#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dün gayet iyidi bence, 3-4 tane net golluk assist yapti, calimlari iyidi, kosulari felan, Bruma en iyi sag kanat oyuncumuz su an.

Dün Dortmundlu bir arkadaşım destanlar yazıyordu Bruma hakkında. Dedim allah allah bu hiç maçları görmüyor neden böyle diye.

Adam diyor U20 dünya kupasında coşuyordu Pogba ile beraber en çok öne çıkan çocuk du diye. Sonra dedim Pogba gelişti ama bizimkisi geriledi diye. Inanmiyor yahu, şimdi sezon sonuna kadar bütün maçlarımızı izleyeceğini söyledi.

I am the one who knocks!

ama hakkatende oyle simdi, bruma dunyanin en iyi 5 yetenekleri arasinda gosteriliyodu bize geldigi sene.
real madridli bi arkadastan duymustum ismini sonra gitti u20de costu ve kulubuyle kavgali sekilde ayrilip biz aldik...(baya sevinmistim)

sonra capraz baglari koptu ve atletizmi geriledi...yani senin dediginde dogrudur

ama yasi halen 19-20 daha en az 2 sene ustunde durulmasi gerekir... hicmi kafaniz businesse calismiyo 11 mil'lik yatirim 1 sene sonra zarar edilerek satilirmi ya.

mesela ayni u20 turnuvasinda quintero diye bi topcu vardi brumadan pogbadan fln cok daha potansiyelli ama adam porto'da istenilen seviyede degil henuz...ona ragmen bu sezon 30 mac yapmis 2 gol atmis...adamlar gelismesini bekliyor 4 gozle cunku bi gelistirdimi kendini dunyaya bedel olacak.

laf atanlar var ne bekliyorsunuz adamin maradona gibi cosucaginimi biraz sabir yahu.
daha ne yapsin bi oyuncu? kactane asisti yendi birazda destek olun bi.

Bizim taraftar grubu her maç 3 gol bekliyor atamazsa kazık

20 yaşında olduğunu, daha ilk kez bu kadar uzun süre bizde maç oynadığını çabuk unutmuslar

Maç eksiği var, sakatlıktan çıktı. Ayrıca o yaşta tek bildiği şey asılmak olan adamların onun kafasının tedirginlikle dolu olduğunu farketmemesi çok normal.

Hoca aslinda sunu denemeli :

Sag kanat : Yasin / Sol kanat : Bruma

Maç eksiği var, sakatlıktan çıktı. Ayrıca o yaşta tek bildiği şey asılmak olan adamların onun kafasının tedirginlikle dolu olduğunu farketmemesi çok normal.

lkrwtf.gif

Bir asist yaptı diye olumlu tarafından bakılmış biraz...Bu sonuncusu kadar kendini gösterebileceği maçı bir daha zor bulur. Karabük' ün ilk golünde skor 7-8 e 1 filan olmadıysa bunun baş sebebi Umut ve Bruma' nın oyuna katkı verememeleridir, Bruma' nın maç boyunca çok rahat pozisyonlarda yaptığı top kayıplarını birisi derlese ortaya efsane bir video çıkacağından eminim!. Bruma-Umut yerine şu maçta Emre-Burak olsa (Roben-CR demiyorum bakın!) sezonun gol rekoru işten bile değildi. Kaldı ki tam Sinan' ın patlayabileceği bir maçtı, Hamza Hoca' nın niye hiç şans vermediğini anlayamıyorum...

Tekrara düşmüş olsam da söylemeden edemiyorum; Avrupa' nın zengin kulüpleri her yıl Bruma gibi onlarca genç yeteneğe yatırım yapar, çoğunluğu beklentiyi karşılamasa da bu riski almak zorundalar rekabette tutunabilmek için...Bruma' nın bizdeki seyri alabildiğine olumsuz maalesef, kulüp mali yönden şu halde ve çok sayıda mevkiye banko adam lazımken, 7-8 veren olsa da paketlense keşke sezon sonu...

Bruma GSye alinirken bu transfere cok karsi cikmistim. Yabanci siniri varken, yabancilari en kalitelisinden almamiz gerektigini düsünüyordum. Üst düzey bir kanat alacaktik, lider ve ögretici bir oyuncu. Bruma yavas yavas rotasyonda dakikalar alarak, eksik yönlerini kapatip, o oyuncu Brumayi yetistirecekti. Fakat böyle olmadi, Brumadan beklenti inanilmaz yüksek olustu.

Brumayla Pogbayi karsilastirmak dogru degil. Pogba, Juventusta U20 turnuvasi öncesi ilk11 oynuyordu, cok ciddi süre aliyordu. Patlamasini yapmisti. Brumayi karsilastirabilecegimiz, yani gelisimini, oyuncular Quintero, Cordoba, Digne, Keita Balde gibi oyuncular. O oyuncularin perfonmansida Bruma gibi.

Karabuk'un ilk golunde skor 7-8 e 1 mi
Biz bide 7-8 gol

Karabuk'un ilk golunde skor 7-8 e 1 mi
Biz bide 7-8 gol

Böyle skorların oluşabileceği nadir maçlardan biriydi, beklerin katkısı da çok az olmasına rağmen Emre-Burak oynasaydı rahatlıkla bu tür bir skor ortaya çıkabilirdi. İlk yarım saatte Umut' un adını bile duymadım, sonrasında da bir dolu saçmalık; Bruma' nın bir çok pozisyondaki davranışlarını en iyi ''Şuursuzluk hali'' diye ifade edebilirim. Varsayım üzerinden iddialı bir laf etmiş olduğumun farkındayım ama benim yorumum bu, maçı izledin de katılmıyorsan bir şey diyemem...

Bir daha bu kadar aciz rakip zor bulunur...

Yıllardır bize gelen adamlar geriler bu böyledir yani.Ama adam 18'nde geldi yahu.1 senelik pro oyuncu, çıktığı toplam maç 10 değil.Buna rağmen geriledi, pes artık!
İlk geldiğinde koşmuyor adeta parmak ucunda uçuyordu, tutulmuyordu.Şimdi o hızından eser yok.Çünkü bizde doğru düzgün antrenörler yok.Adam düz kas yaptı hızını kaybetti.Futbolcu dediğin sıradan vatandaş gibi fitness yapar mı?Bak bakalım sakatlıktan çıkmış adam için kilo artışı uygun mu?Hangi kaslar gelişmeli, nasıl bir periyot izlenmeli... Bunların hepsi bilim.Bak Walcott'a adam vücudunu geliştirirken hızını hiç kaybetmedi.

Aynı şeyler Semih Kaya içinde geçerli.Yaz için fitnesse giden öğrenci gibi vücut geliştirdi.Çabukluğu, çevikliği kayboldu; vasat bir stopere dönüştü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt