elestirmek de sacmaligin daniskasi. O herkesin surekli muthis oyuncu dedigi Xavi'yi bir kere bile seyretmeyen adamlar bunlar, hani FR'in takiminda bir Xavi var ya, ondan bahsediyorum. Defansif adamin gorevi zaten oyunu acmak, gol pasi vermek degil. oyle yanindaki adama pas verebilecekken 60-70 metrelik pas denemesi yaparsan kirar FR yedek kulubesinin koltugunu. Son care bu paslar olmali, muhtemelen bu pasin sebebi de oyunu acabilecegin baska seceneginin kalmamis duruma gelmesidir zaten.

Mustafa su an itibari ile topu kazaninca sagina soluna bakip gorerek oynayabilecegini, sahada duzgun yer tutabilecegini, hatta gerektiginde ataga cikabilecegini gostermistir. 28 yasindadir. Hayatinda hic oynamadigi bir sistemde oynayacaktir, fizigi yerindedir, fundamental olarak duzgun bir izlenim birakmistir, FR hocasidir, yani gelisebilir!

Bu "cok yan top" vs vs.'den yakinan arkadaslar da bir seyretsinler adam akilli 433 oynayan FCB, Scolari'nin Chelsea'si vb. takimlarin "90 dakikasini" lutfen. Sadece gol pozisyonlariyla kalmayin. Hem karsi takima top gostermeyeceksin, hem de az yan top yapacaksin? Herhalde mac da 30-0 senin lehine bitecek bu durumda. Taraftar olarak biraz daha futbolu ogrenmeliyiz, sadece gol pozisyonlarini, calimlari, son anda kayarak topu kapmalari alkislamak yerine, pres kirici yan paslarini da, kademe girislerini de alkislamaliyiz, yoksa biz Balta'yi kasi gozu guzel diye oynatmiyoruz milli takimimizda banko.

ilk 11'de bile baslamasi muhtemel futbolcumuzdur Mustafa Sarp, biz de gerekli destegi gosteririz ona, (Tobi sakatlanmis yine, Mehmet Topal da ne olacak bilemiyoruz), kapasite olarak da yeterli oldugunu gostermistir, futbolu biraz da olsa yakindan takip edenlere.

Umarim cok kisi alinmaz bu yazima, su yukardaki sahis disinda. Ayrica eger biraz yasin gencse, veya yasliysa (!) su yazdiklarim icin kusra bakma es gec.

Arkadaşım ben anlatamıyorum galiba size.. Elano'yla karşılaştırırken adamların kalite farkına bak diyorum.. Onu sadece aynı yaşta olup birinin nereden birinin nereden geldiğini karşılaştırmak manasında yazmıştım öylesine..

Yeni sistemde oynayan bir Linderoth'u da gördük.. Nasıl hücuma çıkartılır bir takım görmüşsünüzdür heralde 2 gün önce?? Mustafa Sarp'ı da görmüştük hiç ileri gittiği falan yoktu..

Bu adamı Mersin'de de izledim diyorum adam sayısız küfür yiyordu diyorum.. Bursaspor'da iyi gibi gözüktü fakat yanında Kirita gibi yırtıcı oyuncular vardı.. Mustafa'yı çok rahatlatıyorlardı.. Bir de zaten Bursa için gerçekten iyi bir oyuncu yani orada iyi oynaması normal.. Mustafa gibi sürüyle oyuncu bulunabilir bu anlamda.. Büyük takım futbolcusu olmayan..

Ben daha birşey demek istemiyorum.. Siz ne derseniz deyin kutsal formayı üstüne giymiş olsa da ben bu oyuncuyu kabullenemiyorum.. Eğer ön libero transferi de yapmaz ve Topal da Linderoth kadar sakatlık süresi geçirir de bu adamı ön liberoya koymak zorunda kalırsak herşey açığa çıkar.. TSL'de her zaman başarıyı yakalarsın çünkü biz Cihan'la Orhan'ın bek oynadığı takımla şampiyon olduk.. Fakat Avrupa'da gözümüzün yaşına bakmazlar.. Gruplardan da çıkılır Sarp'la fakat devamında işte sorun yaratmaya başlar.. İlerde o kadar kaliteli adamımız gol atmak için çabalarken Mustafa çıkamaz bir kafa topuna sonra maç öyle biter elenirsin.. Ya da takımı yönlendiremez sonra kendini yırtar Keita,Arda,Kewell falan top almak için..

Ben bu adamla oluşacak bir gelecek göremiyorum.. Zaten Tobol maçı ile Netanya maçının farkını görmüş olmanız lazımdı.. Linderoth'un ne kadar fark yarattığını falan.. Bunu da göremiyorsanız zaten hiç cevap atmayın mümkünse...

Ciddi ciddi bu adamın olduğu topic'e girmek istemiyorum fakat siz yazdıkça bana cevap hakkı doğuyor en iyisi diyorum ki bekleyip görelim ve son olarak da şunu ekleyerek yazımı bitireyim : İNŞALLAH BEN YANILIRIM..!!

..::SAYGILAR::..

Bukadar iyi oynabilidigini tahmin etmemistim, sahanin en iyilerindendi, helal sana musti...

Mete Alparslan' Alıntı:
Begenilmeyen Mustafa Sarp Ayhan'i cebinden cikarir. Sonradan pisman olacaginiz seyler karalamayin.

Transfer dedikodu forumunda yazmistim. Biraz abarttik kabul :asd: Fakat cok yararli oldu takima, aynen devam.

sahanın en iyi adamıydı mücadele olarak, helal olsun...

Geri
Üst Alt