2023 asgari ücreti

%35 civarı bir şey bekliyordum. Ama %30 da idare eder.

Hayırlısı bakalım.

Elenmeler oluyor illa ki ya benim de çok oldu. Polis sorgusunu andıran mülakatlar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bulunan Genel Müdürlerle, Müsteşar Yardımcılarıyla mülakatlar (tam başlığa denk geldi), Tuğgeneral, Albaylardan oluşan t..aklı komisyonla yapılan sıçıttırıcı mülakatlar... Patır patır hepsinden elendim.

Şu anki çalıştığım yerde yedekteydim, asil listedeki herkesi de tek tek arayıp sormuşlar, başka yere gitme ihtimaliniz var mı diye herkesi teyit etmişler. Ben de onu duyunca umudumu yitirmiştim. Merkezi atamadan başka bir kuruma atandım, onlarla ilk görüşmemi yapacaktım (tanışma mülakatı diye bir olayları varmış, başka bir kurumda denk gelmedim), 1 gün önce şu anki yerden beni arayıp yedekten sana sıra geldi dediler. Dedim şaka yapıyorsunuz :asd: Oradan buraya geldik, hayırlısı buymuş diyorum.
Kısmet acilinca tam açılıyor bana da çoğu yer geliyordu ama kadro yanmasın diye tercih vermedim çok. Üç yer yazmıştım. Birinde anlattığım gibi elediler mülakattan diğer ikisini kazanmıştım. Birinden feragat ettim. Yedekten çağırmışlardi beni de 😂 basvurudgumu bile unutmustum

yaw bu nedir 11500 yemek+sigorta ıvır zıvır 20 bin .Şaka gibi 2 sene önce 20 bin 5 personelin maliyetiydi

İşletmeler batacak deniyor ama hiç de öyle olmuyor.

Çalışmış olduğum şirketin 2020 yılı ticari bilanço karı x iken 2022 yılındaki ticari bilanço karı 5,76x olmuş neredeyse 6 katı olmuş :) Benim maaşım 2020de y iken anlık 3,63y...

Son düzenleme:
Zamlar olayı çözmeyeceği gibi yakın zamanda en düşük oturulamayacak evler bile 10.000 TL'yi görecek ortalama seviye evler 15.000-20.000 aralığına gelecek. Tüm zamları açıklamak için önce memur zamlarını bekleyeceklerdir o açıklandıktan sonra muhtemelen tüm gıda ve diğer etkenlere %30-50 arası zamlar gelir. Dışarıda ortalama bir yemek maliyeti 250-300 TL olur. Bir araç fiyatı 600 bin iken 1 ay sonra 800 bin olur bir ev fiyatı 4 milyon iken 1 ay sonra 5 milyon olur.

Dil bilgim dikkat etmeğe çalışmama rağmen son derece zayıftır.
Cümlelerim genelde devriktir.
Türkiyede 50 Yaş altı Türkçe öğretmenlerinden daha düzgün bir Türkçeye sahibim ve kendimi daha iyi savunabiliyorum.
Bence bu güzel bir özet onlar hakkında :) Öğretmen duyarı kahkaha attırıyor.

Özeleştiri ve durum analizi yapamayan herkes bir miktar saftır benim gözümde.
Mesele onun suçu bunun suçu sistemin suçu değil, o konu uzar gider fakat ben bir mühendisim ve kendimi abartılı geliştirmeye çalışmadıkça mühendisliğim beş para etmez dünya standartlarında.

Ülkede özellikle 35 yaş altında %90 oranında

Polis para için polis
Asker para için asker
Lisanslı tamamen sisteme ayak uydurmak için Lisans mezunu
Öğretmende ezberden öğretmen.

Ben şahıslara eleştiriyi yöneltmiyorum bireyler burda en suçsuz olanlar ama bir boktan anlıyormuşuz , avrupa standartlarında meslek icra ediyormuşuz gibi cümle kuranlara tilt oluyorum.

Vasıfsız işçi statüsünde yer alıp işe yeni başlamış adam şu an lisans mezunu 20 yıllık memurdan daha fazla maaş alıyor. Bu saçmalığın düzeltilmesi lazım ama kısır döngüye girdiğimiz bir gerçek.

Geri
Üst Alt