#52 Emre Çolak (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #52 Emre Çolak

Türk futbol mantatilesi budur işte.Gençler niye yetişmiyor denir, iki maçta adam asılır.Bir üç maç üst üste 90 dakika oynasın, bakalım.Bekleyin biraz destek olsun.Mustafa Sarp,Ayhan gibilerle bu kadar parlarsın üstü olmaz. Sahip çıkın bu adamlara.

Poff.

adam her gun antreman yapiyor kilo almayacak bu yasta heralde

elbet gelisecek

bekleyin 2 sene

Ben beklemeye hazırım, kalasların arasında parlayamaması normaldir.Sağlıklı bir ortamda istenilen seviyeye gelebilir.

Emre'nin oyun zekası yok yakıştırmaları da biraz boş geliyor bana.

Nasıl göstericek ki oyun zekasını. Barış, Mustafa Sarp ve Ayhan'la oynarken.

Xavi'nin ilk yıllarına bakın. O da zayıf bir futbolcuydu. Evet hep yetenekliydi. Hatta bir Galatasaray maçında neredeyse 0 pas hatası yapmıştı o zamanki olağanüstü presimize rağmen. Ama esas performansını 27-28'inden sonra göstermeye başladı. Guardiola'dan beri de rakipsiz. Adamlar bir futbolcuya yıllarca emek veriyolar. Keza Bojan Krikic. Bu sezon oyuna girdiğinde hakikaten kendisinden beklenenleri vermeye başladı.

Kusura bakmayın kimse Messi değil. Kimse Arda değil. Hiç birimiz farkında değilken biranda hazır olarak çıkamıyor her futbolcu. Ama emek verirseniz gelişiyorlar. Takıma faydalı oluyorlar.

Ne kadar ekmek o kadar köfte yani...

Bir arkadaşımız sormuş:

Emre iyi calim atar mi?? Evet.

Emre topu iyi saklar mi?? Hayır.

Emre süratli midir?? Evet.

Emre'nin oyun zekasi yüksek midiri? Evet.

Emre iyi orta yapar mi?? Evet.

Emre iyi sut ceker mi?? Evet.

Emre kivrak midir??? Evet.

Bu arada bir oyuncuyu değerlendirirken, hele ki AMC pozisyonunda oyayan bir oyuncuyu değerlendirirken bu kriterler yeterli değildir. Şöyle olmalı;

Hızlanma +

Çeviklik +

Hız +

Denge -

Dayanıklılık -

Sezme +

Soğukkanlılık -

Karar verme -

Özel yetenek +

Takım oyunu +

Yaratıcılık +

İlk dokunuş +

Top sürme +

Orta açma +

Pas +

Teknik +

Bitiricilik -

Uzun şutlar +

Peki Emre neden çok nadiren adam geçiyor? Çünkü güçsüz, bu nedenle dengesiz. Hızı yeterli ancak rakipler omuz omuza mücadelede rahatlıkla saf dışı bırakıyor Emre'yi. Sadece zamana ve fırsata ihtiyacı var.

Bir arkadaşımız sormuş:

Emre iyi calim atar mi?? Evet.

Emre topu iyi saklar mi?? Hayır.

Emre süratli midir?? Evet.

Emre'nin oyun zekasi yüksek midiri? Evet.

Emre iyi orta yapar mi?? Evet.

Emre iyi sut ceker mi?? Evet.

Emre kivrak midir??? Evet.

Bu arada bir oyuncuyu değerlendirirken, hele ki AMC pozisyonunda oyayan bir oyuncuyu değerlendirirken bu kriterler yeterli değildir. Şöyle olmalı;

Hızlanma +

Çeviklik +

Hız +

Denge -

Dayanıklılık -

Sezme +

Soğukkanlılık -

Karar verme -

Özel yetenek +

Takım oyunu +

Yaratıcılık +

İlk dokunuş +

Top sürme +

Orta açma +

Pas +

Teknik +

Bitiricilik -

Uzun şutlar +

Peki Emre neden çok nadiren adam geçiyor? Çünkü güçsüz, bu nedenle dengesiz. Hızı yeterli ancak rakipler omuz omuza mücadelede rahatlıkla saf dışı bırakıyor Emre'yi. Sadece zamana ve fırsata ihtiyacı var.

Hagi'nin geldiğinden beri yaptığı tek olumlu iş bu çocuğa sürekli şans vermesi.

Ulan basın denen vicdansız güruh ne istiyorsunuz genç futbolcudan. Bir de Hakan Ünsal sen adam olsan, yenilginin suçunu bu genç ve yetenekli futbolcuya yüklemezsin. Yahu Kazım kim ya, dünün disiplinsiz fenerlisi. İki ismi nasıl, en kötüler diye biraraya getirebilirsin? Çocuk daha yeni yeni şans buluyor. Tühh sorumsuz yazarlara.

Bugün Cem Sultan,Anıl Dilaver ve Ahmet Kesim'in üzerine gidilmeyip Emre Çolak'ta ısrar edilmesi Galatasaray teknik ekibinin yeteneksizliğini gösterir.

Dersime denk gelmeyen tüm A2 maçlarına gidiyorum eğer İstanbulda ise.Ve Galatasaray teknik ekibinin bu çocukları,benden az izlediğine eminim.

ya birakin Allahinizi severseniz. Emre kivrakmis. siz hayatinizda adam gibi futbol oynamamissiniz.

su videoyu izleyin ondan sonra Emre'ye bir daha kivrak deyin: YouTube - Mesut Özil - Short Show

Iyi calim atabilmek icin en önemli özellikle oyun zekasi ve yüksek tempoda aniden yön degistirebilme özelligi. Emre de bu yok. acik ve net. ayrica yaninda iyi oyuncu yok demissiniz. gecen hafta Schalke macinda Mehmet Ekici'yi izleseydiniz. takimi full kazmalarla doluydu ama tek basina kafa tuttu Schalke'ye. kivrak calimlar, bütün paslar olumlu, top kontrolü ile alman spikeri bile mest etti. iyi oyuncu kendini direk belli eder. ben Emre'yi 2-3 yildir izliyorum. hic bir zaman begenmedim ve bir sey de olacagi yok. bos bos konusmayi birakin.

ya birakin Allahinizi severseniz. Emre kivrakmis. siz hayatinizda adam gibi futbol oynamamissiniz.

su videoyu izleyin ondan sonra Emre'ye bir daha kivrak deyin: YouTube - Mesut Özil - Short Show

Iyi calim atabilmek icin en önemli özellikle oyun zekasi ve yüksek tempoda aniden yön degistirebilme özelligi. Emre de bu yok. acik ve net. ayrica yaninda iyi oyuncu yok demissiniz. gecen hafta Schalke macinda Mehmet Ekici'yi izleseydiniz. takimi full kazmalarla doluydu ama tek basina kafa tuttu Schalke'ye. kivrak calimlar, bütün paslar olumlu, top kontrolü ile alman spikeri bile mest etti. iyi oyuncu kendini direk belli eder. ben Emre'yi 2-3 yildir izliyorum. hic bir zaman begenmedim ve bir sey de olacagi yok. bos bos konusmayi birakin.

Real Madrid seviyesine gelmiş bir oyuncu ile Galatasaray kariyerinde toplam iki tane 90 dakika oynamamış bir oyuncuyu karşılaştırıp, ona çakmak ayıptır. Bence sen boş konuşmayı bırak mr ulema.

Bursaya karsi fena baslamadi aslinda, ben hala inaniyorum bu cocuga, daha dogrusu inanmak istiyorum.

Real Madrid seviyesine gelmiş bir oyuncu ile Galatasaray kariyerinde toplam iki tane 90 dakika oynamamış bir oyuncuyu karşılaştırıp, ona çakmak ayıptır. Bence sen boş konuşmayı bırak mr ulema.

o videoyu izle ve nerde oynadigina bak. 17 yasinda Schalke de oynuyordu Lincoln'nün yerine. ne diyorum ben burda. yetenekli adam kendini belli eder. Mesut gibi, Arda gibi. Galatasaray'da is yapacak oyuncu bu seviyelerde olmali. Biz Elano'yu yolamisiz. adam her ligde oynamis. Emre Colak bu haliyle bize ne verecek?? biraz mantikli düsünün. Bundesliga'nin en iyi 10 numarasini almisiz oraya. Galatasaray'in capini anlayin artik.

Artık neden yeni oyuncular yetiştiremiyoruz? Neden yetenek dediğimiz oyuncular kaybolup gidiyor?

Bence bunun bütün müsebbibi sizin gibi sabırsız, toleranssız taraftar, teknik adam ve yöneticilerdir. Mesut da ilk çıktığında böyle oynamıyordu elbet.

Daha tam hazır değil ve hazır olduğunda Emre Belezoğlunun bizde oynadığı yılları anımsatacak

Kurtuluşumuz bu çocuklar.Destek olmaktan başka çaremiz yok.Aydın beş senedir, bir şey yapmadna halen kadroda duruyorsa, Emre Çolak'ın bir yıl daha durma hakkı var.

Kurtuluşumuz bu çocuklar.Destek olmaktan başka çaremiz yok.Aydın beş senedir, bir şey yapmadna halen kadroda duruyorsa, Emre Çolak'ın bir yıl daha durma hakkı var.

Bence Emre zaten faydalı oluyor ama millet illa laf atıyor çocuga onlarca kötü topcu varken

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt