#25 Victor Nelsson | Hellas Verona'da Kiralık

Adam 3 lü savunmada libero oynamak için doğmuş bence. 3 lü savunmaya cuk oturacak bir topçu
Nelsson neden bu kadar gömülüyor anlamıyorum gerçekten, belki de ligdeki tüm stoperler arasında saf defansçılık özelliği, pozisyonu tutma özelliği en öne çıkan stoper Nelsson olabilir

Eğer üçlü defans düzeninden bahsediyorsak Nelsson bu üçlünün merkezinde oynamaya en uygun oyuncu bana kalırsa. Davinson bire birde müthiş bir stoper, çoğu zaman çıkıp 6 numara gibi oynadığını da görüyoruz, Abdülkerim hücuma katılan skor çıkarma konusunda özel bir stoper ama her ikisi de ciddi pozisyon kaybı yaşıyor son dönemde yediğimiz çoğu golün sebebinin de bu olduğuna inanıyorum

Artık Abdülkerim-Nelsson-Davinson gibi bir üçlü mü kurulur, sağ stoperde Kaan, sol stoperde Jakobs mu oynar orası Okan Hocanın vereceği karar ama üçlünün merkezinde ciddi şekilde Nelsson oynaması gerekiyor bana kalırsa

Nelsson’da 3lu’nun ortasinda oynayabilecek temel ozelliklerin hicbiri yok. Teknik ve hiz en onemlileri. 3lude sag stoper olur en fazla. Gerci o bolge icinde Kaan ve Metehan ilk tercihler olur Okan hocanin, ayaklari duzgun oldugu icin.

Nelsson’da 3lu’nun ortasinda oynayabilecek temel ozelliklerin hicbiri yok. Teknik ve hiz en onemlileri. 3lude sag stoper olur en fazla. Gerci o bolge icinde Kaan ve Metehan ilk tercihler olur Okan hocanin, ayaklari duzgun oldugu icin.
Ben de tam tersini düşünüyorum. Defansı orta çizgide kuran bir takımda 3'lü hattın sağında ve solunda oynayamaz. Biraz bek çabukluğu istiyor oralar rakibin kanat oyuncularıyla eşleşmek durumunda kaldığın için. Ortada oynayan stoperden ise yanındaki stoperlerin kademelere girip süpürücülük yapması istenir. Bunu da en iyi Nelsson yapar. Milli takımında 3'lüde sol stoper oynuyor evet ama orada tüm takım kompakt ve bizim gibi riskli bir oyun yok.

Yabancı sınırından dolayı Yusuf Demir ile beraber tribüne çıkması muhtemel.

Bilmiyorum renktaşım ben tam tersini düşünüyorum, senin dediğini şöyle haklı buluyorum savunmayı önde oynamak için evet savunmadaki oyuncunun hızlı ve teknik olması önemli biz bunu dörtlü savunmada Davinson ile oynuyoruz ama şöyle bir sıkıntı var Davinson öyle müthiş pozisyon tutucu bir saf savunmacı değil. Ne oluyor biz önde oynamak için Davinson 'u Torreira 'nın yerine 6 numaraya kadar gönderiyoruz ama orda top Davinson 'u geçtiği zaman Abdülkerim ile ikiye bir oynayan rakip takım hücumlarını izliyoruz

Bence bunun tam tersine Davinson 'u hem hücuma çıkışlarında hem de o kusursuz yaptığı bire bir savunma oyununu geniş alanda oynayabilmesi için sağ stoper olarak kullanmaktan yanayım. Merkezde Nelsson 'un varlığı o temiz savunma bilgisiyle, rakibin forvete attığı o uzun topları karşılamasıyla filan savunmada bayağı işimize yarar

Buradaki sıkıntı bence merkezdeki Nelsson 'dan ziyade solda oynayacak Abdülkerim 'de doğuyor. Abdülkerim ekstra hücum katkısı veren iyi bir stoper ama geniş alanda savunma yapma konusunda çok geriye gitti, belki orada Jakobs değerlendirilebilir belki Abdülkerim formdayken oynasın da diyebilir Okan Hoca emin değilim o konuda

Nelsson 'un oynamasının şöyle bir avantajı olacak burda Davinson veya Abdülkerim çizgiye açıldığında/öne çıkıp 6 numara gibi oynadığında arkada o topları karşılayacak bir Nelsson olacak elimizde. Yani aslında Davinson ve Abdülkerim veya Jakobs /Kaan dan birisinin hem hücuma katılma konusunda daha özgür oynamasını sağlar hem de işin defans tarafında +1 güven olur

Kaan 'ın sağ stoper oynamasına gelince Abdülkerim ile yaşadığımız sıkıntının bir benzeri de Kaan 'da var tamam geride topu kullanma konusunda, uzun toplarıyla filan çok işimize yarıyor ama tıpkı Abdülkerim gibi Kaan 'da atletik hücum oyuncularına karşı çok sıkıntı yaşıyor hatta sakatlık sonrasında Abdülkerim 'den bile daha geriye düştü atletizm olarak. O yüzden Kaan veya Abdülkerim 'den en fazla birinin oynamasından yanayım üçlünün sağında/solunda oynayacak iki tane ağır oyuncuyla ciddi sıkıntı yaşarız hızlı/atletik oyunculara karşı

Mesela RFS miydi neydi o maçta ilk yediğimiz golde Davinson orada topu karşılayamayınca Abdülkerim ile rakibin o siyahi forveti bire bir kaldı merkezde, topu indirip golü yedik. Aynı şekilde ikinci golde Davinson taa sağ taç çizgisine kadar açılınca merkezde bomboş pozisyonda rakip hem kafa vuruşunu yaptı hem dönen topu tamamlayabildi veya Paok maçında Davinson orta saha çizgisinin ilerisine kadar çıkıp arkasında o 7 numaralı genç oyuncu sarkınca ilk yarının sonunda neredeyse devre arasına 1-0 geride giriyorduk. Böyle pozisyonlarda Abdülkerim 'in ağır kalmasını gizlemek için veya Davinson 'un bu kadar özgür şekilde geniş alanlarda oynamasını sağlamak için Nelsson 'un o pozisyon tutma konusunda, savunma bilgisiyle orada sıkıntıyı çözebileceğine inanıyorum

Kafa sahada değildi yediğimiz golde ve golden sonra rakibe verdiği pas kalitesine yakışmadı

Bu arkadaşın maç başı primi ne kadar acaba

Böyle saçma sapan anlamsız hiç alakasız yere sürekli 3 5 dakika kala altyapı oyuncusu gibi sonradan oyuna girmesinin mantığını ben anlamıyorum

Real madride karşı oynuyoruz da savunmamı yapmamız lazım hayırdır maçın 5 dakikası kala bu giriyor mesela neden metehan girmiyor

bu herifi her izlediğimde yerlerde sürünen semih kaya zuhur etmiş gibi oluyor tekrar sahaya
penaltı noktası civarı o çalımı yemek her yiğidin harcı değil tebrikler nellsoncum hele hele adam 34 yaşında dk 90 sen daha yeni oyuna girmişsin ve üstelik sağ bek helal valla

Mental olarak bitik, toparlanması güç toparlansa dahi maksimumu Avrupa için yetersiz. Bel de dönmüyor, skoru korumak için oyuna girdiğinde 5li defans olarak girip ortada oynatınca abdülkerim-sancez yanlarına kayıyor nelson ortada hemen bir adam kaçırması olup savunma karmaşık burmaşık bir hal oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kolektif bir sıçış vardı son 5-10 dk. için Nelsson'a yüklenmek haksızlık olur. Sezon içinde yine formayı kapıp vermediği zamanlar olacaktır.

Bunun form tutmasi cok onemli hale geldi. Davinson 3'lunun ortasinda urkutuyor beni. Acil moral motivasyonunu toparla.

Geri
Üst Alt