Cevap: #28 Bogdan Stancu

10 dk sonra ölmiyecegının garantısı varmı kundaktakı bebe ölüyor 110 yasında adam yasıyor.ama ıstanbulda olay farklı boyle zıt konusan ınsanlar bır gun saglam bır kaya carpıp yasamının daha baharında he ba oluyorlar.soz meclısten dısarı sıetem kımsenın kılına zara gelsın ama etraf manyak dolu aman dıkkat edın derım

Aynı şeyi söylüyoruz dostum. :) Zaman geçtikçe ölüme daha da yaklaşıyoruz işte... 29 yıl yaşadın diye seviniyor musun anlamadım, nedir sabahtan beri siz yokken ben vardım muhabbeti ona istinaden söylüyorum.

o zaman ingılızce bılmıyorsun sen bak bakalım turkceyle aynımı ımla kuralları.yuklem ozne turkcedekı gıbımı sıralanırcahıllık yapma.noktalama ısaretlerını kastedıyorsa sadce ımla kurallarında ayrı onu keyfe keder yazmıyorum..

Biraz siz de saygısızlık yapıyorsunuz, arkadaş güzelce uyarmış imla kuralları konusunda. Bahsettiği şey grammer değil. Noktalama işaretleri, büyük küçük harf kuralı, boşluk bırakma vs... Bunun nedeni insanların sizi yanlış anlamaması, sonradan ortaya çıkabilecek yanlış anlaşılmaların önüne geçmek veya doğrudan yazdıklarınızın anlaşılmasıdır. Herkes kendi fikirlerini saygılı bir şekilde yazsa bir sorun olmayacak.

Noktalama işaretleri evrenseldir. Latin alfabesinde kullanılan bütün noktalama işaretleri tek kurala bağlıdır.

Bak arkadaşım. Bana işimi öğretme. İmla ve yazım kuralları evrenseldir. Sanskritçede bile bu böyledir. Özne yüklem ayrı dostum. O dilin yapısıdır.
bak

ı am going to school ben okula gdiyorum özne ve yuklemlerdekı yerlere bak ıngılızce ve turkceyle karsılastırr.en basıt cummleyle anlattım sana..turkçede yuklem sonda olur ama ıngılızcede ozneden sonra

yazı dılınde boyledır arkadsımben 12 sen ıngılızce ve almanca gordum bırakta bu konuda ıddaalaşma bari ayıptır.futboldada aynı seyı yapıyorsun haletıruhıyenı yansıtıyorsun.hep bır alt etme çabası hep bır cürütme arayısı felan bırak relaks ol gıt kendıne demlı bır cay koy yaslan arakana gevşe gerılme ben bu mjları gulerek yazıyorum..

bak

ı am going to school ben okula gdiyorum özne ve yuklemlerdekı yerlere bak ıngılızce ve turkceyle karsılastırr.en basıt cummleyle anlattım sana..turkçede yuklem sonda olur ama ıngılızcede ozneden sonra

Aynı şeyden bahsetmiyoruz. Gramer yapısı farklı, benim bahsettiğim noktalama farklı. İstersen cümleni zuluca yaz, banane. Ben noktalama işaretlerinin ve büyük küçük harf kullanımının peşindeyim.

yazı dılınde boyledır arkadsımben 12 sen ıngılızce ve almanca gordum bırakta bu konuda ıddaalaşma bari ayıptır.futboldada aynı seyı yapıyorsun haletıruhıyenı yansıtıyorsun.hep bır alt etme çabası hep bır cürütme arayısı felan bırak relaks ol gıt kendıne demlı bır cay koy yaslan arakana gevşe gerılme ben bu mjları gulerek yazıyorum..

Güldüm.

10 dk sonra ölmiyecegının garantısı varmı kundaktakı bebe ölüyor 110 yasında adam yasıyor.ama ıstanbulda olay farklı boyle zıt konusan ınsanlar bır gun saglam bır kaya carpıp yasamının daha baharında he ba oluyorlar.soz meclısten dısarı sıetem kımsenın kılına zara gelsın ama etraf manyak dolu aman dıkkat edın derım

maşallah abimmmm

Affet bizi...

bak

Gramer ve imla kuralları farklı kavramlardır. Mesela yazdığınız ingilizce cümlede de imla hatası var. "ı" olarak değil de "i" olarak yazılır. Büyük harf olduğunda "I" olarak kullanılır. Sonuna nokta konulur ayrıca. Bu imla kuralıdır. Örnek: Okuyup adam ol baban gibi eşşek olma! - Okuyup adam ol baban gibi, eşşek olma! - Okuyup adam ol, baban gibi eşşek olma! " Umarım anlamışsınızdır. Türkçe'ye özen gösterelim.

noldu ya bogdan stancu reportaj verdi millet onun dediklerini mi tartisiyoru yok ingilizce, almanca, türkce diye ?

bence dalga falan değil bu eleman gerçekten böyle. Yazık.

Cengiz abi masallahin var bu yasta bu sabir masallah

Aynı şeyden bahsetmiyoruz. Gramer yapısı farklı, benim bahsettiğim noktalama farklı. İstersen cümleni zuluca yaz, banane. Ben noktalama işaretlerinin ve büyük küçük harf kullanımının peşindeyim.

ben sana 2 mj önce noktalam ısaretlerını sallamıyorum keyfe keder yazıyorum dedım zaten daha ne uzatıyorsun bak ıstersen eski mj lara gör..bunun aksını savunmuyorumkı.ayrca ben klavyeye bakmadan yazıyorum.hee bu sana ters geldıyse gercektende cvp yazma mjlarıma,yanı noktalama ısaretlerını kullanmyoruz dıye mj yazmayalımmı

Noktalama işaretleri evrenseldir. Latin alfabesinde kullanılan bütün noktalama işaretleri tek kurala bağlıdır.

Bak arkadaşım. Bana işimi öğretme. Noktalama kuralları, büyük küçük harf kullanımı evrenseldir.. Sanskritçede bile bu böyledir. Özne yüklem ayrı dostum. O dilin yapısıdır.

Neymiş o tek kural ?

ben bazen devrık cumle kullanabılırım bu benım cumle yapılarını almanca ve ıngılızceden aldıgımdan,ama anne babadanda türkçeyi ev ortamında öğrendğimden kaynaklanıyor.büyük küçük harf dengesizligide zaman zaman sırf sıze saygımdan vırgul kullanmak ıcın caps lock ı acıp kapatmayı unuttugumdan kaynaklanıyor.kucukk gıden yazı grubunun vırgulden sonra buyumesı senı rahatsız edıyorsa senın hayatta hıcbırseye tahammul gucunun olmadıgını gosterır.vay yenı transferlerın halıne o zaman

Cengiz abi sana bir sorum olacak musade edersen bu Ingilizce Almanca'ya mi yakin yoksa Turkce'ye mi abi? Hoca sinifda yazili yapdi sordu bugun sadece Yusuf bildi ama cevapi soylemedi hic..

Herkes birbirinin hatasını, ayıbını arayıp yüzüne vurmaya çalışıyor yazık ya. Tamam güzel Türkçe kullanımı önemli, o ayrı, uyaralım güzelce. Fakat diğer konularda da hata aramayın artık, ne dinimize ne kültürümüze yakışıyor.

ben bazen devrık cumle kullanabılırım bu benım cumle yapılarını almanca ve ıngılızceden aldıgımdan,ama anne babadanda türkçeyi ev ortamında öğrendğimden kaynaklanıyor.büyük küçük harf dengesizligide zaman zaman sırf sıze saygımdan vırgul kullanmak ıcın caps lock ı acıp kapatmayı unuttugumdan kaynaklanıyor.kucukk gıden yazı grubunun vırgulden sonra buyumesı senı rahatsız edıyorsa senın hayatta hıcbırseye tahammul gucunun olmadıgını gosterır.vay yenı transferlerın halıne o zaman

Kullandığın klavye İngilizce yahut Almanca ise " ı " harfini nasıl yazıyorsun? :) Bir program üzerinden falan yapıyorsan, kendini boşa yoruyorsun bence...

Geri
Üst Alt