1959 Öncesi Şampiyonluk Başvurusu Hakkında TFF Başkanı Konuştu

Akp'liye laf anlatmaya benziyor. Çalışma metotları da aynı. Yandaş kanallarla, trollerle yanlışı doğru göster; itiraz edeni itibarsızlaştır.

Sizce sonuç ne olur olanlara şaşırmıyorum herşeyi bekliyorum ne hukuk kaldı ne adalet malesef

Küfür birikimimi anlık guncellestiriyorum. Belki lazım olabilir bu konu altında. Enternasyonal takılıp hazineye Türkçe dışında Hollandaca ve Ingilizce den uyarlanmis enstantaneler ekledim

Bunlar hala biz daha önce böyle bir dilekce yollamadik ve 28 Sampiyonluk icin basvuru yapmadik diyor ?

Hocam münferit başvuruya gerek yok. 2002'de bu yıldız sistemine geçildiğinde tahkim karar vermiş o dönem BJK başvurmuş FB'de isteğini söylemiştir ve karar bağlanmış kesin hüküm var. 1957 öncesi dahil edilemez diye yani bu olayı şöyle anlatayım;

Bugün örnek veriyorum Adana Demir gitti 59 öncesi için başvurdu ve reddedildi bu FB-BJK-GS ve diğer tüm takımlar için geçerli. 59 öncesi takımlara göre değişen bir şey değil yani karar tektir.

Hocam münferit başvuruya gerek yok. 2002'de bu yıldız sistemine geçildiğinde tahkim karar vermiş o dönem BJK başvurmuş FB'de isteğini söylemiştir ve karar bağlanmış kesin hüküm var. 1957 öncesi dahil edilemez diye yani bu olayı şöyle anlatayım;

Bugün örnek veriyorum Adana Demir gitti 59 öncesi için başvurdu ve reddedildi bu FB-BJK-GS ve diğer tüm takımlar için geçerli. 59 öncesi takımlara göre değişen bir şey değil yani karar tektir.

Sagol, artik kafam karisiyor!

Mantikli düsünce, bunlar bosuna Medya yapiyor o 28 Sampiyonluk bunlara verilemez!

Olağan koşullarda mümkün değil boşa germeyin kendinizi

ha olağanüstü şeyler olursa ligden çekilmeyen cimbomlu değildir. Adriyatik liginde filan oynarız güzel olur.

Rusya ligine dahil olalim. Rubin Kazan ile maç yapalim. Vladivostok sehrine uçalım. Avrupa fatihinden sonra Rusya fatihi olalim. Gülelim eglenelim

Kafa karışıklığı yaratarak menfaat devşirme durumunda olanlar için gerçek durumu somut örneklerle açıklayalım arkadaşlar.Hatta bu bilgileri bizim yöneticiler bile okuyup savunma tezini bunun üzerine kurarsa herkes ikna olacaktır.
1.Türkiye'de Profesyonel Futbol Organizasyonu ne zaman başladı ve adı geçen organizasyonlar Profesyonel midir? Değilse benzer organizasyonlarda hak iddasi başka alanlara yansır mı?
Türkiye'de Profesyonel organizasyon 1951'de başladı ve BJK'nin de sonradan eklenen şampiyonluklari bu döneme denk geliyor (Aslında bu durumu en iyi onlar biliyor ancak neden hâlâ kamuyu önünde görüş bildirmediler ilginç).BJK haricî sezonlarda yerel lig oynandı profesyonel anlamda ve ulusal sampiyon çıkmadı.Hatta Avrupa'ya Galatasaray gönderilmesine rağmen (bu bile yeterli bulunmadı kriter açısından) bir önceki sezon bize bile şampiyonluk verilmedi.
Sorunun ikincisi bölümünde federasyon tarafından düzenlenen benzer amatör şampiyonalar var mı ve bunlar başka davalara emsal olur mu demiştik.Evet, amatör olarak aynı takımlar aynı adlarla altyapı liglerini hâlâ oynuyor ve lig sıralamasına giriyor.Hukuki açıdan aynı durum; profesyonel organizasyon ve oyuncu yok, düşme yok, federasyon düzenliyor ve bir şampiyon çıkıyor!

2.Peki adı geçen Mili Lig ve Milli Küme organizasyonuna benzer ligler hâlâ günümüzde var mı?Bu ligleri nereye koymak gerekir?
Aslında birebir olarak şu an en benzer örnek İngiltere FCup şampiyonası.Bilmeyenler için söyleyelim, İngiltere'de hâlâ 3 organizasyon var: Premier Lig,FCup, İngiltere Lig Kupası.FCup İngiltere'nin en eski kupası ve amatör dönemden başlıyor.Sampiyonu da diğer İngiltere Lig kupası şampiyonu gibi Avrupa'da UEFA kupasına gönderiliyor.Bu lige federasyona kayıtlı bütün takımlar katılıp bir şampiyon çıkıyor.Ancak bu şampiyonluklar Premier Lig şampiyonluğu sayılmıyor, organizasyon kendi mecrasında devam ediyor.Zaten Şampiyonlar Ligi'ne de Premier Lig sıralaması esas alınıyor.Aslinda adı geçen organizasyonlar aslında bu.Tek şanssızlığı FB'nin;İngiltere'de bu organizasyon devam ediyor,bizde kaldırılmış.Tipki UEFA'nin 2000 yılından önce Kupa Galipleri Kupası'ni kaldırmış olması gibi.FB'nin de yapmak istediği tam da bu işte.FCup'u Premier Lig şampiyonluğu,Kupa Galipleri Kupası'ni UEFA Kupası şampiyonluğu saydırmak istiyorlar.Ama yemezler! Mesela UEFA dediğimiz durumu geçerli saymıyor olacak ki 2024 yılında tekrar Kupa Galipleri Kupası'ni oynatacak ve Avrupa'da 3 kupa organizasyonu devam edecek.Burda extra kafa karışıklığı yaratacak bir durum da eee Şampiyonlar Ligi adı da Şampiyon Kulüpler Kupası idi.İsim değişikliği olabilir ama organizasyon sonlanıp başka organizasyonun yerine sayılamaz.Tam da "Şark kurnazlığı"denilen durum!FB'ye tavsiyem ise tıpkı FCup ve Kupa Galipleri Kupası'nda olduğu gibi adı geçen organizasyonların tekrar Türkiye'de oynanmasını sağlamak olabilir.

3.Son olarak adı geçen ligler için kazanımlar istenirken cezai yaptırımlar da üstlenilecek mı?
O yıllarda hatırlatmak gerekirse iki lig paralel şekilde oynanıyor, Fenerbahçe biz sampiyon olmayalım diye şike yapıyor,maça çıkmıyor ve hükmen yeniliyor !.Şike de zamanaşımı olamadığı için o ligleri sayarsak o lige ait cezai yaptırımları da üstlenmiş oluyorsunuz doğal olarak.Tipki miras hukukunda olduğu gibi; alacakları üstlenmiş olursanız borçları da ustlenirsiniz.Peki Fenerbahçe başvurusunda samimi ise maddi kazanımlar, tazminatlar isterken küme düşme cezasını da içeren cezai yaptırımları da üstlenmeyi kabul ediyor mu? Ya da federasyon bunu uygulamayı taahhüd ediyor mu?Rab bena hep bana olmaz!

Özetle kafa karışıklığı yaratacak söylemeler ile medya baskısı ve tarafları yöneticiler ile birlikte bir operasyon çekilmek isteniyor.Biz buna engel olup saydığımız gerçekleri her yerde anlatalım ki "vicdan sahibi herkes"bu oyuna gelmesin.

Son düzenleme:
Rodop'u dinledim şimdi TFF'den 2-3 kişi ile konuşmuş diyor bu karar TFF'yi ve tahkimi aşar. Ya yerel mahkemeye devredecekler topu ya da 2-3 yıl sürebilecek bir inceleme olacak haliyle olmayacak diyor. TFF'ye kalsa dünden kabul ederler ama yapamıyorlar kolay iş değil diyor.

ne kadar güvenirsiniz bilemem.

Sonuç bekleyip şu sıralar kendinizi bağlamayın. Ne zaman iktidar sıkışır, gündem lazım olur TFF devreye girer. Haa karar ne yönde olur o da iktidarın ne kadar sıkıntıda olduğuna göre değişir.

1959 yılı öncesi doğmuş forum üyelerimiz,abilerimiz varsa bizi bu konuda ve o dönemler hakkında aydınlatabilirler mi ?

Rodop'u dinledim şimdi TFF'den 2-3 kişi ile konuşmuş diyor bu karar TFF'yi ve tahkimi aşar. Ya yerel mahkemeye devredecekler topu ya da 2-3 yıl sürebilecek bir inceleme olacak haliyle olmayacak diyor. TFF'ye kalsa dünden kabul ederler ama yapamıyorlar kolay iş değil diyor.

ne kadar güvenirsiniz bilemem.

Öyle olur zaten , ordanda birsey cikmaz .

Ünal Aysal: "Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon olarak hepimiz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Ama bu bizlerin modern futbolun hedeflerinden vazgeçip geçmişe dönmemizi gerektirmez. O dönemin futbolu ile bugünkü futbolun kurumları ve kuralları artık çok farklı." (Akşam)
Ünal Aysal: "Fenerbahçe'nin bu başvurusu bana 'İflas eden tüccar eski defteri karıştırır' atasözünü hatırlatıyor. Bu konuda Fenerbahçeli dostlarımızın ortaya böyle bir öneri getirirken ciddi olduklarını da zannetmiyorum."
Ünal Aysal: "Sorun tarihsel olayların değiştirilmesi ile ilgili değil. Modern futbolun kurumsal yapısının yeniden kurgulanarak yeni kriterler ve kurallarla şampiyonlukların düzenlenmesidir. Özetle, elma ile armutun aynı 'meyve' sayılarak beraber tartılması hiç mantıklı sayılamaz"
Ünal Aysal: "TFF'nin bu müracaata vereceği olumlu cevap Türkiye'de zaten gittikçe kurumsal çatısı çatırdayan, tarafsız ve modern futbol yapısının iyice geçmişin vesayeti altında enerjisini kaybedip çökmesine sebep olabilir."

Ünal Aysal: "Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzon olarak hepimiz geçmişimizle gurur duyuyoruz. Ama bu bizlerin modern futbolun hedeflerinden vazgeçip geçmişe dönmemizi gerektirmez. O dönemin futbolu ile bugünkü futbolun kurumları ve kuralları artık çok farklı." (Akşam)
Ünal Aysal: "Fenerbahçe'nin bu başvurusu bana 'İflas eden tüccar eski defteri karıştırır' atasözünü hatırlatıyor. Bu konuda Fenerbahçeli dostlarımızın ortaya böyle bir öneri getirirken ciddi olduklarını da zannetmiyorum."
Ünal Aysal: "Sorun tarihsel olayların değiştirilmesi ile ilgili değil. Modern futbolun kurumsal yapısının yeniden kurgulanarak yeni kriterler ve kurallarla şampiyonlukların düzenlenmesidir. Özetle, elma ile armutun aynı 'meyve' sayılarak beraber tartılması hiç mantıklı sayılamaz"
Ünal Aysal: "TFF'nin bu müracaata vereceği olumlu cevap Türkiye'de zaten gittikçe kurumsal çatısı çatırdayan, tarafsız ve modern futbol yapısının iyice geçmişin vesayeti altında enerjisini kaybedip çökmesine sebep olabilir."
bAŞKan

Bilmedigimden soruyorum Kabul edilirse Ali Koç Türkiye'de en fazla Şampiyon olan kulüp başkanı olarak tarihemi geçecek, yada Emre Belezoğlu en Fazla Şampiyon olan Hoca olarak Fatih Terim'i geçecekmi ??

ünal başkan yine noktayı şikecilerin mabadına koymuş. "iflas etmiş tüccar eski defterleri karıştırır. "

Ulu baskomutan Ünal Aysal baskanimiz yine klasini konusturmus ve Fener'e güzelce saplamis. Seviliyorsun baskan :hat:

122841_113457.jpg

Geri
Üst Alt