1959 Öncesi Şampiyonluk Başvurusu Hakkında TFF Başkanı Konuştu

Adamlar işi ciddiye bindirdi 2-3 kişi ile kamuoyu yaptıklarını sanıyorlar ama bizim GS'lilerden çıt yok hakikatten utanıyorum beni çıkarsınlar TV'ye tüm ülkeyi ikna ederim.

1928-29-30-31-36-48-52-53-54-55-56-57-58 şampiyonları kimler? bu soruyu sorun FB'li tarihçilere bakalım ne cevap verecekler.

Milli Küme denilen aslında bir diğer adı ile Milli eğitim kupası. İstanbul-İzmir-Ankara liglerinde derece yapan takımlar geliyor ama aynı dönemde Çukurova,Trabzon,Eskişehir ve Konya bölgelerinde ayrı ayrı ligler oynanıyor ama bunların derece yapanları Milli Küme organizasyonuna katılamıyor. Milli Küme asıl lig olan İstanbul Ligi sonrasında oynandığı için takımlar için angarya görülüyor ve çoğu kez katılmak istemiyorlar ama cezası olduğu elmecbur katılıyorlar bunların haberleri dönemin gazetecisi Halit Kıvanç çok kez köşesinde yazmıştır. Yani aslında bu ligin ulusal bir ehemniyeti yok. Milli Küme 1938 ya da 1939 gibi sezon ifade etmeyen tek yıl içerisinde 2 ay civarında tamamlanan bir turnuva örnek şöyle 1938'de İstanbul Ligi oynanıyor ve diğer ligler sonra 1939 bahar ayında milli küme oynanıyor yani ne nizam var ne bir şey ki her yıl düzenli olarak yapılmıyor.

Diğer Türkiye futbol birinciliğine değinmiyorum bile başlı başına bir skandal. Eleme usülü 3-4 maç ile alınan bir TSYD kupası gibi bir şey zaten. Kura çekimi ile üst tura çıkmalar mı ararsınız hava karardığı için ertelenen ve yine kura ile üst tura çıkan mı ararsınız ne ararsanız var.

Yani özetlersek kimin eli kimin cebinde belli olmayan ülkenin her köşesinde futbol oynanan ucubik bir dönemi tarihe tecavüz edercesine kabul ettirmeye çalışıyorlar bizim yönetim ve camia ise uyuyor.

üstte yazdığım yılların şampiyonları yok o yıllarda başka turnuvalar oynanıyor yani FB mantığına göre tarih kesikli olacak. 1936 şampiyonu yok ama 1937 var gibi.

%100 olumlu olarak çıkacak bu karar.Ülke Sirke dönmüş zaten gece uyuyoruz sabah kalkıyoruz.Kabine değişmiş.Merkez bankası başkanlarını Gezegen liderimiz yalama yaptı canı sıkılınca değiştiriyor.Bu ortamda Gezegen liderimiz çıkıp fener 2020-2021 sezonu şampiyonu ligi kapattım dese kimse bişey diyemez.

Bu şampiyonluklar bence de doğru şekilde sayılmalıdır. Bu ezik camianın algı oyunuyla değil inceledim bir sürü şampiyonluğumuz var kuşlar işine gelmediği için bunlar Türkiye kupası falan demiş alakası yok.

30 küsür şampiyonluk deniyor bizim için bunun için bunca sene nasıl çalışma yapılmamış.

3-4 tanede bize verip 5 yıldızda buluşturacaklar gibi bir his var bende ama normalde böyle bir şey imkansız olmalı,hukuk devletinde tabi.Kabile değil.

Bu is olmaz. Sadece "bakin biz elimizden geleni yapiyoruz, fakat herkes bize karsi" hamlesi bu.. ve daha da önemlisi dikkatleri baska yere cekip Ali Koc ve yönetimin basarisizligini ört bas etmek hamlesidir bu. Bu isi yapsaydi zaten Aziz Yildirim yapardi.

Son düzenleme:
Başkan kapıyı sonuna kadar açmış,yıldızları eklerler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Al bu da sana kapak olsun Göttekin.

Arkadaşlar topluca Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç'e yazsak onlarda Mehmet Şenol'u yayına alsa esasında gerçekleri anlatır Mehmet abi ve bayağı gündem oluşur. Şu an Mehmet Şenol'u yayına alabilecek tek adam bunlar.

Yayını ben ayarladım. Benim Galatasaraylılığımın zekatı mevcut Galatasaray yönetimini teker teker fanatik Galatasaraylı yapar.

senol.webp

Yönetmi bırak divan kurulu vs. Toplanıp basın toplantısı yapmalı.

Bu işin sonu peşkeş, Nihat iti alışmış zaten peşkeş mamalanmaya, uzun adam sağolsun...

Biran önce birleşip gündeme çift bacak dalmalıyız

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Yönetmi bırak divan kurulu vs. Toplanıp basın toplantısı yapmalı.

Bu işin sonu peşkeş, Nihat iti alışmış zaten peşkeş mamalanmaya, uzun adam sağolsun...

Biran önce birleşip gündeme çift bacak dalmalıyız

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Bizim camiada şu an herkes seçim ile uğraşıyor.

Hala yönetimden ses yok. Koç bunları da mamalamış heralde, başka bir açıklaması yok.

Geri
Üst Alt