46. Geleneksel GSCimbom Eurovision Şarkı Yarışması | Şampiyon Ali Ozer!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hak veriyorum sana, ESC' nin eski tadı yok. Kendi adıma söylüyorum, bir daha Sandman gibi bir şarkının asla birinci olacağına ihtimal vermiyorum.

Biz Rock&Metal severler yarışmaya döndüğümüzden beri sanırım yarışmanın ritmini ve seyrini bozduk. Bu yüzden ben şahsen bundan sonraki yarışmalara katılmamayı düşünüyorum. Misal bizim efsane olarak nitelediğimiz şarkıların çoğu ilk 10 bile göremedi. Biraz inat ettik ve bir kaç şarkı kürsü gördü. Misyonumuzu tamamladık gibi. Rock&Metal düşmanlığını bir nebze olsun azalttık. Bu tür ile katılanların da kazanabileceği görülmüş oldu. Bundan sonra en azından yarışmalarda çeşitlilik olacaktır. Salt yumuşak sesli solistler ve yabancı pop şarkıların kaliteli müzik olarak değerlendirilmesi ön kabulünün kırılması bence iyi oldu ağabey.

Biz Rock&Metal severler yarışmaya döndüğümüzden beri sanırım yarışmanın ritmini ve seyrini bozduk. Bu yüzden ben şahsen bundan sonraki yarışmalara katılmamayı düşünüyorum. Misal bizim efsane olarak nitelediğimiz şarkıların çoğu ilk 10 bile göremedi. Biraz inat ettik ve bir kaç şarkı kürsü gördü. Misyonumuzu tamamladık gibi. Rock&Metal düşmanlığını bir nebze olsun azalttık. Bu tür ile katılanların da kazanabileceği görülmüş oldu. Bundan sonra en azından yarışmalarda çeşitlilik olacaktır. Salt yumuşak sesli solistler ve yabancı pop şarkıların kaliteli müzik olarak değerlendirilmesi ön kabulünün kırılması bence iyi oldu ağabey.

Rock&Metal düşmanlığı diye bir şey yok aslında. İnsan bir müzik türüne niye düşman olsun :) Sadece zevkler ve tercihler var. Olay tamamen katılımcı listesi ile ilgili. Ben misal az da olsa beğendiğim bir parçaysa oy veriyorum rock şarkılara ama hiç bir şekilde rock, metal parçalara oy vermeyecek katılımcılar da var. Bunların yoğun olduğu bir listede senin efsane dediğin şarkıların nal toplaması normal.

Rock&Metal düşmanlığı diye bir şey yok aslında. İnsan bir müzik türüne niye düşman olsun :) Sadece zevkler ve tercihler var. Olay tamamen katılımcı listesi ile ilgili. Ben misal az da olsa beğendiğim bir parçaysa oy veriyorum rock şarkılara ama hiç bir şekilde rock, metal parçalara oy vermeyecek katılımcılar da var. Bunların yoğun olduğu bir listede senin efsane dediğin şarkıların nal toplaması normal.
Outsider ve Warpig'e puan vermemiş olmanı hesaba katınca; hangi rock-metal şarkısına ''az da olsa'' puan vereceğini ciddi bir şekilde merak ettim Arda abi ?

Son düzenleme:

Ha bu arada şu boldladığım yere de bir şey yazmazsam ölürüm :D Öyle bir şey yok, hala 4 yarışmada bir kazanıyorum :D

İnsan garip mahlukattır ağabey :D Zevk ve tercih dediğimiz şeyler genel olarak diğer alternatiflerin kötülenmesi ve hor görülmesi ile kutsanır. Her mevzuda ötekileştirme dediğimiz şey var. Misal; ''İnsan bir müzik türüne niye düşman olsun'' diyorsun ya. Bu senin algın. Mantıklı gelmiyor sana ki doğrudur. Burada haklısın. Ama pratikte böyle değil. Genel anlamda Rock&Metal ötekidir. Zevklerimizin ve tercihlerimizin farklıdır lakin, zevklerimiz ve tercihlerimizi ötekileri yererek yükseltme hastalığına sahibiz. Biraz bunun altını çizmek istedim :D

Son düzenleme:

Bu yarışma çeşitliliği ile güzel. Tadı muhabbet olmazsa kaçar. Hiç kimse de müzik expertizi değil aramızda. Hepimiz belirli seviyelerde dinleyiciyiz (belki 1-2 enstrüman bilen hariç).

Şarkıları da biz söylemiyoruz zaten. Ortada bir emek de yok. 10 saniye de youtube'dan copy-paste bitti gitti.

Benim eski zevki alamamın tek nedeni play-list açıklandıktan sonra 10 dakika içinde oylama yapan 1-2 kişi var sadece.

İnsan garip mahlukattır ağabey :D Zevk ve tercih dediğimiz şeyler genel olarak diğerler alternatiflerin kötülenmesi ve hor görülmesi ile kutsanır. Her mevzuda ötekileştirme dediğimiz şey var. Misal; ''İnsan bir müzik türüne niye düşman olsun'' diyorsun ya. Bu senin algın. Mantıklı gelmiyor sana ki doğrudur. Burada haklısın. Ama pratikte böyle değil. Genel anlamda Rock&Metal ötekidir. Zevklerimizin ve tercihlerimizin farklıdır lakin, zevklerimiz ve tercihlerimizi ötekileri yererek yükseltme hastalığına sahibiniz. Biraz bunun altını çizmek istedim :D

Bu teze üzülerek katılıyorum. IoS' cular vs Androidciler, PS' ciler vs Xbox' cular, Fifacılar vs PES' ciler.. uzar gider bu liste. Maalesef söylediğin gibi bir durum var. 15-20 yıl öncesine kadar böyle bir şey yoktu ama. Bir yandan diyorum ki son 10 yılda ülkenin DNA' sı ile oynadılar o yüzden böyle, öte yandan bakıyorum bu iş dünyada da böyle. Bana mantıksız geliyor. Sanırım kuşakla ilgili bir şey, sosyologların ilgilenmesi gereken bir konu.

Bu yarışma çeşitliliği ile güzel. Tadı muhabbet olmazsa kaçar. Hiç kimse de müzik expertizi değil aramızda. Hepimiz belirli seviyelerde dinleyiciyiz (belki 1-2 enstrüman bilen hariç).

Şarkıları da biz söylemiyoruz zaten. Ortada bir emek de yok. 10 saniye de youtube'dan copy-paste bitti gitti.

Benim eski zevki alamamın tek nedeni play-list açıklandıktan sonra 10 dakika içinde oylama yapan 1-2 kişi var sadece.

Katılıyorum, bir kaç kişi bariz şekilde ya hiç dinlemeden ya da yarım yamalak dinleyip oy kullanıyor bu da işin tüm zevkini kaçırıyor. Neticede maksat yarışma vasıtasıyla müzik dinlemek biraz da goygoy yapıp eğlenmek; ben son derece basit bir dinleyiciyim a'dan z'ye her türlü kulağıma hoş gelen şarkıyı tür ayırt etmeksizin dinlerim, yarışma sayesinde az şarkı keşfetmedim.

Buradaki amaç zaten eğlenmek. Benim açımdan işin goy goy kısmı mühim açıkçası :D Arda ağabeye falan sataşmak hoşuma gidiyor :D Bana hiç hitap etmeyen müzikler var misal ama inan hepsini sonuna kadar dinlemeye çalışıyorum ki, kişinin zevkine ve beğenisine saygısızlık etmemiş olayım diye. Belki bir şey bulurum puan veririm falan diyorum. Ha genelde olmuyor ama bir iki kere oldu :D Play-List'i dinlemeden ya da 3-5 dakika da puan veren varsa taş olsun inşallah :D

Aynen, sorun bu. Eskiden bütün şarkılar dinlenir, hiç bilinmedik bir şarkı bile eğer gerçekten iyiyse kazanabilirdi. O yüzden dedim ben, Sandman gibi bir şarkı artık kazanamaz diye. Örneğin Ömer' in şarkısı, en az Sandman kadar iyiydi. Sağda kaldı yanlış hatırlamıyorsam.

Bu teze üzülerek katılıyorum. IoS' cular vs Androidciler, PS' ciler vs Xbox' cular, Fifacılar vs PES' ciler.. uzar gider bu liste. Maalesef söylediğin gibi bir durum var. 15-20 yıl öncesine kadar böyle bir şey yoktu ama. Bir yandan diyorum ki son 10 yılda ülkenin DNA' sı ile oynadılar o yüzden böyle, öte yandan bakıyorum bu iş dünyada da böyle. Bana mantıksız geliyor. Sanırım kuşakla ilgili bir şey, sosyologların ilgilenmesi gereken bir konu.
Aynen budur işte ağabey. Hangi sosyologlar deyip konuyu iyice kangren hale getireyim mi :D

Aynen, sorun bu. Eskiden bütün şarkılar dinlenir, hiç bilinmedik bir şarkı bile eğer gerçekten iyiyse kazanabilirdi. O yüzden dedim ben, Sandman gibi bir şarkı artık kazanamaz diye. Örneğin Ömer' in şarkısı, en az Sandman kadar iyiydi. Sağda kaldı yanlış hatırlamıyorsam.

Valla bunu ben daha en başıdnan beri diyorum. Bu yine iyi hali.

İlk 3-4 yarışma da millet

https://www.youtube.com/watch?v=My2FRPA3Gf8

bunlar ile RHCP ile derece yapıyordu. Ben Adagio, Wind Of Change ile sonuncu veya en fazla 10. falan oluyordum.

Pop müziği seven bira dam değilim ama oy verdiğim oldu. Soft müzik, rock balladı, klasik ve enstrümental müzik, hard& heavy, senfonik-metal, trash, film müziği hepsini güzel gelirse bana hakkını yememeye çalışırım sadece.

Bazen ayarsızlaşıp 2-3 puan aşağı verdiğim oluyor şarkılara o da biraz kazanamadığım dönemlerde ki karanlık içgüdülerim diyelim. Kusura bakmayın artık. :(

Bir dahaki yarışmada sıra sendeyse (En son 43'te kazanmışsın.) gül gibi şarkıyı sokmam yarışa ağabey. Ona göre haber et. :D

Sıra bende mi bilmiyorum ama ben de inat ettim, Sandman gibi birşeyle kazanacağım. Sunken Soldiers Ball beklediğim ilgiyi görmedi. Bir kaç tane daha az bilindik var, onlarla girerim ve kazanamam sanırım. Sen sok şarkını :D

Şeytanınız bol olsun beyler..

İnşallah Alpay kazanamaz :coffee:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt