Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tuğrul Akşar
Borç yapılandırması ile ilgili detaylı yazı.Faiz oranının %17-%20 arasında olduğu söylüyor.Bu koşullarda aslında her yıl gelir artırarak ve harcama kısarak ödenmesi planlanmış ama daha şimdiden bizim kulüpler hem gelir kaybı(pandemi etkisi,kur artışı da var) yaşamış hem de harcamaları kismamiş.Bu şartlarda ilk iki yıl Lale devri geçer "ödemesiz dönem"sonrası Anadolu takımı huviyetinde geçer.Sportif başarı, Şampiyonlar Ligi geliri ve oyuncu satışı ile extra gelir yaratan kulüpler bu süreçte çarkı döndürür.Digerleri küçüldükçe erir,batar.Burada yine en büyük soru işareti Fener'in, hem daha düşük gelir ve daha yüksek borç varken hem de daha yüksek harcamaya yapmışlar.Bu da demek oluyor ki ya extra kişi (başkan) ya da bankaya borçlanıp (başkanın bankası) bir şekilde kulübü bu harcamaları yapmışlar.Normalde şu durumda kulübün dönmemesi lazım.O yüzden de aday çıkmıyor gibi.
Bizim duruma gelirsek devam eden Riva ve yeni projeler (Florya, Mecidiyeköy, Kemerburgaz gibi) yüksek mali disiplin ile kulüp düzlüğe çıkar.O yüzden en kritik seçim diyorum.Bu şansta kaçarsa "kayyumun kollarına'' bırakırız kendimizi.BJK ve TS'de çok başarılı şu aşamada.Minimun harcama maxsimum gelirleri var daha da olacak.
Özetle Lale devrinin ilk yılını yaşıyoruz,2023'e kadar da bu böyle devam edecek.2023'te ödemeler başlayınca sonrası tufan.Zaten o günlerde böyle birçok adayı görmemiz zor olacak.

%17 - 20 arası olamaz faiz oranı.

17 demek 9 yılda borcun 2yse 8 milyar ödemek demek.

Metin Bey hakkında fikrim olumsuza döndü. Her vaadi verebilir şu an seçilmek için. Bu arada 46 sponsorun her biri 10 bin tl falan verecek herhalde. Zamanında Besim Tibuk'un "İktidara gelirsem ofsaytı kaldıracağım" vaadinin aynısını kendisinden bekliyorum. Seçimde ya vaatler gerçekten uzak, ya da fakir edebiyatı yapıp oy toplamaya çalışılan politikalar izleniyor. Bakalım kim kazanacak. Galatasaray'ın kazanacağını çok düşünmüyorum.

Tamamen popilist yaklaşımlar ile kimden ne kadar oy alabilirim diye bakıyor. Açıklamaları vaadleri hp havada kalacak şeyler ben güvenmiyorum Metin Öztürk'e

Metin Öztürk: "Biz şu an 46 sponsorla geliyoruz amatör branşlara. Her şubenin birkaç sponsoru olacak."

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

images

%17 - 20 arası olamaz faiz oranı.

17 demek 9 yılda borcun 2yse 8 milyar ödemek demek.
Tahmini demiş yazıda piyasa koşulları dışında verilmiyor diyor.Ayrica faktoring borçları faizleri daha yüksek olan kulüpler için bu şartlar daha uygun diyor.Ben de merak ediyorum, yeni gelen yönetim bu anlaşmanın detaylarını açıklayacak mı?Bir de üstüne acaba tekrar borçlanma yasağı var mı?Yoksa kulüpler bir yerde ödeme yaparken diğer yerde tekrar borçlanmis olacak.

Tahmini demiş yazıda piyasa koşulları dışında verilmiyor diyor.Ayrica faktoring borçları faizleri daha yüksek olan kulüpler için bu şartlar daha uygun diyor.Ben de merak ediyorum, yeni gelen yönetim bu anlaşmanın detaylarını açıklayacak mı?Bir de üstüne acaba tekrar borçlanma yasağı var mı?Yoksa kulüpler bir yerde ödeme yaparken diğer yerde tekrar borçlanmis olacak.
Tahmini de olamaz böyle yüksek borcun altına giremezsin. 9 senede 8 milyarı nasıl ödeyeceksin senin 1 milyar gelirin bile yok senede.

Ben %8i zaten bu süreçlerde rol alan birisinden duydum, açıklanmama sebebi de halktan tepki gelmesiyle alakalı çünkü herkes %20den kredi alırken bunlara ne hakla 8den veriliyor.

Hadi bizi geçtim Fenerin 5 milyar borcu var
20 milyar mı ödeyecekler yani 9 senede

Bir de 2 sene ödeme de yok sanırım.

Hele %20 olsa 5 katı demek olacak neredeyse.

Renk seçimi saat kaçta
Bizim sosyal medya hesaplarımız neden seçim ve adaylar hakkında bilgilendirmede bulunmuyor (baskın erteleme kararı dışında !)
Veyahut GS TV neden adayları canlı yayında bir araya getirmiyor da cemiyet youtubedan yayın tarihi duyuruyor
Mevcut başkanın aday mı olması lazım illa ki seçim sürecini taraftarlara düzgün aktarmak için

eşref denen fosil adayı gelirse çap olarak itibar olarakta epey kücülecegiz

lisedeki bunaklar arasında en dünyadan bi haber olanı bulmuşlar

yapılandırılan borc dernegin mi asnin mi

Renk seçimi saat kaçta
Bizim sosyal medya hesaplarımız neden seçim ve adaylar hakkında bilgilendirmede bulunmuyor (baskın erteleme kararı dışında !)
Veyahut GS TV neden adayları canlı yayında bir araya getirmiyor da cemiyet youtubedan yayın tarihi duyuruyor
Mevcut başkanın aday mı olması lazım illa ki seçim sürecini taraftarlara düzgün aktarmak için

mevcut başkan olmasa da onu koltukta tutanlar aday zaten. kulağa üflemeyle değil hazırlıkla gelseler gs tv'de de yaparlardı. zaten cemiyetin canlı yayın teklifine de tek yiğit şardan dönüş yapmamış, isimler farklı zihniyet aynı. cengiz yönetimini ibra etmeyip bunlara oy veren adam gözümde en büyük galatasaray düşmanıdır.

Tüm borç yapılandırıldı mı emin miyiz?

%8den yapıldı ve tam iki katına çıkacak diye biliyorum ben, böyle olunca da 500 milyon civarına gelir yıllık ödeme.

Enflasyon ve kura göre zamanla makul rakamlara gelebilir de gelmeyedebilir tabii.

Evet tüm borç 5,5 milyara yakın oluyormuş yeni yönetimle çıkar her şey ortaya

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt