2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları | TRT Spor-Yıldız

Madride verirler diye tahmin ediyorum.

olimpiyatlarının bizde olmasını istemememin tek nedeni yine 5-10 altın madalya toplayıp dünyaya rezil olcaz, adam gibi sporcumuz yok, halterden alırız alırsak haltercimizlerde hep dopingli çıkıyor zaten.

yalnız tokyonun bütün oyunları ve konaklama alanlarını 8 km çapında bi alanda olması projesi iyiymiş

Bunlara vermezler bence, Madrid ile bizim aramızda tercih olacaktır. Nükleer için de söz verip duruyorlar.

adamalr nükleer facia yı örtbas etmeye çalışmıştı, bilmemne bakanı istifa etmişti, ben olsam tokyo delegeleri allah 1 dese inanmazdım, ispanyada malüm kriz var

istanbul verin yaw :)

Bizim sunum baya kötüydü, acıtasyondan ve şehir tanıtımından ibaret bi sunum yaptık. Sporla ilgili nerdeyse hiçbişey yoktu.

adamalr nükleer facia yı örtbas etmeye çalışmıştı, bilmemne bakanı istifa etmişti, ben olsam tokyo delegeleri allah 1 dese inanmazdım, ispanyada malüm kriz var

istanbul verin yaw :)

seninde yanıbaşında savaş var ve sen o savaşa girmek için k.çını yırtıyorsun deseler ne diyeceksin...esadın kimyasal silah tehtidide cabası....

Ünal Başgan ‏@UnalBasgan

17 Eylül'de oynanacak Galatasaray-Real Madrid maçını kazanan olimpiyatları alsın. Beraberlik de Tokyo'nun.

:D

BTkQtiFIYAAh4uC.jpg

Bizimkiler iyi çalışmış ama Türk kafasından kurtulamamışlar. Adam gibi bi sunum yapılsa garanti alırız derdim. Master Plan ve ulaşım hakkındaki soruya Belediye Başkanı dururken Başbakan'ın cevap vermesi de başka bi faciaydı bence.

Bak ne güzelde demissin eeee U20 gelide ne oldu bana bunu aciklasana?? Kac para ödedik kac para getirisi oldu??

Ben sana söyleyeyim, koca bir zarar. hadi u20 olur cok büyük bir organizasyon degil.

Ama olimpiyat icin cok felaket paralar ödemen gerekiyor.

Bakin olimpiyatlar, spor organizasyonlari oturmus sehirler icin iyidir. Cunki genelde stad disinda bir maliyeti olmaz.

Türkiye önce stadlarini (ki akp stad yapimini iyi yapiyor), ulasimini, insanlarin spor kültürünü ve emniyeti gibi seyleri düzeltmesi gerekiyor. Bunlar olur rahat rahat Istanbulluda gside stadlara Olimpiyatlarini izler.

Ahmet GENEL bir sey daha söyleyeyim;

Simdi muhasabeden anlayan arkadaslar benim ne demek istedigimi cok iyi anlar, köylülere hakaret eden kisilerin anlayacagini pek sanmam.

Hadi aldik diyelim 7 sene sonra icin, Devletin cebinden cikan para muhtemelen 19 milyar euro, genelde öngörünün cok üstünde biter bu olaylar yani 25 milyar euroyu rahat bulacakdir.

Siz bu yedi sene icinde hazineden cikan par icin vergi yiyeceksiniz. Devlet bu 25 milyar bir yerden kapatmak zorunda kalacak, buda vergilere, faizlere binecek. Bunun daha uzun aciklamasini yapardimda poek zamanim yok.
sana şöyle bir örnek vereyim anlaman için marmarayı biliyormusun bilmiyorum ancak istanbulu boğaznın altından bağlayan kilometresini bilmiyorum ancak dünyanın en büyük projelerinden biridir ve maliyeti 4 milyar dolar 2015 gibi bitirilecek biz istesekte istemesekte metro havalanı havalanı demişken istanbula yapılacak 3. havalanının maliyeti nedir biliyormusun 10.5 milyar dolar sadece marmarayla 3. havalimanın maliyeti 15 milyar dolar birde 3. köprüyü koydunmu al sana olimpiyat bu yatırımlar illaki yapılacak çünkü ihtiyacı var metro ağlarının ulaşımın üst yapının altyapının yapılması gerek olimpiyat bunun için bir fırsattır getirisi hemen olmaz uzun vadede gözle görülür etkisi olue emin ol bu arada istanbul bir şehir değil ülke ülke ülke şöyleki

senegalin nufusu 12.9 mio

izlanda 7 mio

küba 11 mio

yunanistan 11 mio

portekiz 10 mio

belçika 10 mio

çek cumhuriyeti 10 mio

ayrıca olimpiyat oyunlarında harcamayı sadece devlet yapmıyor sponsorlarda işin altına elini atıyor

en büyükleri

Koç Holding, THY, Ülker, Turkcell, Sabancı Holding ve Digiturk ve Doğuş Grubu bunlar kesin resmi sponsorlar

turist sayısına gelirsek +7 mio turist bekleniyor bu bile başlı başına olimpiyat için yeterli

IOC üyelerinin çoğunluğu kadınlar olsaydı bize verirlerdi olimpiyatları, en yakışıklı delegeler bizde, japonyakilerin tip berbat :D

Geri
Üst Alt