#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bi ara kanattan top sürüp sol tarafa müthiş bi uzun pas attı la:cool:

ben özetlerden şimdilik bu kadar çıkardım, yaptığı hataları çıkarmak için derin futbol uleması olmaya gerek yok.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=uvZiDEoFpmk[/media]

dk. 80 pozisyonu kaybediyor, ön libero gibi öne çıkıyor defansdaki derinlik kayboluyor.

dk. 90 yanındaki defans oyuncusu ile alakası yok , pozisyon takip edemiyor.

Dany i geçen rakip direkt muslera ile karşı karşıya

[media]https://www.youtube.com/watch?v=LPx4rlRyySk[/media]

dk:76 çokda rahat vücut çalımı yiyor.

Cevabini almissin umarim bugün sen bence yeni gelen transferle karsi sabirli olmayi ögren. Dany'nin ayica Chedjou'nun oyununu bozdugunu görmüssündür. Chedjou dahada iyi olacak o zaman nasil konusacaksin bakalim. Ben burada olacagim. Ha ben hic bir zaman Chedjou'nun elit bir stoper oldugunu söylemedim ama ligin acik ara en iyi stoperi oldugu bir gercek. Dany'i sirtinda tasir.

Bugün de çok sağlamdı, özellikle Semih ile uyumu çok iyiydi. Hadi bakalım arap atı gibi sonradan iyice açılacak inşallah

Keşke Semih'in talihsiz sakatlığı olmasaydı da, daha erken beraber oynayabilselerdi. Bugün sanki 5 yıldır beraber oynuyorlarmış gibi bir görüntü çizdiler. Daha 1 hafta önce adamı gönderecek duruma getirmişlerdi. Sabırsız, keskin bir şekilde konuşmamak lazım.

Harika oynadın. Semih ile uyumu güzeldi.

Salliyorlardi bu adama. Cok iyi oynadi ve Melo kadar uzun top atmasini bildi. Cok teknik bir stoper almisiz.

Yine israrla diyorum; bir futbolcu'yu izlemediyseniz veya tanimiyorsaniz cabuk yorum yapmayin. Elestirin tabi ki, ama kazik diyenler vardi, hemde cok sayida.

Eminim Chedjou'yu benden fazla izleyen yoktur bu forum da. Ama bakiyorsun iki mac sonra kazik diyenler oluyor, neyse zaten öyle yazanlari ciddiye almiyordum bile. Yildiz isim olmadigi icin elestirenler bile oldu, direk degil ama bir kac sayfa önce yazilanlari okuyun ne demek istedigimi anlarsiniz.

Ama söyle birsey var daha; Chedjou bu degil, cok daha iyi. Umarim en yakinda zamanda Lille'deki performansini yakalar.

Birde tabi ki unutulmamali, Semih-Chedjou ikilisi daha cok hata yapacaktir, ama hangi defans hata yapmiyor ki? Bana kalirsa 6.5 milyon'a cok özel bir stoper transfer ettik. Ben bir Lille taraftari olarak tabi buna cok sevinmistim.

Sonucta günümüzde futbol cok cabuk adamlardan olusuyor, bu yüzden pozisyon bilgisi önemlidir. Ilk hamle yapan stoperler cok fazla isine yaramaz modern futbolda. Chedjou da bu özellik mevcut ve artisi teknik bir stoper olmasi. Tabi yine bazi üyeler var, teknik calim atmaktir diyorlar. Tabi ki Chedjou calim atmayacak, böyle sacmalik yok. Ama verdigi paslar ve oyunu arkadan kurmasi size teknik kapasitesi yüksek oldugunu göstermistir diye düsünüyorum. Ayni zamanda atletik bir isim.

Bilinen bir özelligi daha var; hava toplari. Biz bu konuda sIkIntI yasadik. Hatirlayan, Cris kafa golü atmisti duran toptan. Birde ara sira Zan atiyordu veya tehlikeli oluyordu. Chedjou bu anlamda da bir koz bizim icin.

Tabi ben simdi 2 mac normal düzeyde oynadi diye övmeyecem kendisini. Ama yine de bu bir transfer basarisidir diyorum ve yönetimi tebrik ediyorum, cünkü cok izledigimden hic endisem yok, iyi transfer yaptik.

Napoli maçında 50 kere dedim defansın dengesini bozan dany diye çünkü 3'lüden farklı hareket ediyor ofsaytı bozuyor defans arkasına adam kaçtıktan sonra hızlı koşsa ne olur koşmasa ne olur.. Ama anlatamıyorsun futbol bilginlerine.. Adam demiyor ki 3 oyuncu çizgi halinde Dany 2 metre arkalarında dolaşıyor o üçlünün arkasına atılan toplarda ofsaytı bozuyor o yüzden o üçlünün açığını kapatıyormuş gibi duruyor..

Ama bugün birkez daha gördük ki 4 defans oyuncusu da beraber hareket ettimi adamı kovalamaya gerek yok adam gibi ofsayt taktiği yapıp defans arkasına adam kaırmadıktan sonra.. Bugün 1 pozisyonda kaçırdık onda da Riera'nın bireysel hatası var.. Ayrıca defans dengesi oturduğunda Chedjou'nun kritik pasları nasıl kestiğini hep beraber göreceğiz.. İlk geldiği günden beridir diyorum takımda pozisyon bilgisi en yüksek oyuncumuz farkını hissettirecektir diye..

İyi iyi eleştirmemiştim zaten ama verdiği sinyaller gerçekten kötü idi bugüne kadar bugün verdiği sinyallerin aksi yönünde oynadı umarım üstüne koyarak devam eder.

Geçen sene Ujfa sakatken Semih ve Dany oynamıştı... Semih vasat bir görüntü sergilemişti. Dany gibi bir oyuncu olunca defansın bütün dengesini bozuyordu. Bazıları da görmek istemiyordu. Şimdi artık Chedjou ile Semih oynayınca gözle görülür bir düzelme olduğu görüldü. Biraz iddialı olacak ama Gökhan'la daha sağlam bir ikili olacağını düşünüyorum.

Semihle bekledigim gibi daha oturakli oldular. Cok iyi kestigi bir kac pozisyonda vardi.

Ben hayatımda Afrikalı olupta böyle içine kapanık, sakin, sessiz bir stoper görmedim. Yavaş yavaş takıma alışıyor semihle birlikte uzun yıllar bu formayı terletecek. Song etkisi yaratıcak bence.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt