Kalender Cengiz
Berlin Panteri
- 20 Haziran 2009
- 44.260
- 11.546
- 728
Tabi, Polat-Sezgin komisyon götürür, Liseci morukların işaret ettiği bir başkası asla böyle bir şey yapmaz!..E Polat' ı onaylayan da aynı insanlardı ya; menfaatlerine çomak sokmasaydı, gayet de muteber bir başkan olarak yoluna devam edecekti ya, bunu anlamak zor olmamalı..Bahsettiğim aleni hırsızlığa karşı sunduğun argümanı bir daha düşün istersen...
Son olarak; kapalı hiçbir sistemde yolsuzlukların, hırsızlıkların önü alınamaz; sadece hasır altı edilebilir. Tam olarak engel olunamasa da büyük ölçüde azaltacak en etkili çözüm şeffaflıktır. Ve bu kulüpte şeffaflığın önündeki en büyük engel Lise hegemonyasıdır. Nokta...
Kimse "onlar goturdu" demez. Ancak sen kapilari acip ipleri salarsan, seni sonraki surecte denetleyecek/eksileyecek bir makam ya da kurum kalmaz. Kisacasi, her ikisi de goturur ancak en fazla 4 sene goturursun bu maksimum surendir. Ama sen o duzeni yikarsan, kendine gore yontarsan, soyarsin sogana ya da sarimsaga cevirirsin, hesap bile vermeden "eski baskan" olarak yoluna devam edersin. Hayir, sorun soymak da degil, dengeleri bozmak. Bak, Galatasaray sev ya da sevme, begen ya da begenme, gayet ideal bir Demokrasi ortamidir. Gucler ayriligi dogru isler. Polat kimdir ki ibra edilsindir o donem ? Ben, o zamanla genc bir taraftar olarak istifasini istedim. Gorunen koy, kilavuz istemez. Kotu yonetimlerden hesap sorulmasini istiyorsak eger, ya da paranin en azindan ikinci planda kalmasini istiyorsak bir denge/kontrol mekanizmasi bekloyorsak bu suan ki sistemle en idealdir. Baska onerin varsa hay hay, ama bana grlip Polat'in zorladigi o maddeyi soylersen, " Polat kim arkadasim ? " seklinde cevap alirsin. Kotuden dogru ornek olmaz, olsa olsa ders olur. Ben suan ki duzen super demedim bilakis "baska" onerin var mi ? diye ekledim, ancak sundan eminim ki, liseyi pasifize etmen, klasik "gelen gelsin" mantigini savunman bu topraklarda is gormuyor. Goruyor da sonuclari agir oluyor.