2.Kez UEFA Avrupa Ligi'ni Almaya Ne Dersiniz?

UEFA Kupasi degersiz olsa bu kupayi kazananlar niye iyi takimlar?

Chelsea

Atletico

Porto

Hepsi de kupayi kazandigi dönem baya iyidi (Porto suan kötü olsa bile Chelsea ve Atletico Devler Ligi'nde yari final oynuyor)

Murat bence kendini yorma dostum, maaleef biz Türk'ler aynı zaman hem aşağılık kompleksine hemde yükseklik kopleksine sahibiz.

Nerde ne yapabileceğimizi neyi başarabileceğimizi hiç ama hiç bilmiyoruz, tüm mesele aslında budur.

Biz kısa vadede Dortmund, A.Madrid gibi çok ama çok çok çok iyi bir takım oyunu oynamadığımız sürece( ki görüyoruz hiç bir zaman sistemli bir futbol oynamayı beceremiyorz) en az bir 10 yıl daha kesinlikle ve kesinlikle ş.liginde finalin yarı finalin f sini dahai göremeyiz.

tabi klubü Chelsea,City, Paris gibi arap zenginleri almazsa.

Süper starlarlada takımı donatacak bir gücümüz de olmadığına göre, ha bir de unutmadan şu saçma sapan fedarasyonlar ve bu dandik yabancı kuralı kalkmadan arkadaşlar daha çok 10 yıllarca ilerki zamanlarda Ş.ligi finali hayalleri kurarlar.

Bugün yaşı 25 olan bir arkadaşımız belki 45li yaşlarında görebilir Allah izin verirse.

Bazı şeyleri mantıklı düşünmek lazım, ama bizde klüp ve taraftar olarak biraz mantık olsaydı 2001'de Lucescu gibi adamı göndermez avrupada en azından uefada 2- 3 kupa sahibi olurduk.

Ne geldiyse başımıza haddimizi bilmediğimizi için geldi Türk futbol takımlarımızdan yana zaten.

Bu ne konu lan? Ulan ben takimimi Videotona karsi görmek istemiyorum. Anfield Roadlarda, Old Traffordlarda, Bernabeularda, Calderonlarda, San Sirolarda görmek istiyorum. SL müzigini TT Arena da dinlemek istiyorum. Bundam daha güzel sey olabilir mi?

Devlerle mücadele etmek, onlarla yarismak, onlara kafa tutmak ve mümkünse onlardan biri olmak bizim vizyonumuz olmali. Avrupa Ligini bircok takim takmiyor dogru dürüst.

Hemde para icin SL ye ihtiyacimiz var.

Ben de buna yakın düşünüyordum işin aslı ama şampiyonlar liginde gruptan çıkmanın dahi getirdiği büyük prestiji gördüm. Özellikle 2000'den sonra geçtiğimiz uykudan dolayı Avrupa!ı gençler Galatasaray'ı tanımıyor hor görüyordu. Şimdi çoğu saygı duyuyor. Adamlar her sene gruplardan çıkıyor diyorlar. Maddi ve sportif olarak bir yana benim için önemli bir olay tanınırlık ve prestij. Dün oynanan Benfica-Juventus maçı pek çok kişinin umrunda bile değilken ŞL'de gruplardan sonraki ilk maçlar için bile videolar, görseller hazırlanıyor yabancı sitelerde.

Sonuçta bizim bulunduğumuz yer belli, hedefimiz belli. Ama futbol bu oldu da elendik, geçtik UEFA'ya. O zaman hedefi kupa olarak koymalıyız ve bunun için zorlamalıyız tabii. O ayrı.

Murat bence kendini yorma dostum, maaleef biz Türk'ler aynı zaman hem aşağılık kompleksine hemde yükseklik kopleksine sahibiz.

Nerde ne yapabileceğimizi neyi başarabileceğimizi hiç ama hiç bilmiyoruz, tüm mesele aslında budur.

Biz kısa vadede Dortmund, A.Madrid gibi çok ama çok çok çok iyi bir takım oyunu oynamadığımız sürece( ki görüyoruz hiç bir zaman sistemli bir futbol oynamayı beceremiyorz) en az bir 10 yıl daha kesinlikle ve kesinlikle ş.liginde finalin yarı finalin f sini dahai göremeyiz.

tabi klubü Chelsea,City, Paris gibi arap zenginleri almazsa.

Süper starlarlada takımı donatacak bir gücümüz de olmadığına göre, ha bir de unutmadan şu saçma sapan fedarasyonlar ve bu dandik yabancı kuralı kalkmadan arkadaşlar daha çok 10 yıllarca ilerki zamanlarda Ş.ligi finali hayalleri kurarlar.

Bugün yaşı 25 olan bir arkadaşımız belki 45li yaşlarında görebilir Allah izin verirse.

Bazı şeyleri mantıklı düşünmek lazım, ama bizde klüp ve taraftar olarak biraz mantık olsaydı 2001'de Lucescu gibi adamı göndermez avrupada en azından uefada 2- 3 kupa sahibi olurduk.

Ne geldiyse başımıza haddimizi bilmediğimizi için geldi Türk futbol takımlarımızdan yana zaten.

Kesinlike katiliyorum her kelimeye..

BU ARADA:

UEFA Avrupa Ligi oynayan Juventus dün 1-1'i bulunca nasil sevindi hatirlayin

Antonio Conte ve tüm oyuncular cildirdi!

Kesinlike katiliyorum her kelimeye..

BU ARADA:

UEFA Avrupa Ligi oynayan Juventus dün 1-1'i bulunca nasil sevindi hatirlayin

Antonio Conte ve tüm oyuncular cildirdi!

Bizim onlari saf disi biraktigimizda nasil zirladiklarini hatirla ozaman.

Ayrica Avrupa Ligi finali bu sene onlarin stadlarinda, ondan final oynamak istiyorlar.

Şampiyonlar Ligi'nde oynamak yerine UEFA'da oynamayı istemek Süper Lig'de küme düşmemeye oynamak yerine Bank Asya'da şampiyonluk istemeye benziyor biraz. Şampiyonlar Ligi ile UEFA Avrupa Ligi arasındaki fark 90'lı yıllara nazaran epeyce açıldı. Ben hatırlarım çocukken Trabzonspor'un bile UEFA Kupası ön eleme turu maçı olduğunda büyük bir ilgi oluyordu gerek medya gerek halk tarafından. Galatasaray-Katovice, Fenerbahçe-Botev-Sigma Olomouc, Beşiktaş-Kosice gibi maçları heyecan içinde izlerdik. Bursaspor'un İnter Toto Kupası maçları ulusça izlenir olmuştu. Bir UEFA Kupası ya da Kupa Galipleri Kupası finalleri günler öncesinden konuşulurdu sosyal medya olmamasına rağmen.

Şimdi bırakın bu tarz maçları Beşiktaş ya da Trabzonspor ŞL maçı oynarken bile çoğu kesim ilgisiz kalabiliyor. Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi maçları dışında ülkece takip edilen Avrupa maçı yok gibi bir şey. Zaten büyük kulüpler UEFA Ligi'nden elenmekten çekinmiyor. Bazıları bilerek yedek takımlarını yolluyor. Örneğin geçen yıl k.çı kırık Napoli bile kupayı önemsemeyip Plzen'den fark yedi. Lazio Perşembe akşamı Fb ile çeyrek final maçını oynamadan 3 gün önce Pazartesi akşamı Juventus'la Serie A maçına çıktı. Son yıllarda dandikleşen İtalya Ligi bile kupaya değer vermiyor. Bu sene biraz da olsa toparlanma var denebilir. Çünkü çeyrek finalden itibaren hep köklü diyebileceğimiz takımlar oynadı ama son 6-7 senede Braga'nın, Fulham'ın, Middlesbrough'nun final oynadığı bir turnuvaya dönüştü bu kupa.

Ancak Şampiyonlar Ligi'nde grupta 3. olunursa kabul edilebilir UEFA'da oynamak. Yoksa Temmuz sıcaklarında İsrail'den Maccabi Netanya, Estonya'dan Levadia Tallin, gruplarda Kıbrıs'tan AEL Limassol, 3. turda Bate Borisov gibi takımlarla oynamak gayet sıkıcı hele ki 2 senedir Şampiyonlar Ligi atmosferini uzunca yaşamış bir camia için. Ha bir de bu kupaya katılsak kesin alırız diye bir olay yok. İkinci yarıdaki halimizle çeyrek final bile yapamazdık muhtemelen. Ayrıca kupayı alabilmek için toplamda 20 küsür maç oynamak gerektirdiği için lig şampiyonluğunu da baltalayan bir organizasyondur UEFA. Her Perşembe-Pazar maç trafiğini kaldırmak kolay iş değil. En güzel yanı ise UEFA'da kolay takımları yenerek kazandığın puanlarla Şampiyonlar Ligi grup kuralarına üst torbalardan girebiliyor oluşun. Örnek: Benfica'nın ŞL'de seri başı olması..

Aynen.

Sampiyonlar Liginde maksimum Ceyrek Final görecegiz.

Ama Avrupua Liginde kupayi alabillirz....Prestij icin de baya iyi...

Tamam derim.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

bu konuda tarftarın nabzını ölçmeye ne dersiniz arkadaşlar.

özellikle konuyu açan Murat arkadaşımdan ricam bu konu hakkında bir anket oluşturabili misin konuya ek olarak.

Her nekadar Sampiyonlar Ligi'ni istesek bile 2.kez UEFA Avrupa Ligi'ni almaya ne dersiniz?

Türkiye'ye Avrupa'dan gelen 3.kupa olur, hepsi de bizden. Fener'i en az 5-10 sene psikolojik olarak geriye götürecektir.

Takimin mevcut durumu ve selameti acisindan UEFA Avrupa Ligi daha makul gibi duruyor. Eger ligi 3.bitirirsek son playofflarda eleniriz yüksek ihtimal.

Bu sene bizim eledigimiz Juventus kupayi alacak gibi duruyor, 11 aralik'ta eger Sneijder o golü atmasa kupayi alan biz olacaktik.

Sampiyonlar Ligi'nin maddi getirisi her anlamda daha fazla olmasina ragmen UEFA'nin manevi degeri bambaska.

BU DURUMA GÖRE SNEİJDER DERHAL GÖNDERİLMELİ

Hayir, Sampiyonlar Ligi'nin prestiji tamamen farkli. Gruptan cikmak Avrupa Ligi'nin kazanmaktan daha prestijli. Kalalim da CL'ye, cikamazsak gruptan o zaman dusunuruz Avrupa Ligi'ni. Hala sansimiz var direkt CL'ye katilmak icin, bu son haftalarda biraz sikarlarsa kendilerini yapabilirler.

her uefa muhabbetti geçtiğinde herkes "ooo alırım bi dal" kafasında.bana kalırsa kupayı almak öyle sanıldığı kadar kolay değil.bir dünya maç oynuyorsun, hele ki kadromuzun kilit adamlarının da ileri yaşlarda olduğunu hesaba katarsak bir bakmışız lig gitmiş elimizden.

UEFA Kupasi degersiz olsa bu kupayi kazananlar niye iyi takimlar?

Chelsea

Atletico

Porto

Hepsi de kupayi kazandigi dönem baya iyidi (Porto suan kötü olsa bile Chelsea ve Atletico Devler Ligi'nde yari final oynuyor)

Gören de Viktoria Plzen falan aliyor sanacak kupayi. Katilan takim sayisi fazla ve Sampiyonlar Ligi'nden gelenler ekstra heyecen katiyor, bu sebeple her ülkeden fazla fazla kulüp bu kupaya takim yolluyor.

Ülke puani kasmak icin bire bir resmen. Sampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi galibiyeti arasinda puan farki yok yani biz ceyrek final oynayip elendigimizde 24, Fener yari finalde elendiginde 23 puan toplamisti sanirim.

Ülkemizin Sampiyonlar Ligi'ne bir fazla takim yollamasi bu ülke puanina bakiyor.

söylediğin takımlar uefa kupasını hedefleyen takımlar mı? Cl'de gidip 3. olursak tabi ki biz de almak isteriz uefa kupasını ama bizim yerimiz Cl'dir artık. Kupa kazanmak değil sonuçta mesele süreklilik sağlamak.

AL kimsenin tikinde degil, sadece final macinin izlenme statistikleri cl ceyrek finalin 3/10'u oraninda imis ,ki bu da joke of a tournament oldugunu gostermeye kæfi

cl'de her yil grubtan cikmali IMVHO

HAYIR

Her sene Sampiyonlar Liginde gruplarda oynamak varken ne UEFA Kupası? Son 12 yılda Chelsea hariç kim kazandı kupaları desem kafasından sayabilen 1-2 kişi dışında kimse çıkmaz. O bile mucize ya. UEFA Kupası loserların kupasıdır. Dün Juventus Benfica maç yapmış burada yazanlar olmasa haberim dahi olmazdı. Diğer iki takımın ismini bile bilmiyorum ki her ligi takip ediyorum ben sürekli.

Bu sene UEFA Kupasında gruplarda hangi takımlar vardı? Dandik bir kupa.

UEFA Kupasını almakta bizi Avrupa Fatihi filan yapmıyor. O başarı ile sadece Türkiye'de övünebilirsiniz. Türkiye dışında gülerler adama 14 yıl önce kazanılmış bir kupa için.

Bizim popülertimizi Avrupa'da arttıran şey CL'de yaptıklarımız. Kime ne 12 yıl önce kazandığımız kupadan. Drogba Sneijder filan gelir mi sizce UEFA Kupasında oynamak için? Yapmayın allah aşkına.

Türkiye Liginde ki şampiyonluk bile umrumda olmaz direk gidebilsek CL'ye. Küçük hedefler bunlar. Banane takımım Lazio'ya Kasımpaşa'ya karşı ne yapmış.

bu sene juve real gibi bir gruptan çıkamayıp 3. olup final oynasak filan fena olmazdı ama öncelik cl. direk uefa kupası olmaz yerimiz artık şampiyonların olduğu lig .

UEFA kupasınıda gelin alın diye bekliyordu tabii..

Arkadaşlar uyanalım artık lütfen, eskidendi futbolda takımlar arasındaki fark. İki kupada da yarı finale gelen tüm takımlar "insan üstü"

bir takım oyunu ortaya koyuyor. Evet belki CL vitrin olabilir en spekteküler oyuncuların sahnesi olabilir ama ; kusura bakmayın hiçte elinizi

kolunuzu sallayarak alınabilecek bir kupa değil Kupa iki.

Bizim yada başka bir takımın kazanma konusunda ise, yine top class takımlar haricindeki tüm takımların ben UEFA da olduğu gibi CL yide pek ala kazanabileceğini düşünüyorum. Leverkusen, Monaco, Porto gibi takımların her nekadar dönemsel de olsa final oynadığını varsayacak olursak bence imkansız değil.

CL yi kazanmak nekadar zor ise, UEFA yı da kazanmak ta onun kadar zor. Uefaka katıldığımız zaman kazanacağımız garanti olmadığı için CL yi şu şartlarda tercih ederim.

Belki klişe olacak ama Super Cup larda uefadan gelen takımların CL den gelene nazaran daha bir takım olduğu herzaman aşikardır. Uefayı genelde kazanan takımlar türlü cefaları aşarak çeşitli engellerle tam manası ile takım olarak gelmiştir. CL yi kazanan tarafsa zaten hep oradadır. Hollywood fetişizmi gibi. "Güçlü zenginler ile fakir ama birbirine bağlı iki grubun karşılaşması "

Geri
Üst Alt