Sedat Yıldız
Büyük Kaptan
- 30 Aralık 2021
- 22.683
- 20.682
- 1.848
Özgür Özel Dursun Özbek'e oy vermiş
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
bende öyle verdim ama o zaman soru "sizce kim kazanır" idi .Özgür Özel Dursun Özbek'e oy vermiş
Taşerona verileceğini farkındayım ama o taşerona parasını da vermeliyiz ya inşaata başlaması için. Bir de bu işin vergi tarafı var normalde anladığım kulüp kurumlar vergisinden muaf ama inşaat işine girersen bu muafiyette ortadan kalkıyor mu? Bu da çok önemli bir mevzu iyi bakılması gerekir. Burada şeffaf, güzel, her detayı düşünülmüş bir Hasılat paylaşımı daha risksiz ve doğru tercih gibi. Senin dediğin gibi Erden Timur yada onun gibi güvenilir bir GS üyesi birisinin yapması Gs'ye en faydalısı olurdu.Zaten kendi kendimize Yapma imkanimiz yokki biz inşaat şirketi değiliz mutlaka taşerona vereceğiz
Ama burada detay nokta şu, Özbek muhtemelen arazi alınırken hükumet yankısı firmalara söz verdi size veririz pay karşılığı diye temel olarak buna kırılıyor ve muhtemelen o payda epey yüksek olmasından korkuluyor ki gayet olası
Aslında burayı erdene yaptiracaksin eminim kulübe en çok payı nef birakirdi
Doğru ama işte anlaşma çok önemli yani kulübe kalacak pay çok önemliTaşerona verileceğini farkındayım ama o taşerona parasını da vermeliyiz ya inşaata başlaması için. Bir de bu işin vergi tarafı var normalde anladığım kulüp kurumlar vergisinden muaf ama inşaat işine girersen bu muafiyette ortadan kalkıyor mu? Bu da çok önemli bir mevzu iyi bakılması gerekir. Burada şeffaf, güzel, her detayı düşünülmüş bir Hasılat paylaşımı daha risksiz ve doğru tercih gibi. Senin dediğin gibi Erden Timur yada onun gibi güvenilir bir GS üyesi birisinin yapması Gs'ye en faydalısı olurdu.
başlanması için gerekn paranın hatrı sayılır kısmı cepten bile çıkarıp verebilrler - orası önemli değilTaşerona verileceğini farkındayım ama o taşerona parasını da vermeliyiz ya inşaata başlaması için. Bir de bu işin vergi tarafı var normalde anladığım kulüp kurumlar vergisinden muaf ama inşaat işine girersen bu muafiyette ortadan kalkıyor mu? Bu da çok önemli bir mevzu iyi bakılması gerekir. Burada şeffaf, güzel, her detayı düşünülmüş bir Hasılat paylaşımı daha risksiz ve doğru tercih gibi. Senin dediğin gibi Erden Timur yada onun gibi güvenilir bir GS üyesi birisinin yapması Gs'ye en faydalısı olurdu.
bende negatif yazan kısım bu - aylarca akla gelmeyen iş aslında - hiç bu hissi vermediler.floryadan para gelmesi sarta getirdi
Yalnız burada bir yanlış var ilk gelirken her zaman BB'den çıkmak için Florya projesininden gelirin bir kısmı kullanılacak kalanı o kapalı fonda dokunulamayacak şekilde duracak o fonun sadece gelirleri kullanılacaktı gelirken böyle geldiler. Sonra bu dönem içinde BB'den çıkılmak için Florya harici bir plan olduğu söylendi işte bu plan neydi? Neden gerçekkeşmedi yada olmadı? Bu konuda bir açıklama yapmaları doğru olurdu.bende negatif yazan kısım bu - aylarca akla gelmeyen iş aslında - hiç bu hissi vermediler.
geleceğin - fonda duracak - gelirine KURUL ONAYI HARİCİNE dokunamayacığın - Denetim firması / banka gözleminde olacak bu fondan para kullanmak en başta bende yanlış iş.
ama oraya vardı belliki
yok yani ben ordan gelirin hiç bir kısmına doknma taraftarı değilim .Yalnız burada bir yanlış var ilk gelirken her zaman BB'den çıkmak için Florya projesininden gelirin bir kısmı kullanılacak kalanı o kapalı fonda dokunulamayacak şekilde duracak o fonun sadece gelirleri kullanılacaktı gelirken böyle geldiler. Sonra bu dönem içinde BB'den çıkılmak için Florya harici bir plan olduğu söylendi işte bu plan neydi? Neden gerçekkeşmedi yada olmadı? Bu konuda bir açıklama yapmaları doğru olurdu.
Özbek'in projesi söylenen gelirlere göre BB'den çıkıldıktan sonra bu fona 300-350 milyon dolar kalıyor. Riva'dan proje tamamlanınca gelecek parada bu fona bağlarsın olur sana yaklaşık 400 milyon dolar bu fonun geliri yeni arsa da alınır, tesiste yapılır yada ne bileyim amatöre ek bütçede çıkarsın. Faiz yükünden kurtulduktan sonra zaten inanılmaz bir rahatlama olur özellikle nakit akışında.yok yani ben ordan gelirin hiç bir kısmına doknma taraftarı değilim .
biz sportif başarı ile düzlüğe çıkınca burdan gelen geliri - yeni gayrimenkul , arsa tarzı şeylerde hem yatırım hem de 5inci vitese takmak için kullanmak lazım gözüyle bakıyorum.
mecbur kalıyorsak tabii ki başvurulacakta. burayı tamamen koruyup - Riva'daki meselenin çözülmeside bir bu kadar önemli geliyor bana . çok arapsaçı orası . cezai şart tarzı bir şey bulur muyuz eder miyiz bilmiyorum. ama oradan ha gelir var toplanacak.
öteki taraftaki değere pazarlarsan BB'den 2 sene sonra bile çıksan ödeyecğin faizi düşsen ile daha fazla kalıyor ama.Özbek'in projesi söylenen gelirlere göre BB'den çıkıldıktan sonra bu fona 300-350 milyon dolar kalıyor. Riva'dan proje tamamlanınca gelecek parada bu fona bağlarsın olur sana yaklaşık 400 milyon dolar bu fonun geliri yeni arsa da alınır, tesiste yapılır yada ne bileyim amatöre ek bütçede çıkarsın. Faiz yükünden kurtulduktan sonra zaten inanılmaz bir rahatlama olur özellikle nakit akışında.
Zaten gerek o büyük deprem olayı gerek planlarının tutmaması ki burada en büyük sebeblerden biri de faiz artışıdır diye tahmin ediyorum projeleri geçiktşrdi. Yoksa biz Ocak'ta Kemerburgaz'a geçmiş, şimdiye GS TV'de ihaleyi takip etmiş ve Florya inşaatıda başlamış olması gerekirdi. Anlatırken anlatması çok kolay ama iş yapmaya geldiğinde bir çok aksilik oluyor. Karşı tarafın fiyatları bana gerçekçi gelmiyor. Bir çok haber görüyorum inşaat sektöründe inşaatların durma noktasına geldiği o beni endişelendiriyor bizim için en kötü senaryo bu çünkü.öteki taraftaki değere pazarlarsan BB'den 2 sene sonra bile çıksan ödeyecğin faizi düşsen ile daha fazla kalıyor ama.
bu kadar ince düşünmekte istemiyorum sonuçta kararı biz vermeyeceğiz - yaşanacakları izleyceğiz sadece. ama total olarak benim ütopik bakışımada , bu işler layığıyla yapılır edilir - sportif başarı istikrarı korunursa büyük sürecin sonunda GS 30 40 milyona adamda alacak trasnfer marketinde yer alabilecek döngüde olmalı fikri var.
anca o zaman bazıyüksek hedefler hayalden gerçek olur.
bir yandan baktığında florya projei çoktan start almış olmalıydı - etap satış muhabbetleri olması lazımdi aslında galiba... öyle sorunda var. laflada peynir gemisi yürümüyor. her iki taraf içinde geçerli.
inşaat sektörünün özeti budur.Anlatırken anlatması çok kolay ama iş yapmaya geldiğinde bir çok aksilik oluyor.
Gerçekçi gelmeyen fiyat nedir. Cidden merak ediyorum. 6.750 dolar satış rakamı gerçekçi ama 9.000 dolar değil. Öyle mi mesela? Yani raporda bir kağıt parçasında yazılanlar doğru. Ama sahibinden de ilanları olan emlaklar gerçekçi değil. Her şeyi geçtim gidin Florya'da satış ofisine Nivak firması satış temsilcisine sorun bakalım. Florya projesi için satış için ne diyecek size? Bu rakamdan daha yüksek diyecek. Ben söyleyeyim. Ama Dursun Özbek ve onun bulduğu firma raporunda o kağıtta yazan rakam doğru.Karşı tarafın fiyatları bana gerçekçi gelmiyor. Bir çok haber görüyorum inşaat sektöründe inşaatların durma noktasına geldiği o beni endişelendiriyor bizim için en kötü senaryo bu çünkü.