Sarper Yıldırım
Baba Gündüz
- 1 Eylül 2012
- 82.661
- 11.494
- 2.088
Tesadüf ile ve 2008 ile ilgisini anlamadım doğrusu. Burada Derbiler üzerinden bir karşılaştırma yapılıyor, şimdi ki Teknik Direktörümüz ile ondan önceki arasında. Bu konuda şu anda Riekerink bile, hem sonuçlar olarak, hem oyun olarak daha iyi bir konumda.
Ben aynı zamanda hangi platformda oynandığının pek bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Yok eğer Platformları katacak isek değerlendirmeye, uçunda Kupa veyahut Tur olan bir derbinin stresi daha yüksektir. Tabi aynısı Lig için geçerli, eğer o derbi liderliği kapma, kaptırma veya Şampiyon olma konusunda direk ve kritik bir önem taşıyor ise.
Çok belli değil mi niye kastettiğim?Diyoruz ki 2008 için,takım camia kenetlendi de şampiyon olduk.Aynısı o kazandığımız kupa finalleri için de geçerli.Birini kabul edip diğerini etmemek tutarsızlık oluyor.Yarın kupa finali olsa ben inanıyorum Galatasaray yine kazanır bir şekilde.Ligdeki alelade maçlarla onları bu yüzden bir tutamazsın.
Niyesini falan bilmem,ortada 2 istatistik var.Kupada sürekli yenerken ligde de tam tersi.Bunu tesadüfle açıklamak fazla basite kaçmak oluyor bence.Rie'nin o kupa finallerini o yüzden böyle yorumluyorum.Ligde de 2-2 biten derbinin ilk yarısı hariç bir cacık oynamadık.