#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

Strenght calısmaları yapması gerek. Saka demiyorum, güres okuluna falan yazılsa 6 ay icinde zımba gibi olur. Sisme kaslara ihtiyacı yok, thin layer denilen kemikle kasların arasında bulunan gercek kaslarını gelistirmesi lazım.

Yahu hayvan gibi badici olsun demiyoruz zaten ama göğüs çatısına ve bacaklara yüklenmesi gerekiyor.Özellikle çok çiroz bir görüntüsü var.Yemin ediyorum bir omuzda gidecek durumda. Arda bile nasıl fiziksel gelişim gösterdi.

Giovani'nin, Messi'nin ust taraflariyla Emre'nin arasinda cok fark yoktur. Emre omuz koymayi, ayakta durmayi ogrenir daha guclu olur. Ama kas yaparsa ust vucuduna o zaman Kewell efendi gibi Denizli'nin kel kanat oyuncularini bile gecemez. Bale ornegi su yuzden yanlis, adam fizik olarak ust vucudunu gelistirmeye uygun bir adam. 1.70'lik futbolcularin hicbirinde ben oyle kas gormedim. Zaten oyle kas olsa oynayamazlar. Bak Iniesta'ya falan.

Misal Giovani: https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2009/01/09/article-1110403-02AB4ABC00000578-758_306x379.jpg Kasa gerek yok, fizik olarak daha hazir hale geldi mi guclenir zaten Emre. Ust vucuduna kas eklemesi demek cabuklugunun azalmasi demek olur. Arda'ya da oldu ayni sey ama o kilo aldigi ve beli kalinlastigi icin.

miccoli 1.64;)

20070705_sahin2_rh.jpg

nuri sahin

Neler tartışılıyor ya valla hayret. Kütük gibi olmasına gerek yok ama biraz güçlenmesi lazım. Bu kadar barizken hala güçlenmesin falan. Top tekniği Mustafa Sarp 'tan çok daha fazla olan bir dünya genç vardır pafta. Ama kürdan gibiler. Onlarda güçlenmesin o zaman.

Emre'nin sadece ikili mücadelelerde yıkılmaması gerekiyor.Bunun için güçlü olmalı, buna fizik mi diyorlar kilo almalı demeliyiz bilemiyorum.Aradaki farkı çözemedim,ama şöyle düşünüyorum;

Emre eğer kanatta oynatılmak isteniyorsa kilo olarak bu şekilde kalmaya özen gösterip sadece yıkılmamaya özen göstermeli.Eğer orta sahada kullanılmak istiyorsa çok çok süratlenmesine gerek yok, yine biraz güçlenip sadece var olan tekniğinin üstüne koyması lazım;duran top çalışmaları, pas ve şut gibi.Ben bu şekilde düşünüyorum şahsen.

Emre'nin kas yapmaya ihtiyacı yok, biraz daha güçlü olsa, ayakta durmayı öğrense yeter. Hayri'ye bu konuda katılıyorum mesela Iniesta'da falan kas yok ama ayakta durmasını biliyorlar, nerede ne yapacaklarını ezberlemişler. Emre'de oynaya oynaya kendini bu yönde geliştirecektir.

Emre'nin güçlenmesi için kilo alıp, kas yapmasına gerek yok. Ki biz bu zihniyetle bu kadar süre bekleyemeyiz. Sadece ekstradan hız, çeviklik ve dayanıklılık antrenmanları yapmalıdır.

beyler hayvan gibi kas yapsın diyen yok,ama Emre Çolak'ın fizik olarak güçlenmeye gerek yok denmesi hayatımda duyduğum en saçma espri.

Her şeyi sen biliyorsun, anasını satayım.Yukarıdaki resimler, kanıtlar yalan bir sen gerçek. Artık kabul et önemsenmiyorsun bu forumda ve senin dandirk iddialarının bir tutarlılığı olmadığı için susman en iyisi şu durumda.

Kas hafızası falan bilir misin? Vücudunun ezberlediği birtakım hareketler vardır. Oyun stilini oluşturur bütün bunlar. Sen farkında olmadan da olsa kaslarına bunu ezberletirsin tekrar ederek. Vücudundaki değişiklerle birlikte kasların tepkileri de farklı olur. Saliselik tepki farkları falan filan. İlk mesajımda da belirttiğim gibi "özellikle vücudun üst kısmındaki kütle artışı" daha fazla etkiler futbolcuyu. Yerçekiminden dolayı ayaklara, bacaklara daha fazla yük biner. İster kas kütlesi olsun, ister yağ kütlesi olsun böyle bir şey olur.

Bale, Ronaldo gibi örneklere gelelim. Ronaldo'nun Man Utd'daki ilk maçını da hatırlıyorum ben. O zamanlar da çok iyiydi ama daha farklı bir stilde oynuyordu. Şu andaki Ronaldo ve eski Ronaldo aynı adamlar diyemeyiz. İzleyenler aradaki nüansları farkeder. Daha iyi bir adama dönüştü belki ama bazı şeyleri de yok artık. Ayrıca Ronaldo zaten çalışkanlığıyla bilinen bir adam. Her yaptığı vücut geliştirme antremanı için, 3 katı kadar çabukluk ve süratini kaybetmemek adına antreman yapmıştır. Bale de aynı şekilde. Fiziksel olarak geliştiği için değil, sürati ve çevikliği sayesinde oynuyor. Ayrıca unutmamak gerekir ki bu adamlar en başından beri sıradışı yeteneklerdi. Emre Çolak büyük bir yetenek değil. Fundamental olarak üst düzey sayılmaz. Ortalamanın üzerindeki çabukluğunu ve süratini de alırsanız, vasat bir adam olur çıkar.

Kas hafızası falan bilir misin? Vücudunun ezberlediği birtakım hareketler vardır. Oyun stilini oluşturur bütün bunlar. Sen farkında olmadan da olsa kaslarına bunu ezberletirsin tekrar ederek. Vücudundaki değişiklerle birlikte kasların tepkileri de farklı olur. Saliselik tepki farkları falan filan. İlk mesajımda da belirttiğim gibi "özellikle vücudun üst kısmındaki kütle artışı" daha fazla etkiler futbolcuyu. Yerçekiminden dolayı ayaklara, bacaklara daha fazla yük biner. İster kas kütlesi olsun, ister yağ kütlesi olsun böyle bir şey olur.

Bale, Ronaldo gibi örneklere gelelim. Ronaldo'nun Man Utd'daki ilk maçını da hatırlıyorum ben. O zamanlar da çok iyiydi ama daha farklı bir stilde oynuyordu. Şu andaki Ronaldo ve eski Ronaldo aynı adamlar diyemeyiz. İzleyenler aradaki nüansları farkeder. Daha iyi bir adama dönüştü belki ama bazı şeyleri de yok artık. Ayrıca Ronaldo zaten çalışkanlığıyla bilinen bir adam. Her yaptığı vücut geliştirme antremanı için, 3 katı kadar çabukluk ve süratini kaybetmemek adına antreman yapmıştır. Bale de aynı şekilde. Fiziksel olarak geliştiği için değil, sürati ve çevikliği sayesinde oynuyor. Ayrıca unutmamak gerekir ki bu adamlar en başından beri sıradışı yeteneklerdi. Emre Çolak büyük bir yetenek değil. Fundamental olarak üst düzey sayılmaz. Ortalamanın üzerindeki çabukluğunu ve süratini de alırsanız, vasat bir adam olur çıkar.

Biz adama hayvan gibi badi yap demiyoruz.Ama güçlenmesi lazım.Göğüs çehresi ve bacakları çok ince kalıyor.Bugün dünyanın en iyi sprinterleri de bir doksan boyunda azman adamlar değiller güçlüler.O dediğin kilo alımı ile olur onu da sadece body yaparsa olur.

Emre iyi bir yetenek ama kağıt gibi kırılgan yapısını düzeltmezse sonu cafercan, oğuz, mülayim gibi olur.Tarih bunun örnekleri ile dolu.

Tamam da Mourinho'nun futbol geçmişi de var. Sadece yeteneksizmiş. Kapak falan takılmadı yani, müsterih ol.

benm futbol geçmişim mourinho dan fazladır,çok aşırı vasat 3 sene falan futbolculu kariyeri var,nasıl kıvıracağını şaşırdın daha cevap yazmıyorum sana:asd:

benm futbol geçmişim mourinho dan fazladır,çok aşırı vasat 3 sene falan futbolculu kariyeri var,nasıl kıvıracağını şaşırdın daha cevap yazmıyorum sana:asd:

"Futbolu az oynamak" ile "futbol oynamamak" arasındaki farkı da bilmiyorsan bir şey diyemem. Elbette ki susman daha mantıklı olacaktır bu durumda.

kıvır bakalım:asd:,ulan yazmayacağım dedm de konuşuyorum,bak kas yapmanın adamı ağırlaştırmasıyla uzaktan yakından 10000000 km den alakası yok,ben bunu body hocama defalarca sormuştum,herkeste sorar bunu,adamın yüz bin tane vücut geliştirme şamp. var,istersen yarın yine ona sorarım,daha detaylı bi kapakla geri dönerim ama senin gibi gereksiz bi adam için uğraşacağımı sanmam:asd:

kıvır bakalım:asd:,ulan yazmayacağım dedm de konuşuyorum,bak kas yapmanın adamı ağırlaştırmasıyla uzaktan yakından 10000000 km den alakası yok,ben bunu body hocama defalarca sormuştum,herkeste sorar bunu,adamın yüz bin tane vücut geliştirme şamp. var,istersen yarın yine ona sorarım,daha detaylı bi kapakla geri dönerim ama senin gibi gereksiz bi adam için uğraşacağımı sanmam:asd:

Yaptıgın veya gelistirdigin kasa ve yönteme baglı o. Mariusz Pudzianowski'de kaslı, Usain Bolt'da.

ohooo ben ne diyorum sen ne diyosun:o neyse beyler kolay gelsin tartışmaya devam edin.

Biz adama hayvan gibi badi yap demiyoruz.Ama güçlenmesi lazım.Göğüs çehresi ve bacakları çok ince kalıyor.Bugün dünyanın en iyi sprinterleri de bir doksan boyunda azman adamlar değiller güçlüler.O dediğin kilo alımı ile olur onu da sadece body yaparsa olur.

Emre iyi bir yetenek ama kağıt gibi kırılgan yapısını düzeltmezse sonu cafercan, oğuz, mülayim gibi olur.Tarih bunun örnekleri ile dolu.

1 - Ben zaten "vücudunun üst kısmı" demiştim. Bacaklarını tabi ki güçlendirecek. Hatta sadece bacaklarını güçlendirse bile yeterli olur. Yere sağlam basar falan.

2 - Dünyanın en iyi sprinterleri 1.80'den uzunlar. Michael Johnson, Usain Bolt, Tyson Gay falan. Hatta Tyson Gay'in kısa olmasının dezavantaj olduğunu söylüyorlardı, adım boyunun kısa olmasından.

3 - Emre'nin fizik olarak güçlenmeden de daha iyi olmasının formülünü verdim. Çabukluk ve sürat antremanları. Walcott da 2-3 yıldır aynı fizikte ama geçen sezonun sonundan itibaren seviye atladı. Arsene Wenger mesela daha iyi olmasının nedenlerini açıklamış. First touch'ı gelişmiş. Özellikle topla beraber süratli olduğunda daha iyi kontrol edebiliyormuş topu. Zamanlamalarda falan daha iyiymiş. Fizik gücüyle ilgili bir şey demiyor. Gördüğün gibi durum böyle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt