#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

Aynen, adam boyunu uzatıp, omuzlarını genişletecek değil ya, hem gerekte yok. Mustafa Sarp'ta fizik varda ne işe yarıyor? :D Emre oyunu hızlı oynarsa, bireyselden vazgeçip takım oyununa adapte olursa bu takımda emekli olur. Ama işte 2-3 futbolcuyu ilk 11'den temizlemek gerekiyor takım kalitesi için.

emre gercekten yaratıcı cocuk.bireyselliginide oynadıgı zamanlarda anlıyabilirm.kendini gostermek istiyor.ancak hala hafızamda o sivas macında emre bana kalırsa cok ıyı dusunup sagdan gırıp sol koseye plaselemişti topu.gercekten ıyı dusunmustu ancak top yavas gitti,topu kalecı rahat aldı ama bellı cocuk farklı dusunuyordu.arda gelıp bagırmıstı ona,böyle genc kazanılmaz tabıkı deneyecek ordan barış gırıp trıbune dikse topu o sekıl bagıramazdı mesela.ardann emreyı cok sevdıgını bılıyorum.onu kazanmamız ıcın bıze yardım etsin,çoçugun kendıne guveni kacması için değil...

Niye hic genc milli takimlarin maclarini vermiyor bizim turk kanalari? Yazikdir yahu, bi bazen gösteriyorlar, ama daha cok göstersinler bence :SS:

18 yaşında 12 resmi maç yapmış ve 4 gol atma başarısı göstermiş bir oyuncuya, cılız, ayakta duramıyor, çok bencil; 40 metreden şut deniyor, ayağında çok top tutuyor dediğimiz sürece, Sarp gibi, Barış gibi oyucularla devam ederiz.

Daha 18 yaşındaki bir oyuncudan, 25-30 yaşındaki bir futbolcu gibi davranmasını beklemek, daha 12 resmi maç oynamış bir oyuncunun fiziksel zafiyetlerini kronik bir durum gibi değerlendirmek; 2-3 kötü performansın ardından kesin yargı belirtip, her şey bitmiş gibi yorumlar yapmak Emre'yi ne Türk futboluna ne de GS mize kazandırmaz.

GS Türkiye'nin en büyük spor kulübü; o formayı taşıyan oyuncuların duygularının, egolarının dışa vurmasını empati yaparak biraz anlayışla karşılamamız lazım. Zira akıllı bir sporcu ancak o formayı sürekli terletme şansı bulur. Ben Emre'nin GS de kalıcı olacağını ve başarılı olacağını umuyorum.

Eskiden ümit milli takımların maçlarını izleyebiliyorduk, şimdi ne oldu, bari onu esirgemeyin bizden.

ardanın sakatlıgında umarım şans bulacaktır kendini geliştirecektir

Kesinlikle olacak bu çocuk. Zaman meselesi sadece...

Ufuk

Sabri-Neill-Servet-Insua

Cana-Barış

Elano

E.Çolak-Misimovic

Baros​

Denenebilir.

Ufuk

Sabri-Neill-Servet-Insua

Cana-Barış

Elano

E.Çolak-Misimovic

Baros​

Denenebilir.

Kesinlikle.Nasıl olsa şu anda Arda'mız sakat, o yokken Emre'nin böyle bir rol üstlenmesi iyi olur.Arda dönene değin, ideal kadromuz oluşana değin nasıl olsa kötü sonuçlar alma ihtimalimiz var.Bırakalım bu hatayı genç ve gelecek vaadeden bir isimle yapalım.Yapalım ki oyuncu kendine güvensin.

Emre Çolak'ın ilerde çok parlayan bir oyuncu olacağına inanmıyorum. Niye bu kadar küçükler onu da anlamıyorum, her gün bir tane tavuk yeseler gene fizikleri bir şekilde güçlenir. Günümüz futbolunda ben Emre'yi o fizikle orta saha istediği gibi oynatacaklarına inanmıyorum, Messi gibi yetenekli de değil. Bir kaç teknik hareket yapması ve pas atması ile çözülcek sorunlar değil bunlar. Umarım yanılan ben olurum ve Galatasaray iyi bir futbolcu kazanır..

Emre Çolak'ın ilerde çok parlayan bir oyuncu olacağına inanmıyorum. Niye bu kadar küçükler onu da anlamıyorum, her gün bir tane tavuk yeseler gene fizikleri bir şekilde güçlenir. Günümüz futbolunda ben Emre'yi o fizikle orta saha istediği gibi oynatacaklarına inanmıyorum, Messi gibi yetenekli de değil. Bir kaç teknik hareket yapması ve pas atması ile çözülcek sorunlar değil bunlar. Umarım yanılan ben olurum ve Galatasaray iyi bir futbolcu kazanır..

Fiziki yapısı kilo almaya müsait değil galiba.

Niye bu kadar küçükler onu da anlamıyorum, her gün bir tane tavuk yeseler gene fizikleri bir şekilde güçlenir...

Et, tavuk ve yumurta kaslanmak için tüketmesi gereken başlıca gıdalardır. Özellikle tavuk etinin büyük etkisi olduğunu duymuştum. Kaslanması değil, boyunun uzaması lazım. Del Piero'nun boyunu bir şekilde uzatmışlar daha önceleri çok daha kısaymış.

Yahu uzamasın David Pizarro'da ufacık ama tüm sahayı ağlatıyor.

Emre'nin oyun zekası, pas tekniği, şutları üst düzey. Çok fazla çalım yeteneği olmasına gerek yok ama o da var.

Biraz güçlenecek hepsi bu. Adamın a takımdaki ilk pası;

Topu sırtı dönük harika aldı, iki kişiyi hiçbir hareket yapmadan geçti. Sonra normal şekilde topu sağdan bindiren sabrinin önüne atmaktansa stoperle bekin arasına gönderdi(Xavi Hernandez pası ) (Bu olay yetenek falan değil, kafa yapısının farklılığını gösterir) direkt gol pozisyonu

oldu.
Bizim takımda onu yapabilecek Arda ve Elano var bir de Ayhan'ın eski hali.

Şutları sağlam en son ümit milli maçında da atmış 25 metreden.

İki eksiği var bana göre. Herşeyi kendisinin yapması gerektiğini zannediyor. Halbuki basit oynasa çok daha iyi işler yapar. Mesut Özil'i izleyebilir örneğin, tüm maç tek pas yapıyor gerektiği yerde risk alıyor. Öncelikle bunu öğrenmeli, fizikten daha önemli bu.

Sonrası da herkesin malumu olan fiziksel gelişimi. Kondüsyonu nasıl tam bilmiyorum ama onu daha üstlere çıkarırsa bazı eksiklerini kapatabilir.

Tabii gönlümüzden tam bir orta saha oyuncusu olması geçiyor ama olmazsa da Emre den çok umutluyum.

Artık on numara kalmadı diye birşey yok. Kaka-Mesut ikilisi Madrid'de düşünün...

Sonuçta biz de para verip Misimovic, Lincoln gibi adamları getiriyoruz, bırakalım bizim elaman da oynasın:)

Aslında Emre Çolak'a yapacağımız en iyi şey, onu Süper Lig'de vasat takımlardan birisine sezonda 20 maç oynamak şartıyla kiralık göndermek olacaktır.Kiralık bedeli alınmasın, oyuncunun senelik ücreti GS tarafından ödensin, ama yeterki bu oyuncu Süper Lig kokusu alsın da gelsin.İBB takımında yapacağı hatalar onun o hatayı bir daha yapmaması için iyi bir sebep olur, lakin Galatasaray'daki yapacağı hatalar onun özgüvenini sıfıra çeker, korkaklaştırır.Mutlaka başka bir takımda Süper lig havası almalı.Ha güvenir onbirinde oynatırsın bir şekilde Galatasarayda yer verirsin o da ayrı mesele.

Aslında Emre Çolak'a yapacağımız en iyi şey, onu Süper Lig'de vasat takımlardan birisine sezonda 20 maç oynamak şartıyla kiralık göndermek olacaktır.Kiralık bedeli alınmasın, oyuncunun senelik ücreti GS tarafından ödensin, ama yeterki bu oyuncu Süper Lig kokusu alsın da gelsin.İBB takımında yapacağı hatalar onun o hatayı bir daha yapmaması için iyi bir sebep olur, lakin Galatasaray'daki yapacağı hatalar onun özgüvenini sıfıra çeker, korkaklaştırır.Mutlaka başka bir takımda Süper lig havası almalı.Ha güvenir onbirinde oynatırsın bir şekilde Galatasarayda yer verirsin o da ayrı mesele.

Kiralık gitmesiyle falan alakası yok. Tamamen Emre'de bitiyor mevzu. Özgüveni çok yüksek Emre'nin , hatta olması gerekenden de yüksek...

Nuri U21 milli takımında falan forvet arkasında yardırıyordu.Ama şimdi box-to-box oldu ve de daha değerli bir oyuncu haline geldi.Bence Emre'nin Nuri'nin gösterdiği gelişimi göstermemesi için bir sebep yok.Tabi 10 numara olsada büyük topçu olacak orası ayrı.

Selen'e sonuna kadar katılıyorum. Emre'nin bir Arda bile olabileceğini düşünmüyorum. Sabri gibi büyük ihtimalle seneler boyu Galatasaray'da oynayacak,belki belli bir pozisyonu Sabri gibi kendine zimmetleyecek ama hiçbir zaman onun üstüne çıkamayacak. Fiziki yapısının kilo almasına müsait olmaması vs. gibi birşey de yok. Emre güçsüz bir adam ve belli ki yeterli spor yapmıyor. Hele futbolcular gibi çok kalori yakan sporcuların ciddi bir spor takvimlerinin olması lazım (Spordan kastım body building) ve çok karbonhidrat almaları lazım. Emre'nin bunları yaptığına inanmıyorum.

Yahu uzamasın David Pizarro'da ufacık ama tüm sahayı ağlatıyor.

Emre'nin oyun zekası, pas tekniği, şutları üst düzey. Çok fazla çalım yeteneği olmasına gerek yok ama o da var.

Biraz güçlenecek hepsi bu. Adamın a takımdaki ilk pası;

Topu sırtı dönük harika aldı, iki kişiyi hiçbir hareket yapmadan geçti. Sonra normal şekilde topu sağdan bindiren sabrinin önüne atmaktansa stoperle bekin arasına gönderdi(Xavi Hernandez pası ) (Bu olay yetenek falan değil, kafa yapısının farklılığını gösterir) direkt gol pozisyonu

oldu.
Bizim takımda onu yapabilecek Arda ve Elano var bir de Ayhan'ın eski hali.

Şutları sağlam en son ümit milli maçında da atmış 25 metreden.

İki eksiği var bana göre. Herşeyi kendisinin yapması gerektiğini zannediyor. Halbuki basit oynasa çok daha iyi işler yapar. Mesut Özil'i izleyebilir örneğin, tüm maç tek pas yapıyor gerektiği yerde risk alıyor. Öncelikle bunu öğrenmeli, fizikten daha önemli bu.

Sonrası da herkesin malumu olan fiziksel gelişimi. Kondüsyonu nasıl tam bilmiyorum ama onu daha üstlere çıkarırsa bazı eksiklerini kapatabilir.

Tabii gönlümüzden tam bir orta saha oyuncusu olması geçiyor ama olmazsa da Emre den çok umutluyum.

Artık on numara kalmadı diye birşey yok. Kaka-Mesut ikilisi Madrid'de düşünün...

Sonuçta biz de para verip Misimovic, Lincoln gibi adamları getiriyoruz, bırakalım bizim elaman da oynasın:)

Oyun zekası, pas tekniği, şutları, çalımları v.s vs. üst düzeyse Emre de üst düzey bir oyuncu ve hemen oynaması lazım. Fakat oynamıyor. Artı bir de bir maçtaki görüntüsünden örnekler vermişsin. Oynadığı bir maçta da hiç bir varlık gösterememişti bu sezon.

Sadece iyi verileri alıyorsun bence ve kafanda hayal ettiğin ve olmasını istediğin şeye gerçeklik ve kesin olacakmış gibi bakıyorsun bazı noktalarda. Emre bence iyi olmayacak ama kesin diyemem gene de olma ihtimali var, fakat benim o maçta gördüğüm Emre hatta geçen yıl da gene gördüğüm Emre öyle çok üst düzey bir oyuncu Arda gibi fark yaratan bir oyuncu olamayacak. Beklentiler ne kadar azalırsa hayal kırıklıkları da o kadar azalır.

Sanırsam bir futbolcu bizde oynadığında ya da bize transfer olduğunda futbolcuyu olduğu yerden daha üstte görüyoruz ve sonra hep beraber hayal kırıklığı yaşıyoruz. Pino'da oldu gibi bu, Ali Turan'da oldu, Misi ve Cana halen belirsiz. Çok abartıyoruz bence futbolcuları genç olmalarından ve bir kaç iyi hareketini gördükten sonra ve gene çok abartıyoruz bize gelen oyuncuları.. Sonra hayal kırıklıkları da ardı arkasına geliyor, futbolcuya yönelik eleştiriler bu sefer beklenti çok yüksek olduğundan daha fazla oluyor..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt