Cavanda mi? Dün oynayan siyahi Sabri mi? Yok kalsin.

Sag bek olarak nerdeyse Sneijder kadar pozisyon üretmis Cavanda. 66% gibi bir ikili mücadele oranina sahip Cavanda. 86% pas ortalamasi ile oynayan Cavanda. Yani hem hücumda, hemde savunmada canavar gibi oynayan 24 yasindaki Cavanda, bencede siyahi bir Sabri.

Sag bek olarak nerdeyse Sneijder kadar pozisyon üretmis Cavanda. 66% gibi bir ikili mücadele oranina sahip Cavanda. 86% pas ortalamasi ile oynayan Cavanda. Yani hem hücumda, hemde savunmada canavar gibi oynayan 24 yasindaki Cavanda, bencede siyahi bir Sabri.
Neden bahsediyorsun sen ya? Cok bos konusuyorsun cogu zaman. Adam takim cikarken en az 5 kere top kaptirdi, amatör liglerde bile kaptirmazlar o topu. Bizim kaliteli hücum oyuncularimiz olsaydi en az 3 kere o pozisyonlari gole cevirirdi.

Dün Cavanda iyi oynadi diyen net futbol cahilidir. Sabri yapsaydi bunlari yuhalanirdi. Bir kere son pozisyonun bile icine etti tribünlere vurarak. Buna pozisyon diyorsan iyi forumlar. Birde bu oyuncunun bek oldugunu unutmayalim. Sana diyorum, en az 5 kere kritik top kaptirdi CIKARKEN. Üst seviyelerde bir daha forma göremez hemde.

Son düzenleme:
Her şekilde Telles çöpünden iyi.En azından savunmada nerde duracağını iyi biliyor güçlü ikili mücadele kaybetmiyor.Zayıf noktaları pasların şiddetini ayarlayamıyor bazen vede hücüma katkısı pek yok.

telles gittiginden beri sol kanattan hucum yapamadigimizin farkina varmis biri acisindan, degil
Ben Tellesi hala izliyorum hala kötü. Hücum adına hiçbir özellik yok adamda. Topu bile zor sürüyor. Baskı altında sürekli boş boş uzun vuruyor topu. Risk almadan oynadığı için geride iyi diyoruz belkide. Çünkü 0 sorumluluk ile oynuyor.

Neden bahsediyorsun sen ya? Cok bos konusuyorsun cogu zaman. Adam takim cikarken en az 5 kere top kaptirdi, amatör liglerde bile kaptirmazlar o topu. Bizim kaliteli hücum oyuncularimiz olsaydi en az 3 kere o pozisyonlari gole cevirirdi.

Dün Cavanda iyi oynadi diyen net futbol cahilidir. Sabri yapsaydi bunlari yuhalanirdi.

Adama siyahi Sabri diyorsun, sonra mac degerlendirmesi yapiyorsun... Ben kaliteli oyuncu, kumasi saglam dedim, iyi kötü oynadi demedim. Adamda kumasin saglam oldugu her harektinde belli, sol bekimsi oynayinca adam paslarda hata yapti ikinci yarida dogru, ama sen kac defa bu adami oyun esnasinda gecebildin ? Kac yildir Galatasaray izliyorsun da, Eboue disinda, maket gibi calim yiyip, oyundan düsmeyen kac tane bek gördün ? Telles´e 6.5 ödedin, adamin icinden geciyordu rakip oyuncular nerdeyse...

Cavanda yine sol beke gecene kadar cok iyi oynadi, su ana kadar Trabzon´un her macini izledim, ve Mbia dan bile iyi oynuyor bu evlat. Galatasaray macina kadar, simdiye dek hep kanatlari calim ve atletizim konusunda ligin üzeri seviyesinde olan takimlara karsi oynadi. Töre, Biseswar, Q7 olsun, hic biri adamdan kurtaramadi kendini, hepsini hamladi...

Ben bu adamin günlük performansini degerlendirmedim, ki birde sol beke gecmeden yine pürüzsüz oynadi adam.

https://www.youtube.com/watch?v=hFSPxSVFhDw

https://www.youtube.com/watch?v=i9ccGXGqdj8

https://www.youtube.com/watch?v=r9f9wR3bHF8

Cavanda | Football Statistics | Form Guide | Squawka.com

Lazio´da gecen sezon yasanan sag bek karmasasinda arada kaynamis, Trabzon ve Türkiye ligi adina steal bir transfer sadece 1.5 milyon ve yillik 700 bine... Adam hemhücumda üretken, hemde defansta gecilemiyor. Eboue´den bile saglam oyuncu gibi duruyor, birde yasi 24...

Son düzenleme:
Ben Tellesi hala izliyorum hala kötü. Hücum adına hiçbir özellik yok adamda. Topu bile zor sürüyor. Baskı altında sürekli boş boş uzun vuruyor topu. Risk almadan oynadığı için geride iyi diyoruz belkide. Çünkü 0 sorumluluk ile oynuyor.

Telles çöpünün ofansı 0 hiçbir yeteneği ve becerisi yok. Armut gibi geride bekleyince defansı iyi oluyor bazılarına göre.

Adama siyahi Sabri diyorsun, sonra mac degerlendirmesi yapiyorsun... Ben kaliteli oyuncu, kumasi saglam dedim, iyi kötü oynadi demedim. Adamda kumasin saglam oldugu her harektinde belli, sol bekimsi oynayinca adam paslarda hata yapti ikinci yarida dogru, ama sen kac defa bu adami oyun esnasinda gecebildin ? Kac yildir Galatasaray izliyorsun da, Eboue disinda, maket gibi calim yiyip, oyundan düsmeyen kac tane bek gördün ? Telles´e 6.5 ödedin, adamin icinden geciyordu rakip oyuncular nerdeyse...

Cavanda yine sol beke gecene kadar cok iyi oynadi, su ana kadar Trabzon´un her macini izledim, ve Mbia dan bile iyi oynuyor bu evlat. Galatasaray macina kadar, simdiye dek hep kanatlari calim ve atletizim konusunda ligin üzeri seviyesinde olan takimlara karsi oynadi. Töre, Biseswar, Q7 olsun, hic biri adamdan kurtaramadi kendini, hepsini hamladi...

Ben bu adamin günlük performansini degerlendirmedim, ki birde sol beke gecmeden yine pürüzsüz oynadi adam.

https://www.youtube.com/watch?v=hFSPxSVFhDw

https://www.youtube.com/watch?v=i9ccGXGqdj8

https://www.youtube.com/watch?v=r9f9wR3bHF8

Cavanda | Football Statistics | Form Guide | Squawka.com

Lazio´da gecen sezon yasanan sag bek karmasasinda arada kaynamis, Trabzon ve Türkiye ligi adina steal bir transfer sadece 1.5 milyon ve yillik 700 bine... Adam hemhücumda üretken, hemde defansta gecilemiyor. Eboue´den bile saglam oyuncu gibi duruyor, birde yasi 24...
Bu kadar mi futbol anlayisin? Koymus attigi calimlarin videosunu, maclarda defansif anlamda yaptigi kabul edilemez hatalari dillendirmemis. Geciniz. Ben de sana ozm bir kac calim atiyim beni de oynat, ama sonra icimden gecerlerse sasirma.

Bizim Cavanda'yi gecememiz kanat oyuncumuzun nerdeyse olmamasi. Dogru dürüst bir kanat Cavanda dedigin gibi rahatlika gecebilir. Ama hadi diyelim gecmesin, o pas hatalari bile yetersiz oldugunun kaniti. Ben de sadece bu mac icin konusmuyorum.

Bu kadar mi futbol anlayisin? Koymus attigi calimlarin videosunu, maclarda defansif anlamda yaptigi kabul edilemez hatalari dillendirmemis. Geciniz. Ben de sana ozm bir kac calim atiyim beni de oynat, ama sonra icimden gecerlerse sasirma.

Bizim Cavanda'yi gecememiz kanat oyuncumuzun nerdeyse olmamasi. Dogru dürüst bir kanat Cavanda dedigin gibi rahatlika gecebilir. Ama hadi diyelim gecmesin, o pas hatalari bile yetersiz oldugunun kaniti. Ben de sadece bu mac icin konusmuyorum.

Sende Tunneblick diye bir sikinti var galiba... Adamin full sezon istatistiklerini paylastim, niye yorumlamiyorsun onlari ? Videolair, yapabildiklerinden bir kesit olarak paylastim. Sol bek oynayarak pas hatasi yapmis, yapsa ne olur ? Adam sezon boyu, 86% pas ortalamasi ile oynuyor bir sag bek olarak.

dogru düzgün kanat nedir ? Bizde Telles ligde, garip garip adamlardan calim üstüne calim yiyordu... Q7 ve Töre calim mi atamiyor ki, adami bir kere dogru düzgün ekarte edemediler...

Sende Tunneblick diye bir sikinti var galiba... Adamin full sezon istatistiklerini paylastim, niye yorumlamiyorsun onlari ? Videolair, yapabildiklerinden bir kesit olarak paylastim. Sol bek oynayarak pas hatasi yapmis, yapsa ne olur ? Adam sezon boyu, 86% pas ortalamasi ile oynuyor bir sag bek olarak.

dogru düzgün kanat nedir ? Bizde Telles ligde, garip garip adamlardan calim üstüne calim yiyordu... Q7 ve Töre calim mi atamiyor ki, adami bir kere dogru düzgün ekarte edemediler...
Pas hatasi yapsa ne olurmus? Biz basit pas hatasindan mi bahsediyoruz? 1 hata dan mi bahsediyoruz?

Dün tek önemli macta 5-6 kere ayni hatayi kritik yerde yapiyorsa demek ki yetersiz bu oyuncu. Bana vasat takimlara karsi oynadigi performansi gösterme. Al sana Burak, yillardir en az 20 gol atiyor. Vasat mi? Vasat. Önemli maclarda ne halt yapiyor? Dogru, takimin icine ediyor. Tipki Cavanda gibi.

Son düzenleme:
Pas hatasi yapsa ne olurmus? Biz basit pas hatasindan mi bahsediyoruz? 1 hata dan mi bahsediyoruz?

Dün tek önemli macta 5-6 kere ayni hatayi kritik yerde yapiyorsa demek ki yetersiz bu oyuncu. Bana vasat takimlara karsi oynadigi performansi gösterme. Al sana Burak, yillardir en az 20 gol atiyor. Vasat mi? Vasat. Önemli maclarda ne halt yapiyor? Dogru takimin icine ediyor. Tipki Cavanda gibi.

Yok, o hatayi bence 8-9 kere yapmistir, az söyledin. Eboue´de bizde bir macta oyun icinde Mancini dönemi solbeke gecip, 2-3 tane oyun kurarken hata yapmis, ve pozisyon olmustu, simdi Eboue yetersiz mi oluyor ?
Dikine oynamasina ragmen, pas orani 86% olan bir oyuncu, aceba ne kadar ciddi pas hatasi yapabilir, oyun kurarken.

Bu "Burak´da 20 gol atiyor ligde" ne vasat bir argumandir arkadas. Ozaman bu ligde, Sneijder, Van Persie, Q7 ve Nani dahil, ne yaparlarsa yapsinlar, cöp... Ki Cavanda sag bekte oynadigi sürece bize karsida iyidi, Besiktas´a karsi da cok iyi oynadi.

Son düzenleme:
Yok, o hatayi bence 8-9 kere yapmistir, az söyledin. Eboue´de bizde bir macta oyun icinde Mancini dönemi solbeke gecip, 2-3 tane oyun kurarken hata yapmis, ve pozisyon olmustu, simdi Eboue yetersiz mi oluyor ?
Dikine oynamasina ragmen, pas orani 86% olan bir oyuncu, aceba ne kadar ciddi pas hatasi yapabilir, oyun kurarken.

Bu "Burak´da 20 gol atiyor ligde" ne vasat bir argumandir arkadas. Ozaman bu ligde, Sneijder, Van Persie, Q7 ve Nani dahil, ne yaparlarsa yapsinlar, cöp....
Futbol anlayisiniz olmus bir istatistik. Sneijder gibi dedigin adamlar takimi oynatan adamlar. RVP mesela ayni sekilde, belki gol atmaz, ama takimi oynatacak sekilde dogru kosular veya dogru paslar yapar, dogru pozisyon alir. Assist degil, assistin assistini yapar belkide. Burak bunlarin hic birini yapamiyor, argüman degil, gercekler. Ceza sahasina girip sadece top ayagina gelince gol atar ama takimi oyun anlaminda frenler Burak dedigin adam.

Bizim ligimizde bile takimi frenleyen bir Burak üst seviyelerde yetersiz olunca sasirmamak lazim, cünkü bu lig kolay bir lig, aci gercek. CL'de averaj takim'i olan Galatasaray 3 kupa aliyor bu ligte. Gecelim bu istatistik numaralarini. Selcuk'ta ona bakarsan müthis istatistiklere sahip olabilir, takim oyunu anlaminda ne gibi katkisi var peki? Az mac sayabiliriz.

Sizin gibi istatistik tipler iste Amrabat gibi transferlere sebep oluyor, kimse kusura bakmasin. Cikar bi bak Amrabat'in istatistiklerine. (Kayseri'de)

Biraz futbola bakis acimizi gelistirelim, videolar istatistikler ile olmaz bu isler.

Son düzenleme:
Futbol anlayisiniz olmus bir istatistik. Sneijder gibi dedigin adamlar takimi oynatan adamlar. RVP mesela ayni sekilde, belki gol atmaz, ama takimi oynatacak sekilde dogru kosular veya dogru paslar yapar, dogru pozisyon alir. Assist degil, assistin assistini yapar belkide. Burak bunlarin hic birini yapamiyor, argüman degil, gercekler. Ceza sahasina girip sadece top ayagina gelince gol atar ama takimi oyun anlaminda frenler Burak dedigin adam.

Bizim ligimizde bile takimi frenleyen bir Burak üst seviyelerde yetersiz olunca sasirmamak lazim, cünkü bu lig kolay bir lig, aci gercek. CL'de averaj takim'i olan Galatasaray 3 kupa aliyor bu ligte. Gecelim bu istatistik numaralarini. Selcuk'ta ona bakarsan müthis istatistiklere sahip olabilir, takim oyunu anlaminda ne gibi katkisi var peki? Az mac sayabiliriz.

Sizin gibi istatistik tipler iste Amrabat gibi transferlere sebep oluyor, kimse kusura bakmasin. Cikar bi bak Amrabat'in istatistiklerine. (Kayseri'de)

Arkadas istatistik diyorsun, Gol assist felan, ben bunlarin üstünde, ayni senin "takimi oynatiyor" tarzinda istatistik gösteren verilere göz atan bir futbol severim. Senin bahsettigin veri misal olarak "key pass" ve misal olarak Sneijder gecen sezon bu istatistikte pozisyon itibari ile, Türkiye gibi ligde maksimum vasat üstüydü... (Bu sezon simdiye kadar daha iyi) Bir sezon öncesinde, bu konuda Van Gaal´in de elestirileri vardir, cok az atiyor diye o paslardan. Yani demek istedigim, herseyde okadar kolay degil, yapilan katkilara yukaridan bakmamak lazim.

Amrabat detayli istatistiklerde genel olarak kötü bir sonuc ciziyor, ayni zamanda pek gol atip, assist yapan bir oyuncu da degil. Amrabat örnegi niye verdin, anlamadim.

Bende Burak Yilmaz´dan hoslanan bir insan degilim, ancak abartmamda yorumlarimda... Gol atmak disinda, futbol konusunda ciddi eksikleri var, ama gol atmakta okadar kolay birsey degildir.

"Kasaba takimi oyuncusu bile böyle hatalar yapmaz", gibi kavhe agzina ifrit oluyorum, sadece, cünkü bende sadece mac özeti izleyip, yorumlayan insanlari andiriyor. Birak vasat oyunculari, Worldclass adamlar bile bir macta üst üste akil almaz hatalar yapabilir...

https://www.youtube.com/watch?v=CCnVH6_158w

Bu adam 60 milyonluk stoper. Adamin oyun kurdugu her top, ya gol, yada gol pozisyonu olarak kaleye dönmüs. rakibinin yaninda oldugu nerdeyse her pozisyonda ya hatali, yada izliyor...

Son düzenleme:
Arkadas istatistik diyorsun, Gol assist felan, ben bunlarin üstünde, ayni senin "takimi oynatiyor" tarzinda istatistik gösteren verilere göz atan bir futbol severim. Senin bahsettigin veri misal olarak "key pass" ve misal olarak Sneijder gecen sezon bu istatistikte pozisyon itibari ile, Türkiye gibi ligde maksimum vasat üstüydü... (Bu sezon simdiye kadar daha iyi)

Amrabat detayli istatistiklerde genel olarak kötü bir sonuc ciziyor, ayni zamanda pek gol atip, assist yapan bir oyuncu da degil. Amrabat örnegi niye verdin, anlamadim.

Bende Burak Yilmaz´dan hoslanan bir insan degilim, ancak abartmamda yorumlarimda... Gol atmak disinda, futbol konusunda ciddi eksikleri var, ama gol atmakta okadar kolay birsey degildir.

"Kasaba takimi oyuncusu bile böyle hatalar yapmaz", gibi kavhe agzina ifrit oluyorum, sadece, cünkü bende sadece mac özeti izleyip, yorumlayan insanlari andiriyor. Birak vasat oyunculari, Worldclass adamlar bile bir macta üst üste akil almaz hatalar yapabilir...

https://www.youtube.com/watch?v=CCnVH6_158w

Bu adam 60 milyonluk stoper. Adamin oyun kurdugu her top, ya gol, yada gol pozisyonu olarak kaleye dönmüs. rakibinin yaninda oldugu nerdeyse her pozisyonda ya hatali, yada izliyor...
Sorun hata yapmak degil, bunlari tekrarlamak sorun, 2 kere degil, Cavanda konusunda en az 5 kere, Burak konusunda en az 20 kere. Neyse, daha devam etmiyecem, sürekli circle gibi laf dolandirarak yorumlar yapiyorsun, sadece simdi degil.

Senin görüsündür, ok. Ama gecmis bir cok kez beni hakli cikardi, oyuncu tercihleri olsun, kadro tercihleri olsun. Ayrica ben Podolski olayinda casat kanat derken sen yine sacma sapan milli takim istatisikleri ile gelmiyormudun? Neyse bu soruyu sormamis olayim, simdi yine laf cevirip durursun.

Wir reden aneinander vorbei.

Fener'in yedek sol beki Hasan Ali malı bizim alternatifsiz banko sol bekimizden daha iyi.

Lanet gelsin Hamza ve Dursun'a.

Carolü Telles gibi kesip atmayin. Her maç assist veya gol yapacagini beklemek aptalliktan baska birsey degildir. Çocugun 1. sezonu, genç, tecrübesiz. Ancak tecrübeyle saglam oyuncu olabilir. Üstelik HAK'i övüyorsunuzda Fenevin hücum hattini bizim hücum hattiyla kiyaslarmisiniz 1 zahmet

Bizim standardımız da yedek olması gerekirken as konumuna yükseldi.

Ben Telles'i beğenmezdim çok. Ama Carole'nin Alex kadar da iyi olduğunu düşünmüyorum.

Artıları:

1. Fizik gücü Telles'e göre daha yüksek
2. Kondisyon ve atletik özellikleri doğal olarak daha yüksek
3. Defansif açıdan Telles'ten bir tık daha iyi.
4. Dribbling gücü iyi.

Eksileri:

1. Koordinasyon konusunda ciddi sıkıntıları var. Bu sebeple her an hata yapabilir.
2. Hucüm konusunda dribbling dışında opsiyonu yok gibi.
3. Pas oyununda top kaybına daha meyilli.
4. Oynatan bek değil (Sneijder-Yasin hattı ile pas oyunu ile onların verimini arttırması zor)

Boldladığım kısımı büyük ihtimal
görenler var, ve ondan ''çöb'' diyor. Emir Sato

SONUÇ: Sadece SOL BEK OLARAK DEĞERLENDİRİRSEK CAROLE ŞU AN İÇİN > TELLES, AMA FUTBOL İÇİN KONUŞACAK OLURSAK TELLES DAHA POTANSİYELLİ VE ÖNDEDİR.

Geri
Üst Alt