Yine israrla diyorum; bir futbolcu'yu izlemediyseniz veya tanimiyorsaniz cabuk yorum yapmayin. Elestirin tabi ki, ama kazik diyenler vardi, hemde cok sayida.
Eminim Chedjou'yu benden fazla izleyen yoktur bu forum da. Ama bakiyorsun iki mac sonra kazik diyenler oluyor, neyse zaten öyle yazanlari ciddiye almiyordum bile. Yildiz isim olmadigi icin elestirenler bile oldu, direk degil ama bir kac sayfa önce yazilanlari okuyun ne demek istedigimi anlarsiniz.
Ama söyle birsey var daha; Chedjou bu degil, cok daha iyi. Umarim en yakinda zamanda Lille'deki performansini yakalar.
Birde tabi ki unutulmamali, Semih-Chedjou ikilisi daha cok hata yapacaktir, ama hangi defans hata yapmiyor ki? Bana kalirsa 6.5 milyon'a cok özel bir stoper transfer ettik. Ben bir Lille taraftari olarak tabi buna cok sevinmistim.
Sonucta günümüzde futbol cok cabuk adamlardan olusuyor, bu yüzden pozisyon bilgisi önemlidir. Ilk hamle yapan stoperler cok fazla isine yaramaz modern futbolda. Chedjou da bu özellik mevcut ve artisi teknik bir stoper olmasi. Tabi yine bazi üyeler var, teknik calim atmaktir diyorlar. Tabi ki Chedjou calim atmayacak, böyle sacmalik yok. Ama verdigi paslar ve oyunu arkadan kurmasi size teknik kapasitesi yüksek oldugunu göstermistir diye düsünüyorum. Ayni zamanda atletik bir isim.
Bilinen bir özelligi daha var; hava toplari. Biz bu konuda sIkIntI yasadik. Hatirlayan, Cris kafa golü atmisti duran toptan. Birde ara sira Zan atiyordu veya tehlikeli oluyordu. Chedjou bu anlamda da bir koz bizim icin.
Tabi ben simdi 2 mac normal düzeyde oynadi diye övmeyecem kendisini. Ama yine de bu bir transfer basarisidir diyorum ve yönetimi tebrik ediyorum, cünkü cok izledigimden hic endisem yok, iyi transfer yaptik.