#20 Papa Alioune Ndiaye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayır yanlış bir yaklaşım biraz da racist.

Altyapı eğitimi ile alakalı bu, keza normal eğitim ile de.

Bana ırkçı yakıştırması yapmanız hiç hoşuma gitmedi sevgili Keramettin. Dediğin doğru. Çoğu eğitimsiz. Adamlarda sadece allah vergisi yetenek var. Çoğu da yoksulluktan geldiği için ünlü olunca mental sorunu yaşıyor. Avrupa'dan alınan futbolcular mı Afrika'dan alınanlar mı?

Bana ırkçı yakıştırması yapmanız hiç hoşuma gitmedi sevgili Keramettin. Dediğin doğru. Çoğu eğitimsiz. Adamlarda sadece allah vergisi yetenek var. Çoğu da yoksulluktan geldiği için ünlü olunca mental sorunu yaşıyor. Avrupa'dan alınan futbolcular mı Afrika'dan alınanlar mı?
Bu dediğime yönelik hamleler başladı zaten artık bazı takımlar Afrika'da futbol okulları açmaya başladı.

Mesela biz de küçükken sağda solda alt yapılarda top oynadık. İlk aklıma gelen verilen alt yapı eğitimlerinde defans oyuncularına topu uzaklaştırın derlerdi ve çocuklar bu zihniyetle eğitilirdi öyle top çıkaran Türk defans falan son dönemde hafif hafif ortaya çıkmaya başladı.

Yani eğitim de yetmiyor aslında nitelikli eğitim lazım.

Ben olsam Afrika'da futbol okulu fikrini değerlendirirdim ya da 11-12 yaşlarındaki belli sayıda oyuncuyu alt yapıma katmaya çalışırdım hadi 15-16 olsun bir şeyler katabilirsen o fiziksel seviyelere eklenen mental etkiler çok değerli hale getiriyor.

Bak işte Badou 25 yaşından sonra üst seviye futbola başlamış diyebiliriz Niasse desen mahalleden gelen topçu iken Everton seviyesine çıktı. Bu tarz çok örnek var.

Bu dediğime yönelik hamleler başladı zaten artık bazı takımlar Afrika'da futbol okulları açmaya başladı.

Mesela biz de küçükken sağda solda alt yapılarda top oynadık. İlk aklıma gelen verilen alt yapı eğitimlerinde defans oyuncularına topu uzaklaştırın derlerdi ve çocuklar bu zihniyetle eğitilirdi öyle top çıkaran Türk defans falan son dönemde hafif hafif ortaya çıkmaya başladı.

Yani eğitim de yetmiyor aslında nitelikli eğitim lazım.

Ben olsam Afrika'da futbol okulu fikrini değerlendirirdim ya da 11-12 yaşlarındaki belli sayıda oyuncuyu alt yapıma katmaya çalışırdım hadi 15-16 olsun bir şeyler katabilirsen o fiziksel seviyelere eklenen mental etkiler çok değerli hale getiriyor.

Bak işte Badou 25 yaşından sonra üst seviye futbola başlamış diyebiliriz Niasse desen mahalleden gelen topçu iken Everton seviyesine çıktı. Bu tarz çok örnek var.

Psikolojik destek de çok önemli. Her dönem iyi Afrikalı futbolcu çıkıyor ama marka olmuş çok az isim var. Ama sayıları az. Liverpool'daki Salah dışında üst düzey bir oyuncu aktif ve genç oyuncu yok sanırım.

Psikolojik destek de çok önemli. Her dönem iyi Afrikalı futbolcu çıkıyor ama marka olmuş çok az isim var. Ama sayıları az. Liverpool'daki Salah dışında üst düzey bir oyuncu aktif ve genç oyuncu yok sanırım.
Çok var aslında da. Direk Afrika'da eğitim almaktansa kastın onun boyutu da farklı çünkü Mısır farklı bir yer, Burkino Faso farklı mesela bazı ülkelerde iyi eğitim veriliyor bazılarında verilmiyor.

Fransızların çoğu Afrikalı, Hollanda, Portekiz vs gibi ülkelerden de çokça çıkıyor.

[FONT=&quot]Stoke Menajeri Lambert: "Badou Ndiaye'nin performansı kusursuzdu. Sadece bir gün idmana çıktı ve takım arkadaşlarının isimlerini bile bilmiyordu. Eğer bu performansını sürdürürse, inanılmaz bir oyuncu olacak."[/FONT]

Stoke Menajeri Lambert: "Badou Ndiaye'nin performansı kusursuzdu. Sadece bir gün idmana çıktı ve takım arkadaşlarının isimlerini bile bilmiyordu. Eğer bu performansını sürdürürse, inanılmaz bir oyuncu olacak."

Bruma ve tellesten sonra üzüldüğüm başka isim :(

16 Milyon euroya şampiyonluğu satmışız resmen. adamın yokluğu çok belli yaw. orta saha çöküş içerisinde.

Ah be en sevdiğim transferdi gitti ve ayvayı yedik.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bunla gram alakası yok yenilginin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Burdayken o kadar para verdik aldık diye eleştiren 2 3 mac dışında vasat top oynayan adam gidince kral oldu yine. Arkadaş bi oyuncu ile takım bitiyosa kapatalım kulubu buna cözüm üretemiyosan neden td koltuğunda oturuyor ft

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt