#39 Luis Pedro Cavanda

chedjiou lillede hizli miymis
bize kimi yolladilar ozaman

Chedjou Lille´de pek hizi ile gözüme carpmadi (Son maclarini izlemistim transferi kesinlesince, agirdi), ki senin anlattigin sekilde deparlar yapabilme kabiliyeti oldu ise eger, ozaman aceba belinden gecirdigi rahatsizlikdan dolayi mi, bukadar agirlasti diye düsünmek lazim.

Ben Cavanda´yi Trabzon´un gecen sene ilk yari maclarinin cogunda izledim. Teknigi iyi, Laufstark, gizigi kuvvetli, ve antizipation yetenegi de iyi. Sorunu afrikali oyuncularda cogunda olan konsentrasyon problemleri, bunun üzerinde birde esrar gibi maddeler kullandigini düsünüyorum. Yetenek konusunda, ve savascilik konusunda sikintisi yok, ama kendini salabilen bir oyuncu. O yüzden TD faktörü önemli.

Ben izledigim birkac macinda Cavanda'nin ortalarinin cok kötü oldugunu gördüm. Bu da bir eksigi.

Bu Cavanda'yı çok hafife alıyorlar. Ummadık taş baş yaracak Adem r'daş.

Cavanda %100'ünü sahaya verirse Eboue'nin geldiği ilk sezonu bile zihinlerden silebilecek kapasitede.

Dediğin gibi Konsantrasyon ve Whatsapp sorununu aşarsa.

Ne sorunu ne sorunu ? :D

Bu Cavanda'yı çok hafife alıyorlar. Ummadık taş baş yaracak Adem r'daş.

Cavanda %100'ünü sahaya verirse Eboue'nin geldiği ilk sezonu bile zihinlerden silebilecek kapasitede.

Dediğin gibi Konsantrasyon ve Whatsapp sorununu aşarsa.

Eboue´nin teknigi Cavanda´ya göre daha zarif, kalenin hizasina dogru calim atabilen bir oyuncu. Dar alanda, kalenin icine kadar girebilecek oyun görüsü, yada teknigi yok Cavanda´da. Acik alanda ise yeteneksel ve fiziksel anlamda daha etkili, tam anlami ile önünde bos alana ihtiyaci olan bir topcu. Sneijder´in solda bir adam fazla olmasi ile, sahada bir bosluk aciyor hep. Bu boslugu bana göre kullanabilecek fiziksel kapasiteye sahip. Ki Hollanda da bile o yüksek fizik kapasitede bir adam bulunmuyor. Bize karsi Wiel´i Caner ezmisti mac boyunca, yanliz kalinca.

Cavanda´nin tek sikintisi mental sorunlari, yetenegine ihanet eden bir adam olmasi. Onun disinda, tam bizim ihtiyacimiz tipde bir adam. Biz sag kanatta hep bir adam eksik oynuyoruz, oralarda bize Ferari gibi adamlar lazim ki, o bos alani verimli bir sekilde kullanalim.

Geri
Üst Alt